Róże w moim ogrodzie
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Daluś Sissi pobiła moje wszystkie róże zapachem,to pewne i tym na pewno mnie urzekła,kolorek jej też jest taki rzadko spotykany.Róże są tak różne,że każda może nas zauroczyć,tylko czymś innym,jedna zapachem,druga kolorem,inna układem płatków,następna tym,że nie daje się chorobom.Ostatnio podobają mi się w kolorkach morelowo brzoskwiniowych.Nie umiałabym wyróżnić tylko jednej,ma kilka ulubionych
Danusiu Fresia nie traci zbyt zauważalnie swojej żółtości,masz ją

Danusiu Fresia nie traci zbyt zauważalnie swojej żółtości,masz ją

- Frida
- Od: 31 mar 2008, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj w niedziely ranek, patrzę na Twoją Piruette i jestem niezmiernie ciekawa po ilu latach jest takie cudo. Moje dwie Piruetki posadzone wiosną są maleńkie, jedna z nich zakwitła jednym malutkim - 4 cm średnicy - kwiateńkiem. Coraz bardziej zachęca mnie Fresia do jej nabycia, nie tylko kolor, ale też wielkość i pokrój krzewu.
Pozdrawiam, Danuta
Pozdrawiam, Danuta
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mariolu ja nie mogę się nacieszyć Piruette,ma sporo pąków więc jeszcze się nią nacieszę,koniecznie kup
Sabinko ja nie robię przy różach nic specjalnego,najwięcej to chyba im robię fotek
.Podlewam gnojówką z pokrzyw,zero chemii w tym roku
i obcinam przekwitłe kwiaty ,nie pryskałam też niczym bo nie miałam potrzeby.Zobaczymy jak dalej,bo znowu zanosi się na deszcze u nas,dzisiaj pada
Witaj Danusiu w deszczowy ranek.Moja Piruette jest młodzikiem tego rocznym ,wiosna posadzone maleństwo,aż nie przypuszczałam,że tak obficie zakwitnie.Fresia ma piękny pokrój i też obsypana pakami,chociaż już sporo kwiatów przekwitło ,na razie bezustannie kwitnie i pachnie,bardzo rozjaśnia ogród,pięknie wygląda na tle zieleni,u mnie jest przy tui i jaśminie.
Trochę za bardzo słoneczne zdjęcie mi się zrobiło

Sabinko ja nie robię przy różach nic specjalnego,najwięcej to chyba im robię fotek

Witaj Danusiu w deszczowy ranek.Moja Piruette jest młodzikiem tego rocznym ,wiosna posadzone maleństwo,aż nie przypuszczałam,że tak obficie zakwitnie.Fresia ma piękny pokrój i też obsypana pakami,chociaż już sporo kwiatów przekwitło ,na razie bezustannie kwitnie i pachnie,bardzo rozjaśnia ogród,pięknie wygląda na tle zieleni,u mnie jest przy tui i jaśminie.
Trochę za bardzo słoneczne zdjęcie mi się zrobiło

Halinko, mnie też zauroczyła Pirouette.
Nie zdążyłam zrobić jej zdjęć w pełni kwitnienia, bo akurat byłam na wakacjach.
Pięknie pokazujesz pięknoty, te różne fazy kwitnienia - bardzo to się przydaje, by potwierdzić swoje chciejstwa, przekonać się, czy kwiaty się spodobają i nie roczarują.
Mam nn na pniu, gdy byłam w szkółce w Chybach blisko mnie, była tam Heike i bardzo wydawała mi się podobna do mojej.
Zobacz, Halinko, czy z moich zdjęć widzisz podobieństwo? Twoje jednak kwiaty wydają się pełniejsze...Czy to nadal nn? Ciekawą rzeczą jest również to - i też podobieństwo z Twoją - że bardzo długo utrzymuje kwiaty i nie niszczą jej specjalnie deszcze.
Kwitła mi bardzo długo, miała przerwę ja wiem? 2, 3 tygodnie? i w tym czasie obrodziła mnóstwem młodych pędów z pączuszkami, więc niedługo znów będzie kwitła

Nie zdążyłam zrobić jej zdjęć w pełni kwitnienia, bo akurat byłam na wakacjach.
Pięknie pokazujesz pięknoty, te różne fazy kwitnienia - bardzo to się przydaje, by potwierdzić swoje chciejstwa, przekonać się, czy kwiaty się spodobają i nie roczarują.
Mam nn na pniu, gdy byłam w szkółce w Chybach blisko mnie, była tam Heike i bardzo wydawała mi się podobna do mojej.
Zobacz, Halinko, czy z moich zdjęć widzisz podobieństwo? Twoje jednak kwiaty wydają się pełniejsze...Czy to nadal nn? Ciekawą rzeczą jest również to - i też podobieństwo z Twoją - że bardzo długo utrzymuje kwiaty i nie niszczą jej specjalnie deszcze.
Kwitła mi bardzo długo, miała przerwę ja wiem? 2, 3 tygodnie? i w tym czasie obrodziła mnóstwem młodych pędów z pączuszkami, więc niedługo znów będzie kwitła