Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.

Post »

LUCYNKO moje kwiatki stoją na balkonie.Stoją tam azalie dla syna i jedna moja,kwiatki które otrzymałam też sobie rosną w tym kartonie w którym mi przysłali oraz ostatnio zakupiony pierwiosnek i o te kwiatki się nie martwię.Na potęgę rosną mi pomidory w domu,nawet nie mam jak i w co pikować.Parę mam po pikowanych,a reszta stoi i się wyciąga już nie mówiąc o daliach i cyniach. ;:145
Nie pomyślałam bo i skąd miałam wiedzieć,że ten mróz tak łatwo nie odpuści.Myślałam,że chociaż kwiatki wywiozę pod folię i jeszcze dodatkowo przykryję włókniną ,ale nic z tego póki dachu nie ma.Te cebulki które kupiłam ostatnio też stoją w doniczkach w domu.
Wiem Lucynko bo u nas nawet w ogrodniczych ziemia leży przed sklepami.
Jakieś zdjęcia zrobiłam to zamieszczam. :wink:
Miło pozdrawiam. ;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu, Ciebie przynajmniej domowe kwiatki cieszą swoimi pięknymi kwiatuszkami. ;:215 ;:138
Ozdoby świąteczne dodatkowo zdobią pokoje. ;:138 ;:138
Zdolna i cierpliwa jesteś ;:303 , mnie się nie chce dłubać i stroiki świąteczne kupuję najczęściej gotowe. ;:124 ;:306 ;:306
Podobno nadchodzi ciepła wiosna, dzięki czemu może się udać wyprawa na działeczkę, czego życzę Ci z całego serca. ;:167 ;:196
Ja jutro zajrzę na swoją niezależnie od pogody, choć na chwilę, bo już wariacji w domu dostaję. ;:87
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Danusiu urocze ozdoby świąteczne kupiłaś czy robione? Pozdrawiam życzę zdrówka ;:168
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu, wciąż zachwycają mnie Twoje ozdoby świąteczne, zwłaszcza te zrobione metodą quilingu ;:63 Jeszcze jak wziąć pod uwagę fakt, że sama cięłaś paski to naprawdę robi wrażenie ;:215
Czy ten fiołek na pierwszym zdjęciu ma takie pstre listki?
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Witaj Danusiu :wit
Piękne wykonałaś ozdoby świąteczne, ale ja do takich prac nie mam cierpliwości.Kiedyś lubiłam robić na drutach i szydełkować.Teraz oczy i na to nie pozwalają ;:185
Przepiękne łany przebiśniegów i ranników, ;:215 a u mnie te drugie tylko w doniczce, a przebiśniegów ze trzy pojedyncze ;:145
Boję się czy nie zmarnowałam swojej pierwszej dostawy roślinek.Wszystko wsadziłam do doniczek i stoi na dworze, a mróz był nawet -6.Ach głowa już też nie pracuje ;:223
Pozdrawiam cieplutko i życzę zdrówka ;:3 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Danusiu, ;:63 ;:63 ;:63 za wielkanocne ozdoby.
Śliczny pierwiosnek, a i uroczy fiołeczek, całkiem nowy u Ciebie przybył ;:138
Pogoda się poprawia, to życzę Ci wspaniałego weekendu na działce ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LUCYNKO mylisz się,już mnie nic nie cieszy,a ta pogoda to też chyba ma wirusa.Dziś wstałam rano z myślą,że wyskoczę na działkę,niestety wichura i mróz nie dają żyć. ;:222 ;:145 Boję się przeziębić,chcę dotrwać w zdrowiu do 14.IV.do 9 rano ponieważ mamy szczepienie.
Myślisz,że tylko Ty dostajesz wariacji ? ja już świra dostaję,a jeszcze jak patrzę,że wszystkie moje sadzonki pną się do światła to mnie czarna rozpacz ogarnia.Najgorsze,że nic nie mogę na to poradzić.
Masz trochę lepiej bo masz blisko i możesz chociaż na chwilę zajrzeć, ja niestety muszę jechać autobusem a potem jeszcze na piechotę kawałek.
Miłego,zdrowego dnia. ;:7 :wit

ALU ozdoby sama robię z nudów.Ostatnio zafascynował mnie Quilling.Zrobiłam też trzy kartki,tylko nie umiem zrobić napisów.To jest wciągające zajęcie,samo cięcie pasków. ;:124 ;:306
Trzymaj się ciepło. :wit

HALINKO tak ten fiołek ma takie listki i malutkie różowe kwiatki.Stał na oknie i nie kwitł,postawiłam na segmencie i zaczął kwitnąć.
Wiem ,że fiołki nie lubią słońca,ale nie mam gdzie postawić.Przysłaniam trochę żaluzjami.
Wiesz jak uspokaja cięcie pasków.? ;:306 :;230 Niestety ręce już nie te,ale staram się. ;:333
;:167

Halinko ja też już nie mam tyle cierpliwości,(czy ją kiedyś miałam??)to jest pytanie.
Fakt oczy wysiadają,ręce nie te,tylko siąść i płakać,albo ciąć paski. :lol:
Masz rację u mnie łany przebiśniegów,ranników i jeszcze krokusów jesiennych i hiacyńcika. ;:131
Ja znalazłam kartkę w paczce z ostrzeżeniem żeby nie trzymać w pomieszczeniu ponieważ u nich są zahartowane,więc może i Twoje stały .A co przysłali,jakie roślinki.???
Miłego,ciepłego dnia. ;:168

MARTO dziękuję za pochwały ,staram się zapełnić jakoś czas w oczekiwaniu na wiosnę.
Pierwiosnek jak zobaczyłam w ogrodniczym to od razu wiedziałam,że kupię.Ostatnio oglądałam w programie angielskim (od 17-18)na Domo+) pięknie pierwiosnki aurikule hodowane w doniczkach terakotowych.Piękny widok.
Ten fiołek mam od tamtego roku,ale stał na oknie i nie kwitł,postawiłam na segmencie i wtedy zakwitł. ;:108
Niestety pogody nie ma,wiatr szaleje i jest mrożno.
Miłego dnia.
Parę zdjęć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zdolna Danusiu jesteś piękne rzeczy robisz. Ja też bym się chciała nauczyć, ale nie mam od kogo. Pozdrawiam zdrówka życzę i ;:3
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Podziwiam Twoje zdolności manualne Danusiu i chwalę cierpliwość! ;:138 ;:138
Wnet wyruszymy na działki bo nieco ciepła wiosenka nam przyniesie...Liczę na to! ;:65

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Za ozdoby robione własnoręcznie wielkie brawa ;:138 ;:138 jak ja dawno nic nie zdziałałam.
U nas też mocno wiało. Może jutro udasz się na działkę, ma być ładnie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, niebo miałaś nieciekawe. ;:185
U mnie świeciło słońce, ale wiatr o mało głowy nie urwał. ;:oj Mimo wszystko na działkę pojechaliśmy, tylko prawie nic nie zrobiłam, ponieważ dwie zaprzyjaźnione działkowiczki odwiedziły mnie kolejno i w sumie przegadałam z nimi większość działkowego czasu. ;:306 ;:306

Bardzo ładne te Twoje fiołeczki ;:215 i tak długo kwitną! ;:138 ;:138

Pozdrawiam cieplutko i poprawy pogody życzę, byś mogła swoją działeczkę odwiedzić. ;:196 ;:3 ;:3 ;:3
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ALU! te wiadomości mam z internetu.Wszystko dokładnie pokazują na you tubie. :D Ostatnio zrobiłam parę kartek okolicznościowych.
No wiesz wszystko to z nudy,ale dziś wreszcie byłam na działce.Ludzi multum.Niestety pogoda się popsuła i zaczął padać deszcz.
Miłej końcówki dnia. :wit

Obrazek

MARYNIU właśnie byłam na działce,czeka mnie dużo pracy.Róże trzeba będzie przyciąć prawie przy ziemi,ale czytałam,że przez takie cięcie pędy wyrosną silne i zdrowe.Dobrze,że ,spotkałam sąsiada zza płotu bo chciał przyciąć to co ode mnie przeszło na jego stronę.Powiedziałam
żeby ciął jak leci bo i tak mam z tym problem.No fakt przy tym klejeniu potrzebna cierpliwość. ;:124
Trzymaj się ciepło.

Obrazek

Obrazek

DOROTKO też nie miałam w planach robótek jakoś tak samo wyszło.
Byłam dziś na działce,ale ładnie to wcale nie było.Ludzi było dużo,a jeszcze więcej samochodów. ;:222
Zrobiłam trochę zdjęć,pogadałam z sąsiadką i sąsiadem i wróciłam do domu.
Zdżiwiła mnie postawa sąsiadki z działki,powiedziała,że się nie szczepi (pracuje w przedszkolu) i zakazała rodzicom szczepień.Spytałam,a co będzie jak zachorują i umrą ,przecież będzie miała wyrzuty sumienia to powiedziała,że mieszkają na kolonii.?????
Miłego wieczoru.

Obrazek

LUCYNKO bardzo nieciekawe.U nas wiatr wiał przez dwa dni,dziś spokojnie.Wystawiłam dwie skrzynki na balkon ,zostawię na
noc tylko przykryję włókniną.
Dziś odkryłam w jednej doniczce trzy kolory fiołków,różowy,biały i granatowy.
Działkę odwiedziłam,ale pojadę jak się zaszczepię no i oczywiście jak będzie ciepło.
Trzymaj się.

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, widzę, że na działeczce masz już bardzo kolorowo. ;:215
Pięknie kwitną pierwiosnki, kokorycze, krokusy, a nawet sasanki. ;:138 ;:138 ;:138

Ja też dzisiaj odwiedziłam działkę. Było cieplutko, to sobie uczciwie popracowałam i jestem cała happy! :tan
Przed wieczorem też trochę popryskało z nieba, ale już w tym czasie byłam w domu. ;:108

Trzymajcie się ciepło i zdrowo w oczekiwaniu na szczepienie. ;:167 Tylko idioci uważają, że szczepienie nie zapobiega zarażeniu. ;:24
Dopiero gdy ciężko zachorują, płaczą i błagają o ratunek Znam dwie takie osoby, w tym jedna już na tamtym świecie.

Pozdrawiam cieplutko i dobrej niedzieli życzę. ;:196 ;:3
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Danusiu :wit
Zaskoczyła mnie kępa kwitnących sasanek ;:oj Niby u Ciebie tak chłodno i wszystko spóźnione a one już w pełnym rozkwicie ;:215 Moje wszystkie jeszcze śpią przy ziemi w swoich puszystych futerkach. Poza tymi, które kupiłam w marcu. Te kwitną caly czas, bo pewnie były podpędzone.
Czy ten biały fiołeczek z zielonym brzegiem cały czas kwitnie? Jest uroczy ;:167

Miłej niedzieli Danusiu i uważaj na siebie również po szczepieniu. Mówili w tv żeby się oszczędzać, bo po szczepieniu organizm jest szczególnie wrażliwy.
;:196 ;:168
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Danusiu u mnie dziś w końcu piękny dzionek słoneczko i cieplutko aż miło dużo porobiłam co mnie cieszy. Dobry pomysł w końcu po co jest internet muszę też popatrzeć na to może coś mi wyjdzie. Pozdrawiam Miłej niedzieli i słoneczka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”