Mała Rybka przedstawia swoje miejsce na ziemi (2008r.)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kamienny murek rewelacyjny :D
Przyjemnie zawiesić oko :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p
Od: 22 mar 2007, o 15:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pogoda u nas całkiem przyzwoita. W dzień słonko, ale w nocy już chłodnawo, czasem temperatura spada do 7 stopni.
Dziś byłam na zakupach. Korzystałam, że w szkółce jest 40% rabatu na wszystkie! rośliny. Jako, że miałam samochód tylko dwuosobowy to pojechałam z synkiem, a córcię podrzuciłam sąsiadce :oops: na godzinkę, bo mężu jest na Kaszubach.

Katalpa Aurea
Obrazek

Liść katalpy. Telefon ma 10 cm wysokości.
Obrazek

Wiśnia Kiku-Shidare
Obrazek

Kalina Watanabe, na pniu.
Obrazek

Zapomniałam jak się to nazywa :oops:
Obrazek

Żywotnik zachodni 'Teddy'
Obrazek

Mini kompozycja :)
Obrazek

Jałowiec
Obrazek

Drzewka :)
Obrazek

I jeszcze kilka kwitnących w moim ogrodzie :)

Rosarium Uetersen
Obrazek

New Dawn
Obrazek

Hortensja Limelight
Obrazek

Hibiskus
Obrazek

The Fairy
Obrazek

Bonica
Obrazek

Zauważyłam, że przez chłodniejsze dni i noce kwiaty utrzymują się dłużej na krzaku, nie wygladają jak zwiędnięte szmat-jak to było w czasie upałów. Nawet kwiaty hibiskusa wytrzymały 2 dni! Może jeszcze jutro będą?
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, gratuluje pięknego synka.
Kupiłaś ładne rośliny, kwitnąca wiśnia Kikku Shidare Zakura jest wyjątkowo piękna. :lol: :lol:
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Majko, dziękuję za odwiedziny i gratulacje:) . Widzę, że i ty poczyniłaś piękne zakupy. Gdzie to wszystko mieścisz to nie wiem, ale ogród masz chyba zaczarowany, bo rozciągliwy. Masz fantastyczną kolekcję host. Mnie one tez sie bardzo podobają i mam kilka sztuk, ale cienia u mnie prawie w ogóle nie ma, troszkę tylko przy domu, bo reszta działki to patelnia.
Oczywiście na Kiku Shidare zachorowałam przez czytanie forum, a właściwie przez Hanię, która tak pięknie potrafi namawiać wszystkich do grzechu :D . Muszę teraz trochę poczytać o tej wiśni, co lubi i czy ją się przycina.
Ogród Rybki
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Rybko, a zdradź tajemnicę w jakiej szkółce takie rabaty? :wink:
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Igo, miłam do ciebe właśnie w tej sprawie pisać PW, ale rano zapomniałam i dopiero teraz na chwilkę zajrzałam. Przecena jest w szkółce w Bydgoszczy na Grunwaldzkiej-do 25 wrzesnia.. jadąc od Ronda Grunwaldzkiego szkółka jest po prawej stronie, zaraz za wiaduktem kolejowym. Super ciekawostek to raczej nie mają, ale mnie warto cos tam kupić, bo mało roślinek mam :) . Poza tym mają spory bałagan, te same roślinki porozrzucane po całym terenie i trzeba trochę pobuszować, żeby znaleźć co ładniejsze okazy.
Korzystając z okazji zapytam czy byłaś kiedyś w szkółce Rol-Pest,w Żołędowie? warto sie tam wybrać?
Ogród Rybki
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzięki, ale w tej szkółce to ceny kosmiczne, nawet po upustach pewnie będą wielki.
Potrafiłam kupić roślinę za 30 % ceny u nich.

W Żołędowie byłam parę razy, to to samo co Ostaszewo pod Toruniem, raczej drogo.

Wolę do Ostaszewa , bo tam jest szkółka bardzo duża z iglakami, trochę wcześniej niż ROL - Pest. :wink:
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Igo, Kiku-Shidare kupiłam za 35 zł, kuleczki Teddy chyba niecałe 8 zł, jałowiec na pniu za 55 zł, katalpę za 44 zł-to ceny po upuscie. Zgadzam się z tobą, że niektóre ceny maja z kosmosu. Niestety nie mam rozeznania w szkółkach, tak jak ty, niwiele jezdzę po kraju i nie mam możliwosci na coś fajnego trafić. Mój mężu jeździ sporo po Polsce, ale nie ma czasu żeby rośliny kupować w szkółkach.
Szkoda że nie jestem malutka i nie mieszczę się z trebce. Mogłabym ciągle siedzieć w twojej i jakbyś gdzieś jechała na ogródkowe zakupy to byłabym zawsze z tobą :lol:
Ogród Rybki
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

iga23 pisze:Dzięki, ale w tej szkółce to ceny kosmiczne, nawet po upustach pewnie będą wielki.
Potrafiłam kupić roślinę za 30 % ceny u nich.

W Żołędowie byłam parę razy, to to samo co Ostaszewo pod Toruniem, raczej drogo.

Wolę do Ostaszewa , bo tam jest szkółka bardzo duża z iglakami, trochę wcześniej niż ROL - Pest. :wink:
Igo, a konkretne namiary? Szukam i szukam, ale ciągle na Rol-Pest natrafiam.
Ogród Rybki
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dawno u Ciebie nie byłam,a tu tyle się działo,synek się piękny urodził,gratulacje :!: .Kamień super wyeksponowany :shock: ,hibiskusy ładne i maja ogromne kwiaty :shock: .Zakupy przeogromne i ciekawe,a o na widok murku mnie zamurowało :wink: ,ślicznie to wygląda,jak odpowiednio zarośnie będzie super :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Halinko, cieszę się, że do mnie zajrzałaś :) . Ja jestem u ciebie codziennie :D . Pięknie masz w ogrodzie, a róże masz pierwsza klasa.
Dziękuję za gratlacje i uznanie dla naszej górki :)
Ogród Rybki
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oni chyba nie mają strony. Jak się jedzie od Torunia do Ostaszewa to ze dwa kilometry wcześniej po prawej stronie.

Byłam na Grunwaldzkiej kupiłam wisienkę.Kusicielka. :wink:
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Byłam w Ostaszewie,nawet coś kupiłam,bodajże rozwary i krzew Mojżesza :?: ,no może coś jeszcze ,ale nie pamiętam ,bo to było jakiś czas temu,byłam przejazdem wracając z Łodzi :wink: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Iga, gratuluję zakupu. Myślałam, że masz Kiku-Shidare. Były jeszcze Kanzany i Amonogawy-ale te już troche droższe, bo większe. Na nic wiecej się nie skusiłaś?
Mnie się podoba twój ostatnio kupiony świerczek-fajnie, że on tak wolno rośnie i niezbyt wysoko. Marzy mi się jeszcze Inversa-posadziłabym na górce i z czasem ładnie by z niej "spływała" :)

Pieliłam dziś na górce, ziemia sucha jak pieprz. Chciałabym jeszcze coś na niej posadzić, ale nie wiem czy czekać na deszcz czy nie oglądać się i działać. Moje nędzne rabatki podlewam i roślinki jakoś żyją.
Zbieram te rośłiny i zbieram, większość jest w donicach i czeka na swoją kolej. Niedługo będę miała zadoniczkowany cały ogród :)
Dziś pdjadłam kilka truskawek, prosto z krzaczka :)- to odmiana owocująca podobno do przymrozków. Pyszne były.

Mój mężu był dziś na testach alergicznych. Okazuje się, że jest mocno uczulony na drzewa liściaste i grzybki, które najczęściej mmieszkają w doniczkach z kwiatami. Za miesiąc bedzie miał robione dokładniejsze testy to wyjdzie jakie drzewa konkretnie mu szkodzą ;) .
Ogród Rybki
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Rybko, zakupy piękne. Katalpa od dawna za mną chodzi.
Ale będziesz miała rosarium, jak to się wszystko rozrośnie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”