Cudowny powiew wiosny! cz.38

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Cudowny powiew wiosny! cz.38

Post »

Witaj Marysiu :) pędzi ten Twój wątek, a ja w niedoczasie :) no ale życie niestety płata różne figle, więc czas ucieka, hmm co do piwonii to wiesz są gusta i guściki, ale na pewno oryginalności nie można jej odmówić ;:215 kwitnienia piękne, a i widzę spotkania i rozmówki udane :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam!

Chyba na temat zdjęć przestanę pisać, bo zostałam posądzona o sianie paniki viewtopic.php?f=14&t=2912&p=6041203#p6041203 ;:oj

Julianie owszem solidnie podlało mi ogród...no i beczki przy rynnach pełne ;:215 Niektóre róże po deszczu straciły na urodzie, a niektóre w ogóle szybko przekwitają w upale. Piwonie w większości przekwitły, róże w pełni kwitnienia i widzę, że niektóre floksy mają już pączki. Korzystam z jakiego darmowego hostingu bo płacę i tak za przechowywanie zdjęć na OneDrive, ale stamtąd nie mam możliwości wklejania na FO.
Dobrego tygodnia :wit

Dorotko nie będziemy przebijać się kto lepszy, dałaś do wiwatu i śmiechu było co niemiara a to najważniejsze Obrazek Rzeczywiście spotkania dobrze wpływają na nasze nastroje i ogrody :wink: Ja uwielbiam poznawać coraz to nowe osoby i dlatego zapraszam każdego kto tylko chce przyjechać Obrazek
Dobrze że nareszcie piaseczki dostały pić!

Olu jak obiecałam nie będę komentować :| Ogród wygląda ślicznie i jest kolorowo, zdjęcia robię bo tak szybko wszystko przekwita. Ja wykonałam szereg wygibasów w tunelu, bo moje pomidory nie miały podpór i zaczęły się pokładać. Trzeba było oberwać wilki i przywiązać do podpory, a że ciasnawo posadziłam korzystając z pierścieni to nagimnastykowałam się do woli :heja Teraz po deszczach forma przyda się o zaraz rozsieją się wszelkie chwasty ;:124 Dobrego tygodnia Obrazek

Tereniu dziękuję Obrazek Będę wstawiać zdjęcia ale nie wiem jak długo będą widoczne, bo darmowe hostingi nie czują się zobowiązane do ich przechowywania. Ogród przede wszystkim ślicznie pachnie, bo kwitną przeróżne pachnące rośliny ;:333 Na szczęście i deszcz od czasu do czasu mnie nawiedza Obrazek Czego i Tobie życzę i pozdrawiam serdecznie Obrazek

Agnieszko :|
Pnącze to ciemiężyk czarny, ciekawe pnącze chociaż ponoć inwazyjne, ja postaram się nasienniki wycinać i może pozostanie w jednym miejscu.
Róże cudownie kwitną i pachną, a piwonie niestety w odwrocie :wink:
Dziękuję Obrazek i życzę Ci dobrego tygodnia :wit

Basiu cóż tak bywa z chorobami, przychodzą znienacka i niestety wyleżeć trzeba bo inaczej ciągną się w nieskończoność. Przed następnym spotkaniem oszczędzaj się ;:168

Lucynko podleje i Tobie na pewno, bo czytam że te burze po całym kraju chodzą. Deszcz wpłyną zbawiennie na truskawki, ale i na drzewa i krzewy owocowe. Niestety dużo mam tego i nie jestem w stanie podlewać. Koncentruję się tylko na jarzynach i na tunelu.
Piwonii na pewno dam czas, ale i nawiozę porządnie po kwitnieniu, bo one to lubią.
Spokojnego tygodnia niech wszystko dobrze się układa Obrazek

Beatko to dobrze, że i Tobie ogród podlało bo deszcz równomiernie rozdziela wodą i podlewanie z węża to nie to samo.
Piwonia zauroczyła mnie na zdjęciu w necie i mam nadzieję że moja też taka będzie. Jest bardzo oryginalna ;:215 Nasze spotkania w ogrodach kontynuujemy już od kilku lat i bywa tak że jak długo się nie widzimy to tęsknimy za nimi ;:162 I chociaż znamy swoje ogrody to za każdym razem odkrywamy coś nowego.
Dobrego tygodnia i dla Ciebie Beatko Obrazek

Mariuszu teraz taki intensywny czas, a Ty oprócz ogródka i FO masz pracę i codzienne obowiązki więc nie miej skrupułów! dziękuję że mnie odwiedzasz. Ja też w lecie bywam rzadziej w wątkach zaprzyjaźnionych, bo od świtu do zmierzchu pochłania mnie ogród. Tym bardziej, że obowiązków sobie dokładam ;:218 Spotkania to bonus za naszą pracę w ogrodach Obrazek

różne pnącza!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i tą ogólną fotografią mówię Dobranoc!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu :wit . Akurat teraz u Ciebie fotki widać ;:108 a u mnie nadal nic ;:218 . Ostatnie zdjęcie ukazuje cudny busz w Twoim ogrodzie ;:215 . Bardzo fajnie, że spadł u Ciebie deszcz, u mnie jest tak sucho, że kilofem można ziemię łupać ;:222 . Ciągle czekam na prawdziwy deszcz ;:185 . Dzisiaj koniecznie muszę chwycić za węża chociaż niestety to nie to samo. Twoje pnącza przepiękne ;:215 . Wiciokrzewu nie mam więc podziwiam u Ciebie. Już kilka razy miałam w planach kupić ale ciągle się waham bo przecież on trujący jest. W zasadzie w ogrodzie sporo takich roślin ale jednak owoce to owoce. O młodszą Emilkę się nie martwię bo Jej wytłumaczę ale Weronice nie :roll: . Może kiedyś... Pozdrawiam i udanego tygodnia życzę :wit .
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu są zdjęcia :heja jednak forum ogrodnicze bez zdjęć ;:222 na szczęście są.
Mogę popodziwiać pnącza , masz śliczne a róża z dwóch ostatnich zdjęć wyjątkowa ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

I ja już mogę podziwiać zdjęcia.
Powojniki masz bardzo ładne.
Róże jak w ogrodzie botanicznym. ...duże ,piękne . ;:215
Dobrze widzę już co trytomy zaczynają ??? :shock:
Ciekawe czy moje zakwitną
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marysiu jak to dobrze, że już zdjęcia widać :) można podziwiać piękne okazy :) pnącza masz super ;:333 i dziękuję za słowa wyrozumiałości :)
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu pnącza piękne ja muszę dać swoim niektórym jeszcze trochę czasu...
Czy to róża Lykkefund https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ddf0aa75d125.jpg ...
Mam właśnie podobną tylko jeszcze małą...
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mnie też ciekawi ta róża na drzewie, czy to faktycznie Lukkefund ? super rośnie , na czeresni ? powtarza kwitnienie ?
Ja niestety znam tylko kilka nazw moich róż i tej o ktorą pytasz nie znam nazwy. Ma wyjątkowo duże kwiaty a na pieńku to sama zrobiłam , to była róża krzaczasta :)
Piękne masz rózne pnącza i piękny ogród ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,już mamy zdjęcia i możemy oglądać te piękne ogrody,ja mam wielkie zaległości w zdjęciach ,ale może powoli nadrobię,u Ciebie cudownie kwitną róże,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam!

Wszystko wraca do normy, gdyby nie wchodzić na forum codziennie nawet nie zauważylibyśmy :wink:
W ogrodzie przyjemnie, nawodnione chwasty wyrywają się łatwo ale trawki i inne jednoroczne sieją się i rosną w oczach. Róże kwitną i błyskawicznie przekwitają szczególnie te które mają krótkotrwałe kwiaty. Jednak zapach w ogrodzie jest niesamowity, szczególnie w słońcu i pod wieczór :D

Ewelinko zdjęcia zaczęłam wstawiać w innym programie, ale pewno za jakiś znikną ...trudno! Wiciokrzewy maja owocki i faktycznie dzieci nie rozróżniają co wolno z co nie wolno brać do buzi i raczej pozostań przy swoich pięknych powojnikach ;:333 Lepiej unikać niż potem mieć problem. Może do dzisiaj już spadł i u Ciebie deszcz? bo u mnie nawet wczoraj delikatnie ale popadało. Pozdrawiam i dobrego dnia...a może podlewania :uszy

Julciu wszystko wraca do normy ;:168 Róża którą chwalisz to Westerland i po kwitnieniu będę ja rozmnażać, bo kiedyś robiłam kilka sadzonek, ale rozdałam...nawet do Belgii pojechała. Rośnie dość bujnie, ale jakbyś miała miejsce w kącie ogrodu to możesz mieć, bo oprócz wyglądu cudownie pachnie.

Aniu wiele roślin ładnie w tym sezonie rośnie za sprawą kurzeńca i może trochę soli gorzkiej, bo zastosowałam jedno i drugie. Poza tym jak jest ciasno to wszystkie dostały wiatr w żagle i wyciągają szyjki ;:306
Trytomy mi przybyło ;:333

Mariuszu ;:168 ja nawet przez parę dni nie zaglądałam do wątków bo było mi żal, że nie widać pięknych kwiatów!

Ewciu czas i papu daje efekty więc warto poczekać ;:333 Tak to jest Lykkefund na czereśni i to raczej w pełnym cieniu, ale wygląda ładnie ;:215 Ma 5 lat.

Karolino pewnie zapomniałaś ale po Twojej Gizelce chwaliłam się swoją Lykkefund na czereśni, bo nie miałam jej na co puścić. Szkoda bo róża jest imponująca i w wyglądzie i w kolorze. Poproszę o patyczek przy okazji Gizelki ;:180 Może się czymś odwdzięczę ;:168

Martusiu chodzę i gęba mi się śmieje do tych różyczek :D A przy tym wszystkim wącham cudowności.
Pomalutku nadrobimy te parę dni, chociaż to były dni wolne i każdy miał więcej czasu. Pozdrawiam ;:196

No to wklejamy!

Kwitną żylistki, chociaż mam jeden niewielki który kwitł miesiąc temu

Obrazek

Obrazek

Róża rabatowa 'Jiřina Bohdalová?'

Obrazek

Obrazek

Ten irys ma ponad metr wysokości...jedyny taki wysoki!

Obrazek

Obrazek
Kolejne róże rokwitają
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

GT sprawił sobie towarzystwo

Obrazek

Casanova uwodzi cudowną wonią

Obrazek

Uwodzicielskie rzęsy Marii Kaczyńskiej

Obrazek

i Lech Kaczyński

Obrazek

Pierwszy martagon!
Obrazek

Pięknego dnia odwiedzającym :wit
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu, Ty nie piwoniowa, a ja nie różana, ale oglądam i podziwiam.
Żylistki wyeksmitowałam z ogrodu, bo chociaż ładnie kwitną, to za bardzo się rozrastają.
Za dużo jest już tego cięcia w ogrodzie, a za mało siły.
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Piękne różyce ;:138
Im starsza jestem, tym większa estymą je darzę :D
Strasznie szybko przekwitają w tym roku - to fakt.
Widzę fajne delikatne dodatki towarzyszące królowej kwiatów - nigellę i coś jak by gaurę :D
Marysiu przy okazji sadzenia mieczyków od Ciebie przyjrzałam się opakowaniu - kopercie ze Starkla i dopiero zajarzyłam ,że to czeska firma.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Marysiu

Wszystko pięknie kwitnie ;:138 i szybko przekwita, łapmy te chwilki :)
Kasanowa ma fantastyczny zapach, u mnie jeszcze w pąku.
Czy towarzystwo Grahamka to Bodziszek Splish Splash, czy to prawda że każdy kwiatuszek ma inny? Mam go ale jeszcze nie pokazał kwiatów, bo to nowy nabytek :wink: pozdrawiam :wit
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Marysiu ślicznie Ci te róże kwitną ,u nas dzeszczu dalej nie ma a na co dajesz sól gorzką ?
Pozdrawiam :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Uśmiałam się Marysiu, jak doczytałam Twój wpis o panikowaniu :lol: Przecież nie panikowałaś, tylko grzecznie dopytywałaś w czom dieło bo faktycznie blady strach padł na całe forum.

Róże na drzewie to widok jak z bajki. Tak sobie planowałam u siebie popuszczać róże na drzewa, ale boję się, ze z czasem nie ogarnę tego buszu. Wszystko tak szybko się rozrasta.
Żylistka sobie sprowadzę, ale muszę mu znaleźć odpowiednią miejscówkę, żeby sobie swobodnie mógł rosnąć. Kiedy go przycinasz?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”