Ogródek Gosi 17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi 17

Post »

Aniu, niestety nie jadę do Kutna. Mam cały weekend zajęty. Zresztą na razie nic nie kupuję, Szkoda chyba w tym roku sadzić coś nowego
Wszystko co kupiłam w ZZ usycha. Niestety deszcze mnie omijają.
Ja mam nasiona i na wiosnę zawsze dosiewam kosmos, bo ja też miałam problemy.
Tylko ja nie kupuję nasion w sklepie, bo teraz wytwarzają jakieś mutanty
Wole ten stary kosmos
Samochody były 3, zmieściło się wszystko. Jak wracałyśmy z Poznania jednym samochodem wiozłyśmy dziesiątki doniczek, 3 walizki i 2 drzewa :D

Mariusz, ja na prawdę nie mogę narzekać. Mimo, że brak opadów rosliny jakoś sobie radzą. Kwiaty są mniejsze, liście trochę oklapniete, ale w sumie nie jest źle.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie też sucho i też podlewam.
Pięknie wyglądają róże roślinki przetkane zwiewnymi trawkami.
Cosmosy z ostnicą ?? Piękne widoki ;:63 ;:63
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, żałuje nam Pan Bozia wody z nieba, ale widzę Twój ogród w dobrej kondycji. ;:215
Zresztą jutro obejrzę go sobie na żywo w całej okazałości i wówczas będę się mądrzyła na temat jego piękna. ;:108
Pozdrawiam. ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, w tym roku mam mało ostnic Ponny wśród róż. Oglądając zdjęcia sprzed lat stwierdzam, że bardzo to połaczenie mi się podobało. Może uda się je znowu powtórzyć
Ta trawka ze zdjęć to faktycznie ostnica, ale olbrzymia. Masz oko :D

Lucynko, ja nie mogę narzekać na stan ogrodu patrząc jak inni muszą podlewać wodą z wodociągów
Ja mam studnię, leję ile chcę, chociaż i tak nie podlewam całego ogrodu codziennie. Błogosławię wężę kroplujące.
Dokupiłam dzisiaj, bo wiosną jak nie bedzie jeszcze roslin musze koniecznie poprawić ich rozłożenie
Przecież znowu zmniejszyłam troszeczkę trawnik ;:173
O ponad metr i tam wody brakuje

Dzisiejsze zdjęcia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja jeszcze ostnic nie mam.
Ale twoje połączenia Gosiu bardzo mi się podobają/
Mieczyki abisyńskie śliczne inne.Kiedyś miałam.ale zapomniałam je wykopać na zimę i,, przepadły.Już nie kupowałam.
Przepiękny fioletowy kolorek floksu!1
I werbeny pięknie się prezentują.Oby jak najdłużej tak bylo ;:173
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, ślicznie dziękuję za miłe chwile w Twoim pięknie ukwieconym ogrodzie i w sympatycznym towarzystwie. ;:196
Bardzo mi się Twój ogród podoba, ;:138 mnóstwo w nim kwitnących roślin: cudne różyczki, floksy, werbeny, astry, dalie i wiele, wiele innych, a wśród nich kołyszące się na wietrze trawy, które nadają lekkości rabatkom. ;:215 Dopiero widząc na żywo rolę traw ozdobnych, zrozumiałam, dlaczego tylu ogrodomaniaków lubi je się nimi zachwyca. ;:108
Moją uwagę zwróciły też fantastycznie zaaranżowane wysepki - cudne! ;:433
Zainteresowały mnie skrzynie warzywne i już wiem, że M nie będzie miał spokoju, dopóki mi czegoś takiego nie zrobi. ;:224
Wreszcie - i to było pierwsze wrażenie - ;:333 trawnik, po którym chodzi się jak po mięciutkim dywanie. ;:303
Krótko mówiąc: Gosiu masz prawo być z siebie dumna, masz naprawdę wspaniale utrzymany i piękny ogród. ;:138 ;:138 ;:138
Roślinki, którymi mnie obdarowałaś, za co raz jeszcze dziękuję, już siedzą na swoich miejscach i tylko zdjęcia nie ma, bo aparat został w domu. ;:223
No to się pomądrzyłam. ;:7
Pozdrawiam. ;:196

Ps. W swoim wątku wstawiłam zdjęcie mojej hortensji ogrodowej.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Gosiu i ja myślę o wymianie roślin w moi m głębokim wręcz leśnym cieniu, ale na razie myślę :D Jest tyle pracy z owocami, że to ogród musi poczekać. Kupowane rośliny do cienia jakoś sobie w nim marnie radzą :wink: rosnąć rosną. ale np nie kwitną :)
Werbena patagońska i hastata tak się u mnie sieją, że je tępię nagminnie...efekt? patagonka rośnie jedna i to w tunelu ;:306 Hastata natomiast wszędzie :wink: Mieczyki abisyńskie nie kwitły u mnie jeszcze nigdy ani kupowane ani nawet te co dostałam od Lidzi, a ona ma taka szczęśliwą rękę do kwiatów :D Jestem szczęściarą... węże już zwinięte, bo wilgoci mam dość. Miłej niedzieli ;:168
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, nie ma problemu, jeśli masz ochotę to daj znać, wiosną wyślę
Teraz traw się nie przesadza.
Mieczyki abisyński tak jak dalie, trzeba wykopać.
Niestety ja sobie sprawiłam dalie, więc kilka mieczyków też schowam :D

Lucynko, ja dopiero dzisiaj mam możliwośc podziękowania za spotkanie, ponieważ popołudnie spędziłam na imieninach u siostry.
Dziękuję za miłe słowa. Bardzo się cieszę, że na żywo ogród Ci się podoba
A skrzynie kupowałam. To są nakładki na palety. Tutaj akurat były 80/60 cm. Natomiast kompostownik jest z nakładek 120/80 cm. Mogę podać Ci telefon do pana, który mi je sprzedał.
Jak zwykle czas upłynął za szybko. Mam nadzieję, że za jakiś czas znowu się spotkamy. ;:196

Marysiu, jak pisałam u Ciebie deszcz spadł przed naszym spotkaniem, a potem po nim. W trakcie świeciło słoneczko. :D
Węży nie zwijam, bo w prognozach na razie deszczu nie widać, a boję się, że przyjdzie jesień, a deszczu też nie będzie. Może będe musiała podlewać do wiosny?
Werbeny u mnie sieją się ponad miarę tylko właśnie na tej rabacie, gdzie ich jest najwięcej.
Ale nie jest to jakiś koszmar.
Jestem zdziwiona, że mieczyki nie kwitną. Ja mam zazwyczaj mało szczęścia do kwitnienia. A on kwitnie u mnie co roku.
A co Ci nie kwitnie z cieniolubnych?

Zapraszam na mały spacer

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pięknie na tych szerszych rabatach.Też masz już busz.
Ale piękny busz ;:108 ;:108
Dziękuję ci za dobre serce i chęć podzielenia się trawkami.Ale może na wiosnę gdzieś kupię ostnicę .A jak nie to wówczas się przypomnę i poproszę o kawaleczek :)
Dalie piękne.Ja też kilka mam.I wykopię z mieczykami, galtoniami i eukomisami. które jeszcze mi nie zakwitły.
Asterki też śliczne. to takie kwiaty jesieni.A ona już jest ;:173
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, nie ma sprawy. Wiosną Ci wyślę.
Jesień przyszła w tym roku szybko
Ciekawe co z zimą
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:196
Zima będzie w styczniu.Jak ostatnimi latami. :roll:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Raczej w kwietniu ;:306
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Co Was z tą zima wzięło... ;:oj a jesień jak jesień co roku o tej porze przychodzi...nic nowego! ;:7
...Traw się teraz nie przesadza ...piszesz Małgoś..Eetam...właśnie przesadziłam na miejsce po bukszpanie miskanta ... Tyle co ja się naprzesadzałam w życiu ;:oj , wiosną,latem i w jesieni.. Z dużym prawdopodobieństwem powodzenia...A już trawki wszelkie to pikuś...dla mnie, nadal! ;:306 Miskanta przesadził i bukszpany wykopał oczywiście syn bo my z M do tego już cienkie Bolki ;:131 ..Ale jeszcze kilka lat wstecz...to ho ho... :D Spacerek wśród Twoich roślin z przyjemnością odbyłam!Wszystko pikne masz! ;:63
Miłego pracowania Małgoś a ja obowiązki forumowe spełniłam na dzisiaj i w plener! ;:71

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu, takie mam doświadczenia z trawami.
W ogóle zauważyłam, że rośliny przesadzane jesienią, albo sadzone nowe o tej porze, albo słabo zimują, albo w ogóle.
Ale czy to mnie powstrzymuje? Nie. Ja też troszeczkę poprzesadzałam. I zamierzam jeszcze kupić coś do końca sezonu, ale tylko jeśli znajdę rośliny, jakich szukam, czyli zawilce i hosty.
Zatem życzę wszystkim radosnego sadzenia, przesadzania, w ogóle miłego pobytu na działeczce, bo pogoda sprzyja
Trzeba korzystać, póki los łaskawy
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Gosiu wracając do cienistych to specjalnie kupiłam świecznice, bo mam sporo cienia i nie tylko że nie kwitną to wręcz wegetują a nie rosną. Przed laty hosty ładnie się rozrastały i miały mnóstwo kwiatostanów, a ostatnio po dwa trzy :wink: Coś im nie psuje? to samo bergenie przez zimę marną czernieją, potem odbijają ale kwiatów nie ma. U Ciebie kwiecia i słońca nie brakuje ;:63 Ja już nie przewiduje podlewania, bo wilgoci sporo, chyba aż za dużo bo rzadko u mnie występował mączniak, a w tym roku zauważyłam na liściach orlików ;:oj
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”