Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Post »

Aniu nawet trzy razy dziennie mogę powtarzać, że cudną masz działkę, ;:108 a pokazujesz ja wspaniale. ;:138 Q Of N już ładnie pokazują kolor. ;:215 Ja dwie kępki tulipanów dziś wykopałam z doniczkami i powędrowały w ustronne miejsce. Chyba się zdenerwuję na sadzenie w pojemnikach. ;:223 Róże traktujesz, jak wiejskie gospodynie kury znoszące jajka. :;230 Nie łudź się, że obrzeża z kostki, załatwią sprawę wąsów, też trawa w nie wrasta. Moje obrzeża są najlepsze, ;:306 ma się nieograniczone możliwości zmiany wielkości i kształtu rabat. Jak się ma doświadczenie, to cały ogród obrabiam nożykiem w godzinę. ;:108 Ciepła na weekendowe działkowanie. ;:196
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Soniu, jakie masz obrzeża? Nie pamiętam :oops:

Aniu, pięknoty znów pokazujesz. Fajowy ten domek dla owadów :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zuzia111 pisze:Aniu..w pierwszej kolejności muszę pochwalić tulipanki, kolorowo i pięknie. ;:180 Czy wykopiesz czerwone czy zostawisz mnie tam się podoba i ani trochę w oczy mnie nie gryzie.. ;:306
Ale z tego co widzę, to ja już je mam obiecane :;230
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aneczka, ale że jak za kolorowo ;:218 . Wiosna rządzi się własnymi prawami i może być barwna jak cygański tabor. Piękne sąte twoje rabaty i wszelkie zestawienia czy to planowane czy przypadkowe uchodzą na sucho i wyglądają szałowo. Ja rozumiem, że wkurza kiedy płacimy za coś co potem okazuje się być totalnie czym innym, a jeszcze w "ulubionym" kolorze, ale pociesz się tym, że patrząc na trwałość obecnych odmian to za rok będą już same liście ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. :wit W końcu pachnie wiosną! :tan
Nareszcie. Już prawie zapomniałam jaki maj potrafi być piękny. :wink:
Jeśli pogoda nie pokrzyżuje nam planów, to jutro planujemy pierwsze nocowanko na działce w tym sezonie. :heja

Obrazek

Obrazek

Ewelinko u mnie ani mózg ani serce nie chce czerwonego w ogrodzie. W przeciwności do Ema. No ale jemu zostawiłam ogromną Flammentanz, więc już limit wyczerpał. Obrazek Co do żółtego we wszelakich jego odcieniach, to sporo go zaprosiłam ostatnio do siebie. I mam niezłego fefra czy mi się to spodoba jak już wszystko zakwitnie. Obrazek
O dziwo muszę przyznać, że mimo kręćka którego dostałam na punkcie róż, to ani razu nie pokusiałam się na kartonikową. Ja to mam silną wolę. Obrazek

Obrazek

Werko ja najchętniej pozbyłabym się kamieni całkowicie i zrobiła same kanciki. Em jednak nie przeżyje, ze tak szybko odwidziały mi się kamienie o które tak go męczyłam i bidula tak dzielnie i długo mi je zwoził. ;:224

Obrazek

Sylwio i u mnie są wyrywni ludzie. Ja mam jednak na nich sposób: jestem jeszcze bardziej wyrywna od nich! :;230
Takie zarośnięte rabaty właśnie lubię u siebie. Od początku, jak tylko kupiłam swoją zadbaną i praktycznie pustą działeczkę miałam wizję, ze stworzę tam zarośnięty gaj. Teraz czekam jak on porośnie. Obrazek

Obrazek

Obrazek

Shire -Monika u mnie o mało nie doszło do rozwodu jak chciałam pozbyć się pięknej ale niestety ognistej i czerwonej Flammentanz. Kompromis sprawił, że została przesadzona na tyły. Tam przynajmniej nie będzie mi psuć kolejnych fotek w tym sezonie. I tym oto sposobem Em też został na swoim miejscu. :lol:

Obrazek

Aguś i mnie bardzo spodobały się debiutujące u mnie tulipany Purple Pion. I na przyszły sezon będą bledziochy, biele i różne odcienie fioletów. A co w efekcie urodzi mi się w głowie do czasu jesiennych zakupów, to się okaże. Obrazek

Obrazek

Kasiu mnie też cieszą kolorki po zimie... ale nie czerwone. :twisted:

Obrazek

Aniu -anabuko może Twój Maidwell Hall potrzebuje po prostu więcej czasu na rozbujanie się? Czy mały, czy duży, trzeba przyznać, ze cudowny.
Tulipanki dziękują za pochwałę. Obrazek

Obrazek

Zuziu i u mnie strat przymrozkowych nie ma. No jedynie wilec ziemniaczany i euforbia w wiszącej donicy z kompozycją jednorocznych, podsuszył listki od niskiej temperatury.
Mam nadzieję, że Twój Eden szybko się pozbiera. ;:168

Obrazek

Obrazek

Soniu wiem... i do mnie kanciki najbardziej przemawiają. Tylko o Ema się obawiam. ;:224
Ja tam nie zamierzam sadzić kiedykolwiek jeszcze tulipanów w donicach, tylko wprost do gruntu. No ale u mnie nie ma szkodników.
I Tobie dużo ciepełka na weekend i nie tylko. Obrazek

Obrazek

Obrazek

Izuniu cokolwiek wypatrzyłaś, to nie domek dla owadów. Dopiero wczoraj sobie zakupiłam pierwsze dwa małe domki ale jeszcze ich nie zawiesiłam na działce. ;:131

Obrazek

Obrazek

Ania_85, tak jak mówiłam, wpadaj na kawę i ciacho Obrazek to i cebule czerwonych tulipanów również dostaniesz.

Obrazek

Sabinko wypluj te słowa! Dwa lata mogłyby pokwitnąć wszystkie moje cebule. Z wyjątkiem tych czerwonych... ;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I tak oto w końcu po trzech latach polowania i kolejnych pomyłek w końcu mam upragnione Angelique. Czy mnie powaliły na kolana..? Ładne są ale nie mam pojęcia o co był ten szał... ;:131
Obrazek

A tak moja Córa szalała w parku linowym w Krynicy Morskiej:

Obrazek

I zachód słońca:

Obrazek

Dobranoc. :wit

Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Aniu czemu nie lubisz czerwonego na działce?
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Cudny kadr z tym powojnikiem i widokiem na działkę ;:333
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu doprawdy nie wiem czemu... Lubię czerwone dodatki w garderobie a czerwone paznokcie wprost uwielbiam! Jednak na działce ten kolor ma zakaz wstępu. I nie wiem dlaczego. Toleruję malinową różę Ascot i takowe tulipany Doll's Minuet, które tu poniżej widać. Choć te i tak już ledwo ledwo. To jakieś zboczenie zapewne :roll:

Monika dziękuję. ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Cudne tulipany dalej widzę ;:215
Piękne zdjatka obejrzałam na dobranoc. Teraz będę o nich śnić.
Może i tak. .może mój clemek potrzebuje więcej czasu.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Aniu ślicznie ;:215
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

aneczka1979 pisze:Obrazek
Cześć Aniu :wit
Co to za kwiat na zdjęciu? Nie znam go ;:218 Fajny ma kolorek ;:108
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Mnie również zaciekawił ten kwiatek :wink:
Aniu jak na razie u tego powojnika nie widac pączków, więc o kwitnieniu w tym roku można zapomnieć :roll:
Zgodzę się z Tobą w 100% - miejsca mam wiele 8-)
Wsiałem sobie w tym roku kocimiętkę - będzie identyczna jak Twoja ;:108
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu-anabuko najfajniejsze jest to, że część tulipanów właśnie zaczęło kwitnienie a inna jeszcze część dopiero w blokach startowych. Chyba w tym roku będę się cieszyć nimi rekordowo długo. :heja

Obrazek

Obrazek

Piotrze dziękuję. ;:131

Obrazek

Obrazek

Dominiko i Sebastianie dla tego właśnie kolorku ją kupiłam i pierwszy raz posadziłam ostatniej jesieni. To Szachownica Perska -Fritillaria Persica. Kupiłam trzy cebule. Dopiero później doczytałam ile to może z nią być zachodu a już nie daj Boże posadzić ją dość późno... a ja sadziłam na koniec października... :oops: Na szczęście dwie z trzech wylazły. Jedna zakwitła pięknie a druga skromnie. I tak się cieszę. Jest bardzo fajna i oryginalna.

Obrazek
`
Seba to że powojnik nie ma jeszcze pączków wcale nie świadczy o tym, że już nie zakwitnie w tym roku. U mnie pąki ma niewiele sztuk. Także spokojnie, bo są odmiany kwitnące wcześniej i takie co później, a są i takie co już całkiem później pokazują kwiaty, np od września. Także cierpliwości. Na pewno zakwitnie. ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rzeczywiście zawirusowany, pasiasty tulipan? Obok taki jaki być powinien:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Aniu, z tym domkiem dla owoadlw to chodziło mi o tę niby- budkę dla ptaków. Tam trawa wystaje więc myślałam, że to domek dla owadów :lol: No chyba, że to dla ptaków faktycznie? Choć chyba nie.

Córka pewnie była przeszczęśliwa w parku linowym :) To fajne przeżycie dla dzieci.

Piękne te Twoje tulipany i aranżacje. A jak się miewa stolik? Jest już na działce?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu gratuluję pierwszego pąka na LO ;:215 Niestety na mojej nie ma jeszcze ani jednego,no nic czekam,teraz ma być ciepełko to na pewno wystartują :tan
Byłam wczoraj w centrum ogrodniczym i widziałam kule srebrne,ale na pałąku.Wzięłabym,ale cena mnie skutecznie odstraszyła ;:218
Zachorowałam też na poidełko,chyba sobie zażyczę na Dzień Matki :lol: Ptaszki na rabatach super się prezentują,a ten niebieski szczególnie ;:333
Fajnie,że odpoczęliście nad morzem,a Twoja córcia to odważna,tak wysoko się wspinać :uszy

Miłego week :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”