Wiosna cz. 35

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiosna cz. 35

Post »

Marysiu dzwoneczek śliczny... miałam kiedyś takie na balkonie, ale nie miałam ich potem gdzie przesadzić i były tylko jednoroczne :) Co do moich przygód z molochami marketowymi to pisałam na Wyspie... Nie dla mnie zakupy w takich miejscach :oops:
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu,zimno nas nie opuszcza,ja wczoraj coś robiłam w ogrodzie ,plewię i rozsadzam roślinki,ale idzie to powoli i dalej dużo do zrobienia ,pomidorki wegetują ze zniczami ,a teraz zabieram się za wystawę ,jeszcze mam parę wysyłek ,ale to już końcówka w poniedziałek chciałabym skończyć ,bo teraz czeka nas weekend,to coś podrobię w ogrodzie ,u mnie wyszło teraz słoneczko od niepamiętnych dni ,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam i ostrożnie napiszę, że zaświeciło słońce ;:3 aż mi się wierzyć nie chce :D

Lucynko życzenia się spełniły i świeci, czy jest ciepło to nie wiem bo rano było koło zera, ale wtedy nie nie było słonka :wink: Nie wiem skąd wyszło zamykanie wątku? czy coś głupiego napisałam ;:oj Ostatnio przez przemieszczenie się kataru do zatok mam uciśnięty słuch i umysł ;:306
Może nareszcie się odmieni? już nie wymagam cudów, ale niech będzie słońce i przynajmniej koło 10 st. no i noce cieplejsze!
Dobrego dnia pewnie na działeczce Obrazek

Kasiu moje dobre serce dostało cios, bo szkoda mi było nie raz tej kotki, a w tunelu cieplej :wink: Teraz nie przychodziła ale zapamiętała suche miejsce ;:124 a rzodkiewkę to raczej miałam ;:145 może jeszcze parę zbiorę :wink:

Lidziu z przyrodą nie wygramy jeszcze na większą skalę, parę roślinek możemy okryć ale wszystkich nie da rady. Mam nadzieję, że i Tobie zaświeciło słonko i spędzisz przyjemny dzień na działce. A żonkile dzisiaj widziałam...poletko do skoszenia :wink: Dziękuję za życzenia które w pełni odwzajemniam ;:168

Basiu nawet siałam wiosenną marchewkę i miałam zupki z młodymi jarzynkami, sadzę pierwsze kalarepki, a kiedyś nawet wyrosłam mi dorodna kapusta. Lata temu miałam problem z sianiem bazylii, a w tunelu zawsze wschodziła...tylko ślimaki tam też były :wink:
;:3 słonko zaświeciło ;:168

Aniu ja dostałam kiedyś jasno fioletowego i rósł w gruncie dwa lata...aż znikł :D

Ewciu nigdy nie lubiłam molochów ;:185 Swego czasu jeździłam do NRD po buciki dla dziewczynek (o rany ale to były czasy...precz z komuną!) i tam były ogromne domy towarowe! jedno piętro jeden asortyment....byłam chora po przejściu kawałka ;:oj Chyba wtedy nabawiłam się wstrętu do dużych domów tow. Teraz jak kupuję to ograniczam się do paru miejsc i jaka jestem zła jak mi przełożą towar ;:14

Martusiu to samo słoneczko świeci u mnie! i zaraz sprawdzę jak z ciepłem, bo nie chciałabym mieć znowu problemów ze zdrowiem ;:14 Masz teraz gorący czas ale już niedługo maj i wtedy masz tylko ogród i codzienne sprawy.
No to niech pogoda dopisze i wszystko sprawnie leci. Pozdrawiam o ściskam Obrazek

Wszystkim dobrego słonecznego dnia, sprawdzę co na zewnątrz! :wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Ja też przytuliłabym takie maleństwo ;:224 . Bardzo ładny dzwonek ;:333 . Szkoda tej rzodkiewek i sałaty :( . Tak to czasem nasi pupile potrafią nawojować . Mam nadzieje, że słoneczko ogrzeje Ci ziemię i śnieg całkiem stopnieje ;:108 . Tego Ci życzę i pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Z tym zamknięciem to moja wina - miał być taki żart, że tak lecisz z wątkiem, że mam szczęście, że zdążyłam się wpisać zanim zamknęłaś, ale widać mało czytelny był :wink:

Fajnie, że wyszło u Ciebie słońce, u nas pochmurno, zimno i zanosi się na deszcz... Niech ta wiosna w końcu się ogarnie.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu nie dość ,że u Ciebie śnieg to jeszcze koty robią szkody,masakra jakaś , u mnie dwie noce z przymrozkami -5i -7,teraz znowu pada deszcz ,jakie straty na działce nie wiem ,ciekawe czy jak drzewka nie kwitną to je zmroziło?Też nie lubię molochów ,zawsze wracam z bólem głowy ,jak już się wybiorę,co robię bardzo rzadko.Pozdrawiam serdecznie i wyczekiwanego słoneczka życzę :wit
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Znajomy widok- kwiaty w śniegu :(. U mnie to samo. Nawet nie chodzę na ogród nie mam serca patrzeć na to dziadostwo pogodowe. Jak Twoja czereśnia? jest wczesna czy póżna chociaż to i tak bez różnicy bo albo zmarzły kwiaty albo zalążki owoców. Maryś współczuję ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, mam jeszcze pytanko, może trochę naiwne ;:131 Jak u Ciebie tunel jest zorientowany względem stron świata?
wschód - zachód, czy północ - południe?
U mnie najprawdopodobniej będzie wschód zachód (wejście od zachodu), mogę go też ustawić północ - południe (wejście od południa), ale do 10 będzie bez słońca, ale to chyba nie bardzo przeszkodzi.
Tę drugą opcje nawet bym wolała, tylko trzeba by popracować więcej nad wyrównaniem terenu. ;:224
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

U mnie też słońce trochę się przebija, ale za ciepło nie jest. Dzisiejsza noc, zgodnie z prognozą, była najzimniejsza. Rano na działce wszystko skute lodem i błoto na alejce zamarznięte. Wszystkie rośliny w pozycji horyzontalnej. Mam nadzieję, że do jutra resztki śniegu stopnieją. Dzisiejsza noc ma być już cieplejsza, bo 0 stopni, a od jutra deszcz, deszcz, deszcz. Do końca miesiąca już raczej nie uda się popracować w ogrodach. Przez tą pogodę w depresję można wpaść.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Marysiu..ponarzekamy sobie na pogodę to sobie trochę ulżymy bo poradzić nic nie poradzimy. :wink: Pozostaje pozytywnie myśleć że większych strat nie będzie czego ci życzę. ;:168 . U mnie rano było około 0...teraz + 8, aż nie dowierzam przecież termometr dobry. ;:oj . Na działkę nie jeżdżę , dziś dopiero cieplej...do tej pory padało, wiało i było okropnie. :wink: Jestem dobrej myśli że to już końcówka tych paskudnych dni. ;:173
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Marysiu ;:138 zaświeciło u Ciebie słonko :?: ;:3 bo u mnie zaświeciło i od razu pokuśtykałam do ogrodu ;:306 trochę wiało,
ale jak słonko swymi promieniami otuliło ogród, od razu zrobiło się miluchno :;230
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Marysiu mijając zaśnieżony Kraków myślałam o Tobie i Twoim ogrodzie, powiem że to południe Polski uroczo wygladało ale skutki dla ogrodników , drzew i roslin fatalne.
A jak u Ciebie wyglada ogród i roślinki :?
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu czyżbyś już pakowała walizy ;:306 Jak u ciebie z pogodą, bo u mnie śnieg zamienił się w deszcz i leje ;:222
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam!
Coś ten rok mnie nęka przypadłościami. Katar poszedł nie w tym kierunku co trzeba i grzanie zatok nie sprzyja pisaniu Obrazek Wczoraj pogoda była znośna, ale nie odważyłam się cokolwiek robić w ogrodzie. Jednak, żeby całkiem nie zgnuśnieć tunel opanowałam, zrobiłam trochę porządków wśród rozsad. Przepikowałam bakłażany, ale nie obiecuję sobie po nich za wiele, bo straszne mizeroty.

Ewelinko żeby to jeszcze były moje pupile, ale to obce koty zdemolowały grządkę. Nie dość że kotkę dokarmiałam w mrozy, bo miała małe, a pani jej jest jaka jest Obrazek to tak mi się odwdzięczyła. Nie wiem czy już nie jest kotna, bo łazi za mną z błagalnym wzrokiem Obrazek
Słońce wczoraj nie ogrzewało jakoś specjalnie ziemi ale dzisiejszy deszcz radzi sobie z resztkami śniegu.
Dzwonek niewątpliwie był wart opieki :D Miłego wypoczynku weekendowego ;:196

Sylwio no widzisz jaka jestem mało lotna delikatnie rzecz ujmując ;:oj Zrzucę to na zatkane zatoki i przytłumiony umysł ;:306 Deszcz doszedł i do mnie...jakby mało było wody! Widzę, że połowa maja daje nadzieję? no chyba że znowu ktoś zmieni zdanie.

Tereniu już któryś raz mam spojrzeć na kwiatki czereśni i zapominam ;:223 Czapka nasunięta na czoło ogranicza pole widzenia do tego co jest na dole ;:306 Mam nadzieję że to koniec złych przygód, teraz już tylko wiosna czego i Tobie życzę ;:168

Ewciu dziękuję ;:196 cóż musimy to jakoś przeżyć, tylko niech już wiosna nam prawdziwa zawita to i chęci wrócą i pamięć się zatrze...nie wiem jak czereśnia, bo zatoki wymagają czapki na łbie, a ta mi zjeżdża i zapominam popatrzeć nie tylko na czereśnię ;:306

Basiu ze względu na szerokość mojego szaliczka musiałam tunel ustawić wzdłuż i stoi w pełnym słońcu z oknem na południe, a drzwiami na północ. Sporą część dnia w upalne dni muszę chronić dwie ściany wschodnią i południową bo w tunelu jest piekarnik. Różne sposoby stosuję. Twoje rozwiązania są lepsze!

Lidziu i po słońcu, bo od rana mży. Ciepło jest na tyle że okrycia w tunelu zdjęte i niech sobie młodzież radzi. Ja też miałam lód na wodzie i na winorośli pachnącej bo przywiązana do kurnika widać przejmowała z niego wodę która zamarzała na bieżąco. Tak! depresja czy marazm już mnie ogarnął, a w dodatku do 15 maja muszę wszystko posadzić i jeszcze najlepiej parę razy podlać, bo wyjeżdżam na 3 tygodnie do Kołobrzegu :wit

Zuziu dobrej myśli to ja też jestem, ale jak do tej pory to nie wystarczyło ;:306 Patrzę na prognozy majowe i robię sobie nadzieję ale i rozsądek nakazuje ostrożność ;:306 Do połowy maja mam czas na inaugurację lata i muszę mieć pogodę, o jak wrócę w drugiej dekadzie czerwca to będzie za późno na plony. Dzisiaj deszcz, ale może Ty masz lepszą pogodę i pojedziesz na działkę czego Ci życzę ;:196

Wadziu słonko zaświeciło, ale nie ogrzało powietrza za bardzo i jedynie popracowała w tunelu, bo mam tam 3/4 ogrodu ;:306 Właśnie wiatr wystraszył mnie bo nie całkiem jeszcze wyleczyłam swoje dolegliwości, a dzisiaj deszcz więc znowu czekamy!

Krysiu u mnie śnieg leżał do wczoraj, a w Krakowie już dwa dni go nie było. Może przez okno samochodu ogląda się to przyjemnie ale brodząc po mokrym śniegu już nie bardzo :wink:
Zrobiłam wczoraj parę zdjęć i zaraz pokażę ;:219

Ewciu ja jestem z tych co pakują się szybko wiec mam czas ;:306 ...leje! ;:196

Najważniejsze pomidory przeżyły i teraz muszą tylko rosnąć

Obrazek

Obrazek

kobeę trochę trąciło, ale mam ich parę

Obrazek

moje biedne rzodkiewki
Obrazek

Obrazek

większość kwiatów bergenii zmarzła
Obrazek

konwalnik tez dostał po główce
Obrazek

Hiacynty poczekały z wyjściem :uszy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

to tylko część z rozsad do posadzenia więc potrzebuję co najmniej dwa tygodnie murowanej pogody

Obrazek

Dobrej soboty!
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Co to się porobiło,przestałam wierzyć w globalne ocieplenie.
Co najmniej dwa tygodnie murowanej pogody potrzebujesz?To ja też ustawiam się w kolejce.
Tyle dobra na ostatnim zdjęciu. ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”