Witam serdecznie wreszcie skończyło padać, aż boję się jutro wejść do ogródka co tam będzie sie działo
Ślimak na ślimaku, ślimakiem pogania
.Jutro biorę Amelkę do pomocy ona lubi zbierać wszelkie robactwo ciekawe czy jeszcze coś tam zostanie z pomidorów albo wszystko będzie obgryzione.Te lekko zaczerwienione, a raczej różowe pomidory zerwałam i fajnie dojrzały na stole .Czyli można zacząć degustację
Halinko witam serdecznie

też o tym samym myślę to samo z ogórkami ,byle nie załapały choroby .Jutro zaraz trzeba będzie zrobić oprysk profilaktyczny .Moje ogórki zebrały sie w sobie i jak na mój areał dosyć mam już w słoikach .Dawno nie miałam aż tylu słoików z ogródka od kiedy przeszłam na kwietny ogródek.
Agusiu Scheherezade -drzewiaste mają juz parę lat [oczywiście nie wszystkie ] i gdy przesadzałam jesienią i wiosną żeby usunąć je z miejsca które maja mi zabrać, to cebule były wielgachne nie wiem jaka średnica może naście centymetrów jedna cebulka aż radość brała patrząc na nie

.Muszę znów kupić nawóz do cebul, żeby je wzmocnić.Zauważyłam że Dino musi mieć dobrego dostawcę sadzonek ,bo wszystko super rośnie, porów takich jak w tym roku jeszcze nie miałam .No chyba że za czasów warzywnego ogródka to co innego
Igusiu synowa już zerwała te czerwone butelkowe koraliki powiedziała ze dobre .Ja jakoś zawsze zapominam na nie spojrzeć .Te lilie to drzewiaste w tym roku wszystkie cudnie mi kwitły .Nie wiem czy teraz jesienią, czy dopiero wiosną muszę rozsadzić te z donic, bo zrobiło się ciasnawo .Może to ostatni sezon ogrodowania ,że wszystko tak mi cudnie rośnie i kwitnie, albo zima była bardzo łagodna i nic nie zmarniało. Nawet dalie i cynie cudnie kwitną

Dziwne ze kosmosy dostały mączniaka myślałam, że ich taka choroba nie bierze .Ja mam jednego kosmosa, ale jeszcze nie ma pąka z tej mieszanki dla motyli
Miłego tygodnia z pogodą wedle potrzeb