Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Post »

Zakupy miłe dla serducha, Ewelinko ;:215 Będą kolejne fajne akcenciki w Twoim ogrodzie ;:215
Floks szydlasty już Ci kwitnie ;:303 , lubię to!
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Małgosiu bardzo bym chciała, żeby te drzewka były już drzewami ;:306 . Poza tym klonem którego kupiłam mam jeszcze jednego klona Flamingo i on coś słabo mi rośnie :roll: . Posadziłam go w 2015r i jak na razie koronę ma bidną ;:222 . Może w końcu się rozkręci ;:224 .

Beatko mam nadzieję, że z zakupów będę zadowolona. Zobaczymy jak rośliny będą się spisywały. Floksik niedawno zakupiony to kwitnie ;:333 . Te co mam w ogródku jeszcze nie zakwitły, czekam bo mam kilka o niezidentyfikowanym kolorze ;:65 .
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

A ja polecę jeszcze może raczej krzew nie drzewo :D porzeczkę krwistą pięknie kwitnie, nie zajmuje wiele miejsca rośnie tak do max 2m.
Ogród pięknie się rozwija echh, każdy by chciał efekty widzieć od razu ;:138
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajne zakupy ;:138 Mnie chyba też będzie czekała przejażdżka do agrocentrum :heja
Czekamy na zdjęcia z sadzenia ;:333
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ewelina,świetne zakupy ,bo drzewka muszą być w ogrodzie ,to taki fundament a potem cała reszta ,pięknie kwitną Ci już wiosenne kwiatuszki ,tyle radości wnoszą do ogrodu,pieknego dnia życzę ;:168
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ewelina, świetne zakupy ;:oj I u mnie przydałoby się jakieś wyższe piętro, ale wciąż zwlekam z decyzją co i gdzie..
Siewki to na 90 % kocimiętka. U mnie wysiała się w ilościach hurtowych. Najgorsze jest to, że bardzo szybko zapuszcza korzenie i jak się jej nie wyzbędziesz to opanuje całą rabatę - wciśnie się wszędzie ;:108
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Ewelinko, zakupy udane ;:oj Niech wszystko pięknie się przyjmie ;:215
Brzozy wszelkiego rodzaju i ja lubię. Mam jedną wielką tuż za płotem swojej działki :lol:
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Ewelinko, zakupy wspaniałe ;:oj
Wiśnia kolumnowa Amanogawa śliczna jest jak kwitnie, póniej już jak inne drzewa, zachwyca tylko liścmi ;)
Derenia zazdroszczę, będzie przepiekny ! reszta to cudeńka, z klonu eM będzie zadowolony ;:333

I ja miałam ochote kupić robinię, ale jak poczytałam o jej łamliwości... jakośmi przeszło.

Ewelinko, będzie ogród piękny, już widzę te wszystkie posadzone roślinki :tan
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Pochwalę Ci się.
Byłam na targach ogrodniczych i kupiłam drugą Amanogawę.
Jedna, już chyba pięciometrową, mam koło tarasu.
Dzisiaj zakupiona została posadzona z drugiej strony domu, niedaleko wejścia.
Nie wiem, czy wiesz, ale akurat ta odmiana wiśni wydziela bardzo mocny zapach.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Dzisiaj piękna niedziela :heja . Wczoraj było chłodno i jedyne co zrobiłam to rano posadziłam moje nabytki a potem pojechaliśmy do Teściów na prawie cały dzień. Chwasty szaleją ;:oj i jutro planuję walkę z nimi ;:163 . Trawsko też już zarosło i trzeba będzie odpalić kosiarkę . Zapowiada się pracowity tydzień. A jeszcze tak w temacie drzewek to śnią mi się po nocach ;:306 i jeszcze kupię ze trzy ;:224 . Teraz tylko odpowiedzi a wieczorem może mała porcyjka zdjęć.

Leno porzeczki krwistej nie znam ;:185 . Muszę wygooglować sobie . Oj tak, każdy chciałby widzieć efekty od razu ale niestety trzeba poczekać, zwłaszcza na drzewka .

Seba kolejne zakupy przede mną ;:65 . Już nie mogę doczekać się efektów jakie będą za kilka lat ;:138 . Dobrze ,że dojrzałam do tematu drzewek ;:333 .

Marto doszłam do wniosku, że czas najwyższy na większe akcenty w ogrodzie. Mam praktycznie 90% bylin a krzewów i drzewek mam mało. Czas to zmienić i czekać na efekty za kilka lat ;:333 . Dziękuję i wzajemnie ;:196 .

Sabinko skoro to kocimiętka to muszę koniecznie ją usunąć. Na razie wystarczy mi tej bylinki. Myślę, że na drugiej części działki jeszcze pokuszę się o jakąś obwódkę ale to za parę lat. Co do drzewek to ja znowu wyszukałam kolejne miejsca gdzie aż prosi się o drzewko i będą kolejne zakupy :tan . Na pewno kupię klona " Crisom Sentry" a do reszty jeszcze myślę. Sabinko nie zwlekaj z tą decyzją tak długo ;:196 .

Izo ja też mam brzózki na sąsiedniej działce i fajnie wyglądają. Są takie ażurowe ;:108 . Mam nadzieję, że za kilka lat rzeczywiście będę zadowolona z tych nabytków bo póki co to maluchy.

Asiu no niestety nie można mieć drzewka kwitnącego cały rok a szkoda ;:306 . Amanogawę kupiłam ze względu na pokrój bo jest bardzo fajna i wąska . Mam nadzieję, że się sprawdzi . Z tym dereniem coś źle przeczytałaś. Nie kupiłam derenia ale pisaliśmy o nim trochę. Ja też zraziłam się do robinii po tych wpisach i na pewno jej nie kupię.

Madziu a wiesz, że o tym zapachu nie wiedziałam ?? Zainspirowałaś mnie ;:oj . Pewnego czasu myślałam o pionowym ,wysokim akcencie przy balkonie. Wówczas znałam tylko tuje o takim pokroju i zrezygnowałam. Wiśnia Amanogawa będzie tam pasowała jak nic ;:173 . Wielkie dzięki za ten świetny pomysł ;:196 .

Pozdrawiam i życzę Wam słonecznej i udanej niedzieli :wit .
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ewelinko nie wszystkie magnolie rosną w formie krzewu, forumki uświadomiły mnie, że są i drzewka. Sama też ostatnio widziałam taką z pniem.
Zakupy poczyniłaś fajne, mam nadzieję że będziesz zadowolona.
Ostatnio przeglądałam zdjęcia i aż mnie ścisło na widok robinii... Chyba zrobię jednak jeszcze jedno podejście, tylko ją jakoś bardziej zabezpieczę ;:224
Szczęka mi opadła na widok floksów, ale uspokoiłaś mnie, że dopiero kupione ;:306 Bo już w kompleksy skłonna byłam popaść :;230 Też mam taki kolorek, śliczny jest ;:333
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Ewelina nie martw się chwasty u wszystkich sobie dobrze radzą ;:306 nie potrzebują nawozów i pielęgnacji :;230 hmm widzę drzewkomania Cie opanowała fajnie :) czekamy na fotki :)
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewelinko u mnie też chwasty dają czadu, a jeszcze po tych deszczach to dopiero dostały energię.
Jutro musimy skumulować energię i ruszyć na nasze ogrodu, bo od wtorku znowu pogorszenie pogody... najbardziej martwią mnie zapowiedzi przymrozków... ;:219
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko kupiłam dwa lata temu głóg dwuszyjkowy szczepiony na pniu (wiadomo nie tani). Jedną wiosnę zakwitł, a w tą już go nie ma bo usechł ;:223 Czy to wina głogu czy szczepienia nie wiem. Z róż piennych się wyleczyłam na zawsze teraz z krzewów. Klony i krzewuszki popieram są bardzo ładne! Pozdrawiam i dobrego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko tniesz koronę klona Flamingo?. Moje Odessanum przez pięć lat urosły ogromnie, ale corocznie tnę koronę o 1/3. W tym przycięłam bardzo radykalnie. Wyrzucasz kocimiętkę, a ja chyba jej nasadzę dużo, bo moje lawendy słabo odbijają. ;:222 Ciepła na kolejne dni w ogrodzie. ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”