Witajcie

.
Dzisiaj piękna niedziela

. Wczoraj było chłodno i jedyne co zrobiłam to rano posadziłam moje nabytki a potem pojechaliśmy do Teściów na prawie cały dzień. Chwasty szaleją

i jutro planuję walkę z nimi

. Trawsko też już zarosło i trzeba będzie odpalić kosiarkę . Zapowiada się pracowity tydzień. A jeszcze tak w temacie drzewek to śnią mi się po nocach

i jeszcze kupię ze trzy

. Teraz tylko odpowiedzi a wieczorem może mała porcyjka zdjęć.
Leno porzeczki krwistej nie znam

. Muszę wygooglować sobie . Oj tak, każdy chciałby widzieć efekty od razu ale niestety trzeba poczekać, zwłaszcza na drzewka .
Seba kolejne zakupy przede mną

. Już nie mogę doczekać się efektów jakie będą za kilka lat

. Dobrze ,że dojrzałam do tematu drzewek

.
Marto doszłam do wniosku, że czas najwyższy na większe akcenty w ogrodzie. Mam praktycznie 90% bylin a krzewów i drzewek mam mało. Czas to zmienić i czekać na efekty za kilka lat

. Dziękuję i wzajemnie

.
Sabinko skoro to kocimiętka to muszę koniecznie ją usunąć. Na razie wystarczy mi tej bylinki. Myślę, że na drugiej części działki jeszcze pokuszę się o jakąś obwódkę ale to za parę lat. Co do drzewek to ja znowu wyszukałam kolejne miejsca gdzie aż prosi się o drzewko i będą kolejne zakupy

. Na pewno kupię klona " Crisom Sentry" a do reszty jeszcze myślę. Sabinko nie zwlekaj z tą decyzją tak długo

.
Izo ja też mam brzózki na sąsiedniej działce i fajnie wyglądają. Są takie ażurowe

. Mam nadzieję, że za kilka lat rzeczywiście będę zadowolona z tych nabytków bo póki co to maluchy.
Asiu no niestety nie można mieć drzewka kwitnącego cały rok a szkoda

. Amanogawę kupiłam ze względu na pokrój bo jest bardzo fajna i wąska . Mam nadzieję, że się sprawdzi . Z tym dereniem coś źle przeczytałaś. Nie kupiłam derenia ale pisaliśmy o nim trochę. Ja też zraziłam się do robinii po tych wpisach i na pewno jej nie kupię.
Madziu a wiesz, że o tym zapachu nie wiedziałam ?? Zainspirowałaś mnie

. Pewnego czasu myślałam o pionowym ,wysokim akcencie przy balkonie. Wówczas znałam tylko tuje o takim pokroju i zrezygnowałam. Wiśnia Amanogawa będzie tam pasowała jak nic

. Wielkie dzięki za ten świetny pomysł

.
Pozdrawiam i życzę Wam słonecznej i udanej niedzieli

.