Witam!
Dzień mi przeleciał bardzo szybko, ale działo się

Nie mam już starego koguta, bo zauważyłam niepokojące zjawisko...eliminował młode kogutki i musiałam zdecydować o wymianie pokoleń. Rozesłałam wici do znajomych panów szukając oprawcy. Jeden chętny przyszedł właśnie dzisiaj więc mam wielkiego koguta na kilka rosołów

Teraz zobaczymy jak młody sobie poradzi, bo jeszcze nie pieje i chyba nie całkiem wie że jest kogutem
Lucynko to chyba jesteś jedną z niewielu osób, której udało się wyhodować dojrzałe nasiona kobei
Ja jutro napełniam pojemniczki podłożem i sieję kobeę, a zarazem daję jej ostatnią szansę

U Ciebie rosła w pełnym słońcu czy w cieniu? bo moja najładniejsza jaką miałam rosła w słabo nasłonecznionym miejscu
Miłego wieczoru
Beatko wiem, wiem od Kasi! niech ładnie rosną, bo jeszcze nie siałam własnych nasion z tego floksa
I ja wspominam takie jedne piękne sadzonki zarosły kilka metrów bieżących siatki kwitnąc obficie i też była fioletowa! to takie piękne dzwonkowate kwiaty!
Pozdrawiam Cię serdecznie Beatko
Violu czy mi się wydaje czy byłaś już w wiejskim

jeżeli nie to witam Cię serdecznie

Wiesz my tu na tym FO wszyscy jesteśmy uzależnieni, więc jesteś wśród swoich
Ewciu Ty się kuruj, bo grypsko szaleje

Pewnie masz racje ale nie wszystkie się krzyżują, bo te pełne z nasion wychodzą takie same. Te baletnice w kilku spódniczkach to niby powinny być bylinowe...zobaczymy?
Zuziu jeżeli masz na myśli te w podwójnych halkach to nasiona kupowałam jako bylinowe i na wiosnę okaże się czy to prawda co napisali, bo nasion nie zbierałam. Rok temu na wiosnę dostałam hopla makowego i wykupywałam różne nasiona, a jeszcze dostałam od koleżanek więc było makowo

Ja tam zimę lubię bo mi się z dzieciństwem kojarzy, no i odpoczniemy trochę bo inaczej to bym się za...

Pozdrawiam
Martusiu czasem i szewski poniedziałek jest potrzebny

szczególnie w zimie mamy odpoczywac i nabierać sił, bo wiosną będziemy szaleć aż do bólu

Maczki bardzo lubię, ale na ogół miałam tylko bylinowe te w polu i ostatnio pełne czerwone, bo inne kolory jakoś nie wyszły

Miłego wieczoru i ściskam
Agnieszko dla Ciebie znalazłam ładne zdjęcie róży, bo kiedyś o niej wspomniałaś

Maczki kocham wszystkie od tych zwykłych polnych do najbardziej wyrafinowanych w kształtach i kolorach

Ja też lubię różne kwiaty i rośliny, a mam kilka szczególnie ulubionych. Co nie znaczy, że jak gdzieś zobaczę coś nowego to nie poszerzę kolekcji. Jak Ty polubisz róże to potem zaczniesz wykopywać i przesadzać inne rośliny, żeby różom zrobić dobra miejscówkę

Pomidorki posiałam na próbę i jeden wyszedł, a drugi nie więc rzeczywiście nasiona nie do końca są dojrzałe...dobre? Agnieszko nasza koleżanka umieściła u siebie pomocną listę, która może ułatwi Ci sianie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=266 . Ja od lutego sieję sporo kwiatków, bo mój ogród przede wszystkim jest kwiatowy

Jakie to napiszę jak będę siała, bo nawet wszystkim nie pamiętam. Posieję ostrą papryczkę do sosu paprykowego i kilka roślin na zewnątrz w plastikowych butelkach
http://www.agardenforthehouse.com/2010/ ... owing-101/ , bo rok temu ta metoda zdała egzamin. Zrezygnowałam z heliotropu...po prostu pogniewałam się na niego
Basiu bo maki to trochę takie ruderowego kwiatki, czasem widzę je na opuszczonych budowlach, placach. W ogrodach pojawiają się w jednym roku a na następny nie ma ani jednego...no chyba że będziesz wysiewać
To miałaś żółtą czerwony klombik
Małgosiu jedynym wytłumaczeniem to zbyt gorliwie plewisz grządki, bo maki wysiewają się nawet same ale siewki łatwo zlikwidować. Ja jak sieję wczesną wiosną to zaznaczam gdzie

Mak biedronka? ciekawy
Aguś wszystko jest możliwe z zimą bo ostatnio wyczytałam i jak też tak zapamiętałam, że luty jest najzimniejszym miesiącem zimy. Jednak teraz przez kilka dni w prognozie miałam o parę stopni niższą temperaturę niż za oknem i to nawet w komórce dzisiaj cały dzień -4, a w ogrodzie było +2
Maki, malwy, dziewanny, chabry i rumianki....takie ogród mógłby być
Mariuszu jak zejdzie śnieg to sieję maki bezpośrednio do gruntu i to możesz posiać co tydzień dwa po trochę, oczywiście zaznacz gdzie siejesz żeby ich nie wyplewić

Także tylko do gruntu. Ja nawet bylinowe siałam do gruntu (ze znacznikiem).