Mój ogród - Zenobiusz
Zenobiuszu mój ambrowiec był posadzony w zeszłym roku , ostatnią "zimę" zniósł dobrze. ponoć najczęściej wymarza właśnie w pierwszym roku po posadzeniu, nie wiem ale jego kolory jesienne mnie urzekły, a i zieleń liści latem jest tak a soczysta prawie wiosenna , świeża. To maluch jeszcze ma ok 60cm wysokości. Wiem z doświadczenia że małe egzemplarze lepiej się aklimatyzują , ale w końcu to kanadyjczyk powinien wytrzymać .
Zenku witam Was serdecznie
Jesień u Was jest piękna i pełna różnych barw
aż miło popatrzeć
no to czeka Was znowu praca
a taki stróż i unie by się przydał
Powiec mi gdzie ja mogę przysiąść jak przychodzę Was odwiedzać
bo rozglądam się i nie widzę
8) Dziś przysiadłam koło stróża
bardzo miły piesek
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocki

Jesień u Was jest piękna i pełna różnych barw

Powiec mi gdzie ja mogę przysiąść jak przychodzę Was odwiedzać

Pozdrawiam i życzę spokojnej nocki

- markussch01
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
- Frida
- Od: 31 mar 2008, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przyszedł czas na Twój ogród, bo tak sobie po kolei oglądam forumowe ogrody. Dokładnie obejrzałam fotki, masz pięknie, dużo miejsca i taka rozmaitość roślin, a wszystkie zdrowe i okazałe, w pełnej krasie.
Zwróciła moją uwagę wajgela, cała pokryta kwiatami. Jakich zabiegów wymaga ten krzew, żeby tak obficie zakwitł?
Piękne hortensje, rododendrony, ojej, no wszystko mi sie podoba.
Pozdrawiam, Danuta
Zwróciła moją uwagę wajgela, cała pokryta kwiatami. Jakich zabiegów wymaga ten krzew, żeby tak obficie zakwitł?
Piękne hortensje, rododendrony, ojej, no wszystko mi sie podoba.
Pozdrawiam, Danuta
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Danuto dziękuje za odwiedziny w moim ogrodzie i miłe słowa. Krzewów wajgely mam kilka rosną u mnie w ziemi gliniastej w miejscach słonecznych,w okresie wiosennym zasilam je
nawozem granulowanym ogólnie stosowanym. Po przekwitnięciu skracam pędy o 1/3 w celu
zagęszczenia ,a jednocześnie ładniejszego kwitnienia w roku następnym.
nawozem granulowanym ogólnie stosowanym. Po przekwitnięciu skracam pędy o 1/3 w celu
zagęszczenia ,a jednocześnie ładniejszego kwitnienia w roku następnym.
Pozdrawiam Zenek
- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Widzę, że nie tylko moje psiaki uwielbiają polować na kreciki:-). One biedne jak pies je złapie to tak przeraźliwie piszczą, mój M. wtedy wypuszcza takiego biednego kreta za ogrodzenie aby kopał sobie po drugiej stronie. Piękne te trawy:-).
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.