Natalko -
Maćku -
Basiu -
Joasiu
Miło,że w tak gorącym czasie,kiedy spadło na Was mnóstwo obowiązków przedświątecznych,znaleźliście czas by odwiedzić mój wątek
Dzięki za odwiedziny i pozostawiony po nich ślad w postaci miłych i sympatycznych w treści postów
Pozdrawiam Was,Forumowiczów i Gości

i zapraszam do kolejnych odwiedzin
Moje hippeastra zaczęły rozkwitać jakby na zamówienie na poszczególne okazje-pierwsze,które pokazałem w poprzednim poście dwupędowe
zakwitło przed samą wigilią rozwijając sześć kwiatów na pierwszym pędzie.
Drugie czerwone-Red Lion jednopędowe zakwitło na Nowy Rok rozwijając trzy kwiaty .
Zanosi się na to,że kolejne zakwitnie na święto Trzech Króli,szkoda tylko,że ich kwitnienie jest takie krótko trwałe
Żeby nie być gołosłownym wklejam dzisiaj zdjęcia wymienionych wyżej hippeastrów.
Kolejnych sześć kwiatów,które pojawiły się na drugim pędzie hippeastrum po świętach.
Uwieczniłem na zdjęciach schnące już przekwitnięte kwiaty na pierwszym pędzie,które zakwitły przed wigilią chcąc pokazać jak jedne kończą swój żywot a drugie zaczynają.
Jednopędowe czerwone hippeastrum-Red Lion,które zakwitło jednym kwiatem na Nowy Rok rozwijając po nim kolejne dwa kwiaty.
Tu już z trzema kwiatami.
Życzę miłych wrażeń i obfitych kwitnień roślin