Joanno storczyki uczą cierpliwości oj uczą, a ja taki niecierpliwy "ludź" jestem

a do jednego reanimowanego to najchętniej zajrzałabym do środka, bo mam wrażenie, że idzie nowy listek, a cieszy mnie to tym bardziej, że ten falenopsis nie ma ani jednego korzonka

ale cóż wzrost jest bardzo wolny i pozostaje tylko cierpliwość
a tej pani dr to na zdjęciu nie ma, bo zbyt słabo wypadam w porównaniu ze storczykami
Wanda rozumiem Cię doskonale, bo ja mimo, iż nazbierałam juź kilkanaście storczyków w bardzo krótkim czasie to nadal mam niedosyt

i niesamowicie cieszę się, jak forumowiczom powiększają się kolekcje, bądź są nowe kwitnienia
do netto na zakupy nie dotarłam

byłam natomiast w OBI i były ogromne okazy po 79 zł. i pełno małych ale jedynie białe i różowe i był żółte, ale nie te moje wymarzone i takim sposobem nic nie kupiłam, bo w końcu obiecałam sobie szlaban na zakupy falenopsisów
w ogóle to wpadam ze skrajności w skrajność, najpierw podlewałam zbyt często, a teraz zbyt rzadko, bo podłoże z OS jest bardzo grube plus wyższa temperatura i wszystko to sprawia, że w doniczkach robi się szybciej sucho
pozdrawiam