kania Kasiu, jabłka widać z miniaturowej jabłoneczki .
W ogrodzie pomiędzy kwiatami rosną trzy jabłoneczki miniaturki .
Zajmują mało miejsca a jesienią można poczęstować się jabłkami.
Dla Ciebie różyczka
Olympic Palace
Jadziu tą rudbekie mam rzeczywiście od Władzi. U nas też można taką dostać ale wysoko rosnącą.
Ja, chciałam taki okaz nisko rosnący a Władzia zaoferowała się ,że mi taką kupi w Czechach.
Jednak to ,że ta roślina rośnie w moim ogrodzie przyczyniła się jeszcze jedna osoba
danutab Danusia z Cieszyna .
I właśnie Danusia dostarczyła mi osobiście rudbekia R. 'Little Henry' przyjeżdżając do mnie z roślinami.
Pięknie dziękuję i
Władzi i Danusi za czas, który musiały poświęcić na załatwienie mojego "kaprysu"
róża pnąca That's Jazz kwiaty ma ładne /mam 2 szt/ ale ciągle czekam na rozbudowany krzak.
tara Aniu ciągle różę Lustige podziwiam

jestem w niej zakochana a trafiła do mnie dzięki Tobie
To, właśnie w Twoim ogrodzie ze wszystkich róż ona wyróżniała się kolorem i kwiatem.
Postanowiłam zaprosić ją do siebie, teraz mogę ją oglądać i podziwiać bez ograniczeń
A to różyczka
Westerland róża nie do zdarcia niesamowicie silny krzak kwiaty zmienne i lekko pachnące .
Milka takasobie, rudbekię pokarzę jak rozkwitnie większa ilością kwiecia.
Świecznic jest kilka gatunków musisz poczytać o nich i zaprosić do swojego ogrodu .
A tak wygląda mój kawałek trawnika, który ciągle się zmniejsza
W zeszłym roku po prawej stronie rosła róża Cubana ,która wiosną tak przemarzła, że zostało tylko dwie a było 10.
Posadzone róże na ich miejsce jakoś nie kwapią się do takiego kwitnienia jakie oglądałam w zeszłym roku

Tak, kwitła róża Cubana w zeszłym roku jesienią ale to już historia

I jak tu, po takich widokach nie
Na końcu zdjęcia pokazujących trawnik, po prawej stronie rośnie róża Aaprikola.
Róża, której nie imają się choroby i cały czas kwitnie -jest moją pupilką .