Pod Puszczą cz-1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod Puszczą cz-1

Post »

Marysiu ,oczywiście że w skali podstawowej potrafię obsłużyć komputer [czyli uruchomić i zamknąć] ;:306 inaczej nie byłoby mnie na tym forum . Wiesz , pewnego dnia poszłam do punktu swojej sieci komórkowej i po prostu wziełam laptopa z internetem . W punkcie uruchomili mi go , pokazali jak uruchamiać i zamykać i to była cała moja wiedza na temat komputera. :;230 Masz rację że moja Chambord tegoroczna . Piąta rano gnam do swojego ogródka :tan Do popisania ;:167

Dorotko DTJ , myślę że przy zwykłych pomidorach to może do końca nie działać bo one wcześniej startują i są wrażliwe na wiosenne chłody ,ale zawsze można spróbować , ważne żeby zostawić pomidora na krzaku aż się nie rozłoży czyli po prostu zgnije . Chodzi oto żeby nasiona po prostu dojrzały ,no a potem zakopać go w ziemi nie za głęboko ,no i czekać do wiosny .U mnie często wschodzą pomidory wiosną na kompoście gdzie wyrzuca się resztki .więc próbuj .Mój ogród w przeciwną stronę od Twojego bo kierunek Żelazowa Wola , a mieszkam pod Wa-wą kierunek zachodni .

Bożenko , no właśnie ,co zrobić żeby zrobić cytat tak jak to właśnie zrobiłaś . Mam nadzieję że klarownie postawiłam pytanie. ;:306

Obrazek

Obrazek
Trojeść bulwiasta

Obrazek

Crocus Rose

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pastella

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ładna ta pomarańczowa kępa - co to za roślinka :?:
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Właśnie ci pisałam wtedy: jak już linki się pokażą w oknie robię odstęp albo od nowego wiersza zaczynam wpisywać opis.Za nim wyślę sprawdzam w podglądzie pod oknem dialogowym i daję wyślij.Zawsze można edytować i zmienić coś w opisie!
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniczko ,ta roślina to Trojeść bulwiasta ,jest byliną i docelowo osiąga około 1m wys. i 50 cm.szer .

Bożenko , piękne dzięki za wykład ,ale i tak dalej nie wiem jak to zrobić , mnie trzeba łopatologicznie pokazać :;230 , powinnam chyba iść na jakiś kurs ,przeszkolenie ,nie wiem co by pomogło bo niestety jestem ciężkim przypadkiem .Czego nie widzę ,nie mogę dotknąć tego niestety nie rozumiem .Techniczne antytalencie ;:145 Bardzo Cię przepraszam ,popytam dzieciaków to mi pokażą jak to zrobić . ;:167

Obrazek
Lions Rose

Obrazek
Novalis i Herkules [prawie bieły ]
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

pela11 pisze:

Bożenko , piękne dzięki za wykład ,ale i tak dalej nie wiem jak to zrobić , mnie trzeba łopatologicznie pokazać :;230 ]
Elu jak naciśniesz na cytuj w odpowiedzi masz cały post kasujesz to czego nie chcesz pokazać za wyjątkiem wyrazu który zaczyna cytat i kończy [ quote ]. i oczywiście w środku to co chcesz zacytować :D
Mnie też pomagała forumka
Zdjęcia śliczne ;:333

Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Śliczna ta fioletowa róża. ;:138
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w nareszcie normalną pogodę .
Czas ucieka nieubłaganie ,zboże za chwilę będzie zbierane z pól , a i do Anki już tuż ,tuż .W naszych ogrodach też zaczynamy zbiory pierwszych owoców i warzyw . Zakwita coraz więcej bylin bo to lato ,lato wszędzie .......,szkoda tylko że tak szybko mija ;:202 .W moim ogrodzie stagnacja jakaś nastała , większe prace odwlekam do urlopu ,chyba zmęczenie daje o sobie znać . W niedzielę pozwoliłam sobie nawet na wycieczkę rowerową po ościennych wsiach ,odstawiłam łopatę widły i grabie też do odpoczynku ,a niech tam ,im też się należy ;:306 . Zdjęć zrobiłam jakoś mało , chyba niemoc mnie ogarneła ,wniosek , aby do urlopu .Dosyć narzekania , czas na fotki .

Obrazek
Piękna , wielka Anabell

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Minerwa

Obrazek
Ms. Lincoln

Obrazek
Lions Rose stale kwitnąca

Obrazek
Old Port
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Piękne liliowce!
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Eluś i takie odsapnięcie od ogrodu i wrzucenie na luz potrzebne... ;:333
Fajnie że zrobiłaś sobie rowerową wycieczkę.
Anabell z pierwszego zdjęcia cudna. Jaka duża!!!
Kiedy moja taka będzie?
Liliowce zaczynają swój spektakl. Super. :tan
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Elu każdemu się zdarza taki stan! ja często jak mam chęć do pracy i pozasuwam aż do bólu, to potem ogarnia mnie coś takiego jak Ciebie. Słodkie nicnierobienie ;:215 Śliczne róże, a lilia ma tyle pąków ;:215
W czasie urlopu też nie szalej, odpoczynek jest ważny ;:168
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Elu Anabelka piekna miałam takie trzy i żadna mi nie została .Muszę sobie przynieść sadzonki .
Róże ładne masz i lilie ;:333
My z mężem teraz mamy taki stan jak Ty :) za dużo naraz chcieliśmy zrobić ,a robiliśmy powoli .
To minie .
Odpocznij teraz od ogrodu .Zdrówka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko , dziękuję ,bardzo lubię liliowce i mam ich naprawdę sporo .Czekam na kwitnienie tych szlachetniejszych odmian ,ale właśnie one wolniej się rozrastają . ;:167

Oleńko , u mnie na piachu Anabelka rośnie w zastraszającym tempie , na wiosnę tnę ją do ziemi , wycinam z środka sporo pędów , z boków zabieram odrosty na nowe sadzonki dla znajomych a ona i tak co roku większa ;:306

Marysiu ,w urlop to mam dużo niestety pracy bo i w miastowym domu mały remont mnie czeka . Bardzo się cieszę że w tym roku nareszcie doczekałam się pierwszych wiśni , czarnej porzeczki ,agrestu ,no i pomidorków i ogórków będzie dużo .Pozdrawiam ;:167

Alu ,nie wiem co ostatnio bardziej mnie męczy ,praca w ogrodzie ,czy praca z dziećmi :;230 ,chybe jedno i drugie . ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

A to rzeczywiście nie w tę stronę, a szukałam tam działki, ładne były, ale zrezygnowałam ze względu na przejazd przez całą Warszawę. :wink: Anabelkę masz cudowną, zazdraszczam, moja jeszcze w pieluchach ;:306 .
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko , odstaw jej pampersa na wiosnę i przytnij przy samej ziemi na 1 oczko . Migiem Ci się rozrośnie a patyki wsadz w wilgotne miejsce lub w doniczkę na sadzonki .Pozdrawiam i odpoczywaj trochę , masz też wakacje , dziewczynki przecież u dziadków ,byle nie jak w tej piosence : wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni.......... ;:306

Obrazek

Obrazek
Biały liliowiec od Moniki , śliczny

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Elu coraz więcej pokazujesz swój śliczny ogród, teraz dopiero widać, że pracy masz sporo ;:215
Liliowiec nie całkiem biały...bo podobno nie ma całkiem białego :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”