Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)

Post »

Aniu muszę poczytać o niskim dereniu :D odwaliłaś kawał roboty ;:333 Jarzynki rosną a kwiatuszki kwitną :D
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Napracowałaś się, Aniu, ale dostrzegam zadowolenie. ;:138 Słusznie, bo możesz być szczęśliwa po takim dniu jak dzisiaj. ;:215
Oby taka wiosna trwała jak najdłużej. Ja z utęsknieniem czekam na kwitnące drzewa owocowe. Wtedy na działkach jest najpiękniej. :)
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Aniu....napracowałaś się to widać. ;:333 . Pozostało czekać na dorodne plony, na pewno będą obfite. :D . Życzę pięknej pogody i siły do dalszych prac. ;:168
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie :wit Ledwo już dzisiaj żyję, trochę zaniedbałam forum ale dzisiaj choć na chwilę pojawiam się tutaj.

Marysiu derenia niskiego dostałam od Martusi (koziorożec)- sama jestem ciekawa, co z tego wyrośnie ;:224 Warzywniak u mnie to podstawa bo w sezonie wszyscy uwielbiają własne warzywka. A na zimę też sporo udaje się przechować.

Lucynko ja też uwielbiam kwitnące drzewka owocowe ale póki co, mogę je jedynie podziwiać u sąsiadów. W marcu posadziłam u siebie 10 drzewek ale na kwitnienie trzeba niestety poczekać ;:174 U mnie wiosna w pełni a zmęczenie po pracy na zewnątrz po prostu uwielbiam ;:108

Zeniu dziękuję ;:196 Dzisiaj ledwo żyję ale jestem szczęśliwa, że z każdym dniem prace posuwają się do przodu.

Kochani dzisiaj czuję wszystkie mięśnie... Ostatnie dwa dni upłynęły pod znakiem pielenia malin i truskawek. Wzięliśmy się też z mężem za porządki w piwniczce- wylaliśmy tam posadzkę, bo mieliśmy nieproszonego gościa :twisted: , zrobiliśmy wentylację i mąż ma jutro półki zrobić a ja wapnem pomaluję, żeby było widniej.
Z pieleniem mocno się spieszyłam, bo zapowiadali deszcz a póki co, deszczu nie ma :(
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witaj, Aniu!
Faktycznie napracowałaś się. ;:108 ;:108
Ja tak bardzo lubię pielenie, a na mojej działce chwasty jeszcze się nie obudziły. ;:306
Dzisiaj troszkę ciepłego deszczyku poleciało, to może wreszcie moje narcyzy pójdą w górę, bo większość z nich ledwo, ledwo noski wystawia.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witaj w klubie zmęczonych i padniętych ....
Niedawno i mnie był potrzebny masażysta , ale dorwałam swojego prywatnego.... ;:306
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Lucynko, to szczerzę Ci zazdroszczę, bo u mnie zielsko rośnie z prędkością światła. U mnie niestety raptem tylko przez kilka minut pokropiło a tak by się przydał ciepły wiosenny deszcz.

Olu mój prywatny masażysta już śpi ;:306 Ja szczerze powiedziawszy już też ledwo zipię ale wrosłam w fotel i tak ciężko z niego wstać i aż się boję, co będzie rano ;:224
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27

Post »

Andzia :) Nie za bardzo lubię pielenie (chociaż mam niepowstrzymany odruch pielenia jak widzę zielsko :)). Już drugą grządkę przysypałam zrębkami, żeby mieć z tym spokój. Zobaczymy jak to się sprawdzi.
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu i u mnie wreszcie pada deszcz i bardzo mnie cieszy jego dźwięk, oby nie za długo ;:306
Mam nadzieję , że po deszczu obiecane Ci siewki odżyją i dolecą do Ciebie w dobrym stanie :D
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aniu zajrzałam i wsiąkłam.
Będę śledziła Twoje poczynania, masz dużo energii do pracy .
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Dobry wieczór wszystkim :wit
Trochę zaniedbuję swój wątek ale do Waszych ogrodów zaglądam regularnie ;:108
Wczorajszy dzień był bardzo ponury i deszczowy. Na zewnątrz nie mogłam zbyt wiele popracować bo deszcz wyganiał co chwilę i wzięłam się za porządki w foliaku i sianie jednorocznych do wielodoniczek.

Dzisiaj już bez deszczu ale pochmurno i wietrznie. Na przekór pogodzie postanowiliśmy zająć się dociepleniem piwnicy. Pracy było ogrom, zwłaszcza dla męża, bo ja tylko z doskoku mogłam pomagać. Najpierw trzeba było dokopać się do sklepienia (wywieźć kilkanaście taczek piachu), wszytko oczyścić, potem poszedł styropian i folia kubełkowa. W przyszłym tygodniu muszę zakupić wywrotkę czarnoziemu, obrzucić nim piwnicę i na niej będzie piękny skalniak ;:224 A tutaj zdjęcie zrobione podczas dzisiejszych prac:

Obrazek

Kobitki, muszę jeszcze nadrobić dzisiaj zaległości w sprzątaniu więc przepraszam ale pozwólcie, że odpowiem Wam wspólnie ;:131
Jak trochę ogarnę rabaty, dalsze nasadzenia, również planuję wysypanie ich korą, bo raz, że to praktyczne a dwa- bardzo mi się kora na rabatach podoba. Energii i uporu mi nie brakuje- na szczęście ;:108 Mimo wielu przeciwności, problemów zdrowotnych staram się dawać radę i iść do przodu :)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Pięknie! ;:138
Tak trzymaj, Aniu ;:215
Tylko miej również na uwadze własne zdrowie i nie nadwyrężaj sił, bo w końcu Ci ich zabraknie. ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Ela_2015
500p
500p
Od: 26 gru 2015, o 16:20

Post »

Tylko Cię podziwiać i Twojego M.sami sobie własnymi rękoma dajecie radę z pracami przydomowymi.
Super będziesz miała piwniczkę,taką też bym chciała.
Po ;:167 zdrawiam
Ela
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Aniu...piwniczka super i na pewno potrzebna. :D Tylko ja na żywo nigdy takiej piwniczki nie widziałam. Wybacz że zapytam..przez ten otwór widoczny na zdjęciu się tam wchodzi. :?:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Andzia. Widzę, że Twój Luby pracuje cały czas ;:224 . Pozazdrościć bo mój ostatnio w piątek i sobotę to na rybach był zamiast coś robić.No ale niech ma to w tygodniu będzie musiał nadrobić ;:306. Już sobie wyobrażam ten piękny skalniak. Piwniczka jest bardzo przydatna więc zazdroszczę. Oboje jesteście bardzo pracowici. Pozdrawiam :wit .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”