W.o...Psach 4cz. (2007.10 - 2008.05)
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
dewuko, masz szcczęście, że nie widziałaś schroniskowej ciężarówki, wypełnionej ciałami uspionych psów, które przed wakacjami miały " ukochanych włascicieli".
Przepełnienia w lecie są takie, że często psy zagryzają się , nie mogąc wytrzymać psychicznie. W kojcach na 2-3 psy, jest czasem 12 !!!
A chętnych do adopcji kundelków, jakoś niewielu.
Wybierając między jednym złem, a drugim, lepiej wysterylizować, niż produkować kolejne "trupki".
No, chyba, że ktoś jest góralem i psy chowa na smalec.
A, Beata B po prostu się przejęzyczyła. Chodziło o zdrowie i dobro niechcianych szczeniąt, których los nie jest nawet taki, jak Twojego kocura.
Przepełnienia w lecie są takie, że często psy zagryzają się , nie mogąc wytrzymać psychicznie. W kojcach na 2-3 psy, jest czasem 12 !!!
A chętnych do adopcji kundelków, jakoś niewielu.
Wybierając między jednym złem, a drugim, lepiej wysterylizować, niż produkować kolejne "trupki".
No, chyba, że ktoś jest góralem i psy chowa na smalec.

A, Beata B po prostu się przejęzyczyła. Chodziło o zdrowie i dobro niechcianych szczeniąt, których los nie jest nawet taki, jak Twojego kocura.
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
[quote="agaxkub"]znowu Sziranek
zobaczcie, czy można się na niego złościć za potargane legowisko i łapami pobrudzoną ściane??
a panele teraz.... oj.... sprzątanie po każdym spacerze to i tak mało ;o)

Agnieszko
Tu Twój Sziran wygląda zupełnie jak mój Kenzo...jedna z ulubionych pozycji do spania to z łapami na ścianie
Podrapane, pobrudzone...zwłaszcza w kuchni za drzwiami (w kuchni ma swoje posłanie pod stołem, ale w nocy najczęściej śpi za drzwiami przy ścianie...efekt - zdrapana farba, żywy tynk na wierzchu
na wiosnę chyba będzie malowanie...).
Co do sprzątania po każdym spacerze...skąd ja to znam
Ale tak to już jest, zwłaszcza z tymi długowłosymi piesulkami
No ale nie ma innej rady, trzeba im to wybaczyć :P
zobaczcie, czy można się na niego złościć za potargane legowisko i łapami pobrudzoną ściane??
a panele teraz.... oj.... sprzątanie po każdym spacerze to i tak mało ;o)

Agnieszko

Tu Twój Sziran wygląda zupełnie jak mój Kenzo...jedna z ulubionych pozycji do spania to z łapami na ścianie

Podrapane, pobrudzone...zwłaszcza w kuchni za drzwiami (w kuchni ma swoje posłanie pod stołem, ale w nocy najczęściej śpi za drzwiami przy ścianie...efekt - zdrapana farba, żywy tynk na wierzchu

Co do sprzątania po każdym spacerze...skąd ja to znam

Ale tak to już jest, zwłaszcza z tymi długowłosymi piesulkami

No ale nie ma innej rady, trzeba im to wybaczyć :P
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- iwika
- 500p
- Od: 17 paź 2006, o 14:08
- Kontakt:
No tak te sprzątanie po każdym spacerze
Skąd ja to znam, przy moich dwóch kudłaczach
;:12 Buziaczki dla wszystkich piesków

moja Sisi kończy 15 tygodni
rozbawia mnie na potęge i jest strasznym lizusem.

Skąd ja to znam, przy moich dwóch kudłaczach
;:12 Buziaczki dla wszystkich piesków

Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
Popieram w pełni Beate B - trzeba sterylizować bo to co dzieje się w schroniskach jest straszne. Niestety najczęściej ludzie, którzy nagminnie rozmanażają psy wcale nie zaglądają na takie fora i wcale o psy sie nie troszczą
Moja Layla pomimo, że jest ślicznym yorkiem dzieci nie będzie miała - tylko po pierwszej cieczce czeka ją steryzlizacja.Po co i jej szczeniaczki mają zapełniać internet - tam już jest pełno małych yorków - ciekawe tylko co się z nimi stanie gdy ta rasa przestanie być moda ?
Iwiko - Sisi jest cudowna. A ta kitusia super

Moja Layla pomimo, że jest ślicznym yorkiem dzieci nie będzie miała - tylko po pierwszej cieczce czeka ją steryzlizacja.Po co i jej szczeniaczki mają zapełniać internet - tam już jest pełno małych yorków - ciekawe tylko co się z nimi stanie gdy ta rasa przestanie być moda ?
Iwiko - Sisi jest cudowna. A ta kitusia super

- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Chciałabym wam przedstawić mojego pieska, wabi się Jantar, wzieliśmy go ze schroniska dwa dni po odejściu od nas naszej ukochanej suczki, Jantar jest mieszańcem labradora i kundelka, pierwsze pół roku było dla nas trudne ale jakoś udało się, nie powiedziano nam w schronisku, że pies choruje, teraz jest z nami 3 lata.