Tymczasowy ogród Margo_margo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tymczasowy ogród Margo_margo

Post »

Zawilec, Marysiu chyba jednak zawilec. Wiedziałam, że coś jest z tą nazwą nie tak ;:306 Są jednak podobne i do końca nie jestem jeszcze pewna.
Teraz sprawdziłam i chyba jednak zawilec. W takim razie mam różowy zawilec i biały kuklik o! Jutro zrobię fotkę mojego zawilca i poszukam fotki białego kuklika z wiosny i pokażę oczywiście.

Ta moja wiśnia na zdjęciu jest ogromna, nigdy wcześniej takiej wiśni nie widziałam. Nie jestem pewna co to za odmiana, bo jak kupiliśmy posesję, to ona już tu rosła, była malutka. Możliwe, że to wiśnia książęca. Nie szkoda nam było skrócić jaj korony, bo i tak nie można było się dostać do owoców na samej górze. Ma duże owoce, bardzo słodkie, przypominające smakiem czereśnie. Nie ma żadnych odrostów, odrosty wypuszcza druga wiśnia na mojej działce.
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:180 To będzie zawilec japoński ;:215 Piękne i delikatne ma kwiateczki i tak mnie jakoś zauroczył, liście także są ciekawe i właśnie takie rośliny lubię najbardziej- w każdej postaci ładna :wink:

Marysiu Z tym oglądaniem innych ogrodów pod kątem co ja bym tam zrobiła muszę chyba skończyć ale tak jakoś samo przychodzi. A tam baza pod piękny ogród już jest. Teraz wystarczyłoby parę banknotów, jakieś sympatyczne centrum ogrodnicze, dostawa i sadzić.

Elu Zdjęcia z Poczdamu chętnie - zawsze może to być natchnienie do wykonania czegoś w tymczasowych ogrodach ;:215

Zmykam do spania bo jutro muszę bardzo mocno zagęścić ruchy na wsi. Jak zwykle mało czasu- masa o zrobienia ;:215

Dobranoc ;:4
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2014, o 14:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie z rana.Wczoraj mnie niestety nie było bo niespodziewanie byłem w gościach i trochę wprowadziłem się w odmienne stany świadomości. ;:306Dziś już "wsio w pariadkie"
Beatko ryby trochę na stawach jest,a okolica bardzo przyjemna.Trohcę przesadziłem z ilością zrobionych bukietów na wczorajszy targ 40,ale udało się mi je sprzedać.Ogólnie dobry był wczorajszy dzień. ;:333
Marysiu do najbliższego stawu mam niestety ok.4 km. więc z wodą muszę sobie radzić w inny sposób.
Małgosiu ładna okolica tam gdzie byłaś.Wieczorem pokaż co tam na twojej posiadłości się dzieje.Coś ciekawego zawsze wynajdujesz, więc myślę że i tym razem czymś nas zaskoczysz.Gratuluję Ci umowy. ;:138 Teraz to już wspinaj się tylko do góry po drabince kariery. Enej lubię. ;:333
Elu opisz mi bliżej Rodeo bo mam ślinotok na niego. ;:306
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

:wit :wit
Moi giście będą do wtorku . Mamy teraz w domu berbecia lat trzy . Miły chłopczyk , bardzo pomocny , bo lubi zbierać szyszki w lesie . Zna się też na pomidorwych smakach , bardzo posmakowałmu Winogronek .
Goście , gośćmi a my dziś bierzemy się za pierwsze suszenie pomidorów . Zamierzam przy okazji przygotować trochę nasion na AWN .
Wczoraj spadł deszcz , był już naprawdę potrzebny , na kilka dni odpadnie mi podlewanie .
Witku , przy takiej ilści upraw podlewanie u Ciebie to niezłe wyzwanie . Musisz mieć to sprytnie zorganizowane , bo konewką to dnia byłoby mało .
Małgosiu , ja też czekam na relację zdjęciową i nie tylko .
Marysiu i Elu , jestem pełna podziwu dla Waszej kwiatowej wiedzy . Widać , że je kochacie ;:167
Wieczorem zerknę co u Was . Pa , pa .
Pozdrawiam, Beata.
x - e-1

Post »

Witku a może wysłać Ci jednego i spróbujesz? Może zrobimy taką akcję wymiany pomidorów na spróbowanie? Ja Ci wyślę coś tam, co mam dobrego lub co chciałbyś spróbować z pomidorów, a Ty mi wyślesz też coś tam. Ok? Jakoś da się to zorganizować, można np kurierem, albo pocztą priorytetem.
Ja mam ślinotok na ośle uszy i faworyta, a do przyszłego sezonu nie chcę czekać ;:65
Beatko Na kwiatach to zdecydowanie lepiej się zna Marysia- ja już wyszłam z wprawy :;230
Małgosiu Jaszcze nie pogratulowałam Ci umowy-Gratuluję!!! ;:333
Marysiu-jnie tylko masz ładniejszy widok z okna kuchni, ale jesteś lepsza w rozpoznawaniu kwiatów ;:oj
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo fajny pomysł Elu. ;:215
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
x - e-1

Post »

No to trzeba szybko, bo ja mam wszystko prawie oberwane, a na krzakach to zielonki same. Nie wiem czego nie miałeś z tego, co ja mam oprócz Rodeo? Czy chcesz coś jeszcze ? może wyślę Ci wykaz moich odmian na pw.
Też uważam, że to świetny pomysł, bo czasami coś, co wydaje nam się super to w rzeczywistości jest do kitu, jak to w życiu :D Po co więc czekać do przyszłego sezonu, siać to, pielęgnować i być rozczarowanym ;:145
Ten Rodeo Witku jest kwaśny jak na maliniaka i na początku trochę mi nie smakował. Następne owoce były już mniej kwaśne, słodsze i dobre. Ma cienką skórkę-tak mi się wydaje, muszę jeszcze sprawdzić, nie jest ciapowaty. Zerwałam takie różowe i już kilka dni leżą w kuchni letniej i nie są przedojrzałe.
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Napisz Elu na pw co masz,ja już tam do Ciebie się zgłosiłem. ;:333To już trochę o Rodeo wiem,a ile miał owoców na krzaku, pamiętasz i czy ani jednego nawet wilka nie wydał?
Beatko podlewam wężem calowym bo inaczej na nic innego już nie starczyłoby mi czasu przy takiej powierzchni jak u mnie.Wczorajsze twoje spotkanie się udało? Myślę że tak. ;:333
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

:wit :wit
Mam chwilkę , to zajrzałam do Was .
Pomysł z bezpośrednią degustacją nie jest zły . Ja właśnie w taki sposób otrzymałam Cornabela do spróbowania (pisałam o tym wspominając wydajność Cornabela ) . Nasz seredczny kolega nie uprawia pomidorów , ale je sprzedaje i podesłał nam . Pomidory przyszły w kondycji doskonałej .

Elu , czy suszyłaś Principe Burgenes ?

Moi goście pojechali na wycieczkę do miasta , więc wykorzystałam czas i przygotowałam trochę nasion . Owoce poszły na sok , nasionka na talerzyki .

Małgosiu dobrałam jeszcze nasion Malachitowej Szkatułki i Bołota , które jest też zielone i równie smaczne jak Szkatułka , może ciut , cit kwaśniejsze . Nasion nam wystarczy i dla przyjaciół też jeśli zechcą . Witek chyba nie gustuje w zielonych , ale może zechce . Marysia wiem , że lubi żółte , ale może też się skusi .
Ela wiem , że Szkatułkę zna , dla niej też wystarczy jeśli zechce .

Na razie idę do moich gości , ale jeszcze tu zajrzę . :D
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam Beatko jeden krzak Green Zebry i nie mam bladego pojęcia skąd mi się wziął.I nie powiem-smaczny. ;:333
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

O ja wpadłam na chwilę zobaczyć co na FO :;230

Gosiu zawilec dość długo kwitnie i jego różowe kwiatuszki falują jak motylki na wietrze :D

Witku to trochę za daleko, nawet na rurociąg ;:306

Beatko uczenie się i rozpoznawanie kwiatów to trochę mój sposób na SKS, forum w tym pomaga ale daleko mi do prawdziwej wiedzy ;:222
Beatko ja lubię żółte, ale mam wszystkie barwy (oprócz fioletu ;:oj ) i jestem otwarta na różne odmiany :D

Elu miewam różne widoki z okna, jeszcze niedawno był to widok na betoniarkę i kupę piachu, a fragment betonowej konstrukcji parapetu bardzo ciężki leży do dzisiaj. Ja go nie uniosę, a nikomu więcej nie przeszkadza ;:223 Nawet nie wiesz ilu kwiatów nie jestem w stanie rozpoznać, ale dociekam i proszę w moim wątku o pomoc. Zawsze znajdzie się ktoś mądry i napisze co mam ;:333

Zaczynam odróżniać niektóre moje pomidory i dzisiaj odkryłam, że mam tego zielonego co należy go konsumować jak jest bardzo miękki. Wciągnęłam nawet w degustację mojego M i pomidor nam smakował ;:215 Zrobiłam mi zdjęcie ale aparat na razie na dyżurze w ogrodzie ;:131
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu trochę wody i nareszcie zakwitła. ;:oj

Obrazek
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witku śliczna! ja taką uratowałam u córki, bo ją przywalili deskami, ale narobiłam ruchu i podnieśli, wykopali i też mam. Pijaczka z niej niezła :;230
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Żebyś wiedziała że pijaczka,ale jak się odwdzięczyła.
Trochę dzisiejszej sesji ozdobnej:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ślicznie kolorowo! u mnie niestety szarłaty nie chcę się wysiewać. Kiedyś miałam pełno a teraz sypię nasiona i NIC!
Podoba mi się kompozycja rozchodnika z hostami ;:333 A co na 1 zdjęciu obok rozchodnika czerwone kwitnie?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”