Mój malutki zakątek - Priam

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Malkar - oczywiście masz rację. Oddalony ogród nie ułatwia sprawy. Każdy z nas chciałby jak najwięcej czasu spędzać w ogrodzie dla którego poświęca czas. No cóż mnie pozostaje, chwilowe zaspokojenie potrzeby obcowania z nim. a jak tam lwie paszcze?? Kwitły??

Lisko - masz rację szkoła daje popalić. W tym roku (w sesji zimowej) mam interesujące przedmioty jak mikrobiologia i biochemia. Jest tam dużo chemii i dużo materiału do opanowania w krótkim czasie. Z tego co się dowiedziałem to jest najtrudniejszy semestr!

Gabrielo - bardzo mi miło, że poświęciłaś czas dla mojego ogrodu. Opisy do zdjęć dodałem dlatego, że wiem jak czasami trudno znaleźć informacje na temat pięknych roślin. W końcu każdy z nas kiedyś zaczynał przygodę z ogrodem, a ja w ten sposób pragnę ułatwić nowym forumowiczom zdobywanie nowej wiedzy :)

Asiu - miło, że do mnie zawitałaś. Cieszy mnie fakt iż moje rośliny podobają się. Za odmianę lilii dziękuję, a co do lwich paszczy to uważam, ze są to wdzięczne roślinki, które zasługują na minimum miejsca w naszych ogrodach :)
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Witaj Przemku przebiegłem dzisiaj przez Twój ogród, a jutro wybiorę się na dłuższy spacer.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zenobiuszu - cieszą mnie każde odwiedzinki nawet te bardzo krótkie. Mam nadzieję, ze Ci się spodoba :) Tak więc zapraszam.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Priam pisze: Opisy do zdjęć dodałem dlatego, że wiem jak czasami trudno znaleźć informacje na temat pięknych roślin. W końcu każdy z nas kiedyś zaczynał przygodę z ogrodem, a ja w ten sposób pragnę ułatwić nowym forumowiczom zdobywanie nowej wiedzy :)
I to Ci się chwali, tak trzymaj ;:333
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bardzo dziękuję za ciepłe słowa. Stram się pomagać jak tylko mogę i cieszę się jeśli to przynosi pozytywne efekty.
ROCHCIO
50p
50p
Od: 1 lis 2007, o 09:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

oliwka pisze:Podobno czasami lwie paszcze zimują podczas łagodnej zimy.
Udało Ci się je kiedyś tak przetrzymać, czy siejesz co roku?
Witam,
Mi sie udało już dwa lata z rzędu uzyskać nowe roslinki ze siewek. Ale zima nie była
ostra. Zostawiłam rosliny w gazonie i wiosną były już nowe lwie paszcze :)
pozdrawiam Elżbieta
"Otwartą księgą jest natura dla tego, co w niej czytać umie." -Konstanty Damrot
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Elu - bardzo cieszy mnie Twoja wizyta. Jak widzę jesteś na początku drogi na Forum więc jeśli będzesz miała jakieś pytania to chętnie odpowiem.

Palczycha

Sauromatum venosum

Ta rołsina cebulowa rośnie u mnie w cienistym zakątku przy paprociach. w tym roku nie kwitła. Na początku rozwoju ma bardzo ładne czarne cętki.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Priam wpadłam z rewizytą. Masz bardzo ładna działkę.

Genia
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Miło mi Cię gościć :) Zapraszam ponownie.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Priam :D za oknem ziąb a ja spędziłam dzisiaj miło czas spacerując po Twoim ogrodzie :D .
Po pierwsze, młody chłopak zajmujący się ogrodem to naprawde miłe , po drugie masz ładny ogród szkoda tylko że tak daleko od swojego miejsca zamieszkania , wtedy się troszeczkę traci - coś umyka , wiadomo jednak że nie zawsze jest tak jak byśmy chcieli . Ja Tobie życzę wytrwałości i powodzenia w tym co robisz . Z miłą chęcią będę odwiedzać Twoj ogród

Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

tija pisze:Witaj Priam :D za oknem ziąb a ja spędziłam dzisiaj miło czas spacerując po Twoim ogrodzie :D .
Po pierwsze, młody chłopak zajmujący się ogrodem to naprawde miłe , po drugie masz ładny ogród szkoda tylko że tak daleko od swojego miejsca zamieszkania , wtedy się troszeczkę traci - coś umyka , wiadomo jednak że nie zawsze jest tak jak byśmy chcieli . Ja Tobie życzę wytrwałości i powodzenia w tym co robisz . Z miłą chęcią będę odwiedzać Twoj ogród

Pozdrawiam cieplutko
Bardzo fajnie że mnie odwiedziłaś i tak ciepło o mnie mówisz. Po prostu lubię to co robię- ogród mnie relaksuje i sprawia mi przyjemność. Dzięki niemu mogę oderwać sie od szarej rzeczywistości.

Zapraszam ponownie.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Zapomniałam zapytać od kiedy masz Palczychę i czy u Ciebie już kwitła ,zastanawiałam się nad posadzeniem u siebie ale krążą mity o jej nieprzyjemnym zapachu więc ciągle się zastanawiam sadzić nie sadzić . Swoją drogą jej kwiat wygląda rewelacyjnie
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Przemku wpadłam jeszcze raz żeby Cię przeprosić za moją pomyłkę

Genia
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Przemku zwiedziłam Twój ogródek i powiem Ci że strasznie mi się podoba .Ile Ty masz kwiatów :shock: są śliczne i cudne a to Twoja zasługa .Jak ktoś kocha rośliny to one mu się odwdzięczają i pięknie kwitną :D Z przyjemnością się spaceruje po Twoich włościach i żal opuszczać ten raj :wink:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
ROCHCIO
50p
50p
Od: 1 lis 2007, o 09:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

[quote="Priam"]Witaj Elu - bardzo cieszy mnie Twoja wizyta. Jak widzę jesteś na początku drogi na Forum więc jeśli będzesz miała jakieś pytania to chętnie odpowiem

Dziękuje bardzo za ciepłe przywitanie.
Jestem otwarta na wiedzę i chętnie skorzystam z każdej rady
:D
pozdrawiam Elżbieta
"Otwartą księgą jest natura dla tego, co w niej czytać umie." -Konstanty Damrot
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”