Danusia Mój ogród cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Danusia Mój ogród cz.4

Post »

Witaj Danusia, tak pogoda wymarzona na wczesna wiosenkę ;:138 , dziś tez nie było by źle, gdyby nie ten wiatr paskudny ;:185
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusia widoczki piękne.Widzę,że do obrobienia masz sporo hektarów ;:oj Jak Ty dajesz radę ;:433 ;:433 ;:79
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak pogoda nas rozpieszcza , niby luty a jak koniec marca , widzę że wszyscy ruszają do ogrodów , sąsiad przyciął wierzby przed domem , gdzieś tam się ogniska palą , grabie poszły w ruch - wszyscyśmy stęsknieni wiosny ;:3 . Pozdrawiam serdecznie i prawie wiosennie ;:333
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Danusiu gdzie się podziewasz, jak się czujesz?
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Tulap :wit
Mysiu, masz rację, już niedługo będzie kolorowo, dzień już coraz dłuższy.
Maskra , wedle życzenia, to moja wendzarka.
Obrazek
Obrazek
Gosieńko, ja nawet myśleć nie chcę o takich hektarach, ledwo swoje parę metrów obrabiam. To sad szwagra, kiedyś, jak blisko mieszkaliśmy to też trochę drzew mieliśmy i pole truskawek. !2 rzędów, jak rano wchodziłam w rządek to zbierałam w nim do wieczora , po 40 łubianek, i na drugi dzień rano znów w ten sam rządek i tak przez 3 tygodnie. Fioła można było dostać. Z robotnikami do pomocy krucho było bo każdy w okolicy miał do zerwania swoje truskawki. Teraz to wołami nie zaciągnęli by mnie do takiej roboty, ale popatrzeć miło jak rośnie.
Monika, masz rację już widać że blisko wiosna, ludzie kręcą się po ogrodach i krety już kopce sypią ;:306
Iwonka, trochę byłam zajęta różnymi pilnymi sprawami, ale już się trochę ogarnęłam,ze zdrowiem w kratkę, ale da się wytrzymać. Dziękuję za troskę.

Ja sezon już zaczęłam, pierwsze pomidory uległy wypadkowi, wnusio koleżanki się nimi zajął. Drugie już rosną ale jeszcze są maluchy.

Obrazek
Papryki, żółta, pomarańczowa, czerwona, De Cayenne i dzwonek.

Obrazek

Obrazek

Begonie

Obrazek

Szczawik

Obrazek

fuksje

Obrazek

Szlumbergera i kaktusy
Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Danusiu :wit Wiosna u Ciebie na całego ;:108 i na dworze i w domu .
Pomidorki ,papryczki już takie duże ??? ;:oj ;:oj ;:oj
Begonie , szczawiki - u mnie jeszcze wszystko śpi a u Ciebie jeszcze trochę i zakwitną ;:63 ;:63
Pozdrawiam i zdrówka życzę ;:196
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Tereniu. Papryczki szybko wykiełkowały, już po kilku dniach były na wierzchu, tylko papryka dzwonek długo się gramoliła, przeszło dwa tygodnie. Za to teraz nadgania. Pomidorki miałam już ładne, ale zostały wyplewione. Nowe dopiero listki właściwe pokazały. Begonie niektóre puściły listki jak jeszcze w kartonie były, to wsadziłam do doniczek, dwie dopiero wczoraj pokazały noski. Myślałam że wyschły,tylko brak czasu uratował je przed eksmisją. W nocy u mnie jest lekki przymrozek, za to w dzień mam słonko i lekko na +, jest fajnie.
Miałam dokupować powojniki , żeby ścianę uzupełnić w pnącza, ale na razie zrezygnuję, Dipladenia bardzo ładnie się przechowała i z nasion wystartowały dwie męczennice.
Awatar użytkownika
mysia
200p
200p
Od: 28 wrz 2014, o 18:37

Post »

Witaj Danusiu :D

toż to u Ciebie już prawdziwa wiosna , u mnie jaszcze większość jeszcze śpi

Danusiu jak przechowujesz begonie ,ze już takie duże , moje w ciemnej piwnicy w doniczkach ,ale jeszcze nic tam nie widać ;:185

dipladenia stoi przy małym okienku,i jak na razie suche patyki ,ale bliżej jej jeszcze nie oglądałam

jedynie psianka ,fuksja,canna,lantana i oleander biorą się do życia z czego się bardzo cieszę :tan

a daturę zdążył pogłaskać pierwszy przymrozek i chyba nic z niej nie będzie bo gałązki są zapleśniałe,

już drugi raz tak sobie załatwiłam ;:223 ;:223 a tak lubię te pachnące kielichy

dużo słoneczka ;:3 przesyłam
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mysia, w ubiegłym roku pod koniec lata kupiłam zasuszone cebulki begonii na wyprzedaży. Po wsadzeniu do doniczek ożyły. Cieszyłam się bardzo, ale na zimę miałam je wyrzucić, z braku miejsca na przechowanie. Sąsiadka podpowiedziała mi co zrobić i taki mam efekt. ;:172 . Jesienią cebule lekko obsuszyłam i włożyłam do kartonu po butach, karton stał pod schodami bo tam najchłodniej. Pod koniec stycznia zaglądam a tam już spore kły wystawały. Co miałam zrobić? wsadziłam do doniczek i co dzień lekko zraszam ziemię. cztery są już ładne, jedna dopiero od dwóch dni wystawiła listek, a jedna jeszcze śpi. Strasznie się cieszę że się udało, to są moje pierwsze begonie.
A to moja dipladenia

Obrazek

I męczennica z nasion

Obrazek

I pomidorki niedawno siane, dziś już widać maleńkie listki właściwe, jest nadzieja że będzie co jeść latem .

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ja swoje pomidorki wysieję dopiero na początku marca ,bo trochę się boję ,żeby zbyt szybko się nie wyciągnęły.Moje będą rosnąć w gruncie . Moje begonie dalej w zimowalni :wink: ,bo muszę kupić ziemię
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jadziu, moje też będą pod chmurką rosły, ale do połowy maja będę mogła w szklarni przechować sadzonki. Ja co roku obiecuję sobie że późno wsieję, ale jakoś nie wytrzymuję, jak zobaczę w lutym słonko to po prostu muszę siać.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Danusiu a mnie piszą że za wcześnie pomidory posiałam, a tu u ciebie dwa tygodnie do przodu. Jak będziesz chronić pomidory?
Papryka długo mi kiełkuje na wacikach nie to co Twoja :wink:
Muszę zajrzeń do swojej begonii :D
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu, jakoś będę sobie musiała radzić. jeszcze jakiś czas na pewno będą w domu a potem do szklarni, przynajmniej na dzień. W szklarni mam ciepło, jak świeci słońce. U mnie papryka dzwonek długo na wacikach kiełkowała, już byłam przekonana że nie wykiełkują. Chyba ponad dwa tygodnie czekałam. U mnie już wiosennie się robi, dziś podglądałam sasanki i miodunki, zaczynają się budzić.
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Dziękuję za lekcję poglądową dotycząca cięcia drzewek owocowych ;:196 Co roku sobie obiecuję, że przytnę swoje i .... nic! Ale zmotywowałaś mnie do działania ;:108

Świetne wysiewy, ładne begonie i jaka ogromna dipladenia! ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Danusiu miałam na myśli ochronę pomidorów przed chorobami :uszy
Zablokowany