Florą malowane 2
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Florą malowane 2
Alu, ów gąsiorek to jak puszek-okruszek. Piękny, uroczy, delikatniutki. Ciekawa jestem, czy to pisklaczek, czy też dorosły osobnik wygląda tak niewinnie.
Powiedz mi jeszcze, czy swoje azalie wielkokwiatowe przycinasz troszkę po kwitnieniu, bo gdzieś o tym czytałam, że trzeba. A ja moje zostawiam swojemu losowi. Być może gdybym przycinała, kwitłyby lepiej.
Powiedz mi jeszcze, czy swoje azalie wielkokwiatowe przycinasz troszkę po kwitnieniu, bo gdzieś o tym czytałam, że trzeba. A ja moje zostawiam swojemu losowi. Być może gdybym przycinała, kwitłyby lepiej.
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Alicjo ogród masz elegancki i zadbany, podziwiam go, ale fotografiami ptaków zachwycam się. Wiem jak trudno je zrobić i ile wymagają cierpliwości. Ciekawa róża ten Profesorek 

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wczoraj podziwiałam twoją ptasią kolekcję, nie miałam czasu już pisać ale jak zobaczyłam że zajrzałaś do mnie to się zawstydziłam i znalazłam czas
Wielu ptaszków które pokazujesz, nawet nie znałam. Dla mnie to ciekawostka. Kiedyś nie zwracałam na nie szczególnej uwagi ale odkąd się przeprowadziliśmy z miasta na wieś, to przyroda jakoś bliższa sercu i na inne rzeczy zwraca się uwagę. Inne tempo życia. Wracam z pracy, z Warszawy i od razu łapię oddech i zmieniam sposób funkcjonowania. Chłonę to co daje natura i jestem tym zachwycona.
A roślinnie, to ASTRID GRÄFIN VON HARDENBERG jest bajeczna. Nówka?

Wielu ptaszków które pokazujesz, nawet nie znałam. Dla mnie to ciekawostka. Kiedyś nie zwracałam na nie szczególnej uwagi ale odkąd się przeprowadziliśmy z miasta na wieś, to przyroda jakoś bliższa sercu i na inne rzeczy zwraca się uwagę. Inne tempo życia. Wracam z pracy, z Warszawy i od razu łapię oddech i zmieniam sposób funkcjonowania. Chłonę to co daje natura i jestem tym zachwycona.
A roślinnie, to ASTRID GRÄFIN VON HARDENBERG jest bajeczna. Nówka?
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
W identycznej donicy mam na balkonie posadzoną też żuraweczkę,tyle ,że u mnie Solar Eclipse i jest tak ogromna ,że nic innego dla towarzystwa by się nie zmieściło
Alu
dziękuję za miłe słowa, ale śmiało mogę stwierdzić, że uczeń dawno przerósł "mistrza".
Opinie o Twoim ogrodzie wyrażane przez Forumowiczów są jak najbardziej słuszne, ogród masz piękny.
Doceniają to ptaki i dlatego tak chętnie Cię odwiedzają.
dziękuję za miłe słowa, ale śmiało mogę stwierdzić, że uczeń dawno przerósł "mistrza".
Opinie o Twoim ogrodzie wyrażane przez Forumowiczów są jak najbardziej słuszne, ogród masz piękny.
Doceniają to ptaki i dlatego tak chętnie Cię odwiedzają.
Pozdrawiam Ela
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne ujęcia ptaszków
Czarna róża w pięknych pąkach

Czarna róża w pięknych pąkach

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękny ogród , to i piękne zdjęcia.Jest co podziwiać, oj jest
Róże wszystkie piękne
ASTRID GRÄFIN VON HARDENBERG to cudna róża i cudnie pachnie
Piękna ostróżko wa kępa.Tak sporo ich posadziłaś czy one tak się rozrastają ??

Róże wszystkie piękne

ASTRID GRÄFIN VON HARDENBERG to cudna róża i cudnie pachnie

Piękna ostróżko wa kępa.Tak sporo ich posadziłaś czy one tak się rozrastają ??
- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Jak tam mija upalny weekend? Jakiś plazing zaliczony? Bardzo dużo masz ptactwa w ogrodzie, bardzo różnorodnego
U mnie zauważyłam w tym roku znaczny wzrost w tym kierunku, jednak nie udaje mi się zrobić żadnego dobrego
zdjęcia, a już nazwanie go odpowiednio....

U mnie zauważyłam w tym roku znaczny wzrost w tym kierunku, jednak nie udaje mi się zrobić żadnego dobrego
zdjęcia, a już nazwanie go odpowiednio....

- Lisica
- Od: 19 lut 2013, o 19:27
Witaj Alicjo!
Dziękuję za zdjęcie najbardziej charyzmatycznej ze wszystkich róż
Chyba klimat mamy taki sam, bo u mnie AGvH jest w identycznym stadium rozwoju. Co gorsza, pąki ma przypalone słońcem i z czarnych robią się brązowe. Musiałabym chyba stać nad nią i zasłaniać od słońca swoją lisią kitą
Ale i tak, dla mnie to najpiękniejsza róża na świecie.
Podziwiam Twój ogród, jak również zachwycający ogród Twojej Mamy, na razie wirtualnie. Kiedyś na pewno przyjdzie czas na prawdziwe spotkanie. Czynnik czasu - wszystko w jego ręku...
Pozdrawiam serdecznie!
Dziękuję za zdjęcie najbardziej charyzmatycznej ze wszystkich róż

Chyba klimat mamy taki sam, bo u mnie AGvH jest w identycznym stadium rozwoju. Co gorsza, pąki ma przypalone słońcem i z czarnych robią się brązowe. Musiałabym chyba stać nad nią i zasłaniać od słońca swoją lisią kitą

Ale i tak, dla mnie to najpiękniejsza róża na świecie.
Podziwiam Twój ogród, jak również zachwycający ogród Twojej Mamy, na razie wirtualnie. Kiedyś na pewno przyjdzie czas na prawdziwe spotkanie. Czynnik czasu - wszystko w jego ręku...

Pozdrawiam serdecznie!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
"Tylko błękit wciąga nas..."
- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16

....i żylistek

Brak majowych przymrozków spowodował, że żadne pączki nie przymarzły i wszystko kwitnie jak oszalałe.

Nastał u mnie różany czas codziennie chodzę i podziwiam. Co królowe to królowe

AsmaWspomniane przez Ciebie widoki są na działce mojej mamy. Ciemna obwódka to najbardziej popularne żurawki Purple Palace, a zielony łuk to jeżyna bezkolcowa. Może spodoba Ci się też takie połączenie barw, które u mnie wymalowała natura, a mi przypadło do gustu.

Wanda7 Tobie gąsiorek przypomina puszka, a mi Zorro z tą ciemną maską na oczach. Z tymi Azaliami to mnie zaciekawiłaś. Nigdy ich nie przycinałam, zawsze tak jak w rododendronach ukręcam jedynie zeschłe kwiaty.
Uwielbiasz róże może uda mi się zadedykować Tobie taką jakiej nie masz Nina renaissance. Udało się czy i tę różę znajdę w cieniu dęba?

Maska Profesorek ciekawy, ale obok niego coś co mnie jeszcze bardziej zachwyca. Sir Lancelot
Na początku było niewinnie.

A potem...

Aprilku Astrid mam już chyba z 3 sezon. Nówka jest Leonardo da vinci. Jeszcze nie to co Twoja. Ale nie mogę narzekać ledwo wyrosła nad ziemię a obsypana jest kwiatami.

Dorcia7 A u mnie w doniczce tegoroczny zakup w Bylinowym Raju żuraweczka COPPER CASCADE. Wszystkie posadzone tam rośliny zwisające to jakoś się pomieściły. U mnie Solar Eclipse nie rozrasta się tak bardzo. Lubisz żurawki to moja żurawkowa aleja.

Elam Mamo takiego mistrza nie da się dogonić i nawet nie próbuję. Dla Ciebie przecudny Graham Thomas zakupiony w A. jako Avalon, ale i jemu do tytułu mistrza brakuję trwałości kwiatów.

i jeszcze premia, za pomoc w walce z chwastami. Abraham Darby

Witch Czarna Astrid nadal w pąkach, Mądrala co się będzie pchała na taki upał. W związku z tym zachwycam się Nostalgią

Anabuko Pokazywane ostróżki to zdjecie z działki mojej mamy. Ona cały czas dokupuje i dosadza roślinki. Moje ostróżki (zresztą zeszłoroczny prezent od mamy) dopiero wychodzą z pąków.Lubisz róże to zadedykuję Ci takie o ciekawej barwie
Cinco de mayo

i Fashion

CDN
- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Lisico Dzisiaj pod moim oknami przejechali kolarze wyścigu Touron Lang Team Race. Od razu pomyślałam o Tobie. Chociaż nie wiem czy w tych warunkach zrozumiałabyś ich pasję?
Na cienistym tarasie termometr wskazywał 38°C, a oni 114 km na rowerach w tej spiekocie.
Zdecydowanie nasze hobby jest bardziej przyjemniejsze nawet jeśli czasami wiąże się z wykorzystywaniem lisiej kity do osłony kwitnących róż.

Oj, ja wiem, że zaraz za zakrętem czeka ich ostry podjazd pod górę.

Drewutnia Na plaży jeszcze nie byliśmy. Wcale nas nie ciągnie w te tłumy. Na pewno pojedziemy jakiegoś popołudnia najlepiej pod koniec sezonu. Plażujemy w ogródku. Jak wiesz jeśli chodzi o ptaki mam osobistego "doradcę", który ze swoja lornetką nie rozstaje się ....nawet w basenie. A nóż nad głowami przeleci jakiś ciekawy drapieżnik.

Ewo spójrz na moją Niby-Alinkę, chyba jednak przypomina bardziej Twoją Rumbę. Choć porównując w necie bardziej byłam za Alinką. Może ktoś jeszcze pomoże mi rozstrzygnąć (nifredil
). Jest ona wysmukła, prosta, sztywna wysokości około 60/70 cm. Tu widać ją w centrum zdjęcia.

Z Rumbą nie zgadza mi się jednak to, że zgodnie z opisem powinna mieć ona wiele kwiatów na łodydze, moja ma 1 lub 1 główny+3 boczne. Nigdy więcej.

Kwiat jest bardzo sztywny, nawet w tej spiekocie i długo utrzymuje się na łodydze.

Po kilku dniach ciemnieje. Chociaż jej kolor jest zmienny w zależności od warunków klimatycznych.

Czy to Alinka, czy Rumba. Proszę pomóżcie
JagiS Jagódko jak tu zajrzysz zobacz jak spisuję się Twój Casanova. On jeden a pięknotek dookoła kilka. Jeszcze raz dzięki.

sweetdaisyZobacz moja Chinatown wygląda w tym roku tak:

Nie przebarwia się tak jak Twoja róża.

Dla wszystkich pozostałych gości zostawiam żeleźniaka na tle pęcherznicy

Na cienistym tarasie termometr wskazywał 38°C, a oni 114 km na rowerach w tej spiekocie.

Oj, ja wiem, że zaraz za zakrętem czeka ich ostry podjazd pod górę.

Drewutnia Na plaży jeszcze nie byliśmy. Wcale nas nie ciągnie w te tłumy. Na pewno pojedziemy jakiegoś popołudnia najlepiej pod koniec sezonu. Plażujemy w ogródku. Jak wiesz jeśli chodzi o ptaki mam osobistego "doradcę", który ze swoja lornetką nie rozstaje się ....nawet w basenie. A nóż nad głowami przeleci jakiś ciekawy drapieżnik.

Ewo spójrz na moją Niby-Alinkę, chyba jednak przypomina bardziej Twoją Rumbę. Choć porównując w necie bardziej byłam za Alinką. Może ktoś jeszcze pomoże mi rozstrzygnąć (nifredil

Z Rumbą nie zgadza mi się jednak to, że zgodnie z opisem powinna mieć ona wiele kwiatów na łodydze, moja ma 1 lub 1 główny+3 boczne. Nigdy więcej.

Kwiat jest bardzo sztywny, nawet w tej spiekocie i długo utrzymuje się na łodydze.

Po kilku dniach ciemnieje. Chociaż jej kolor jest zmienny w zależności od warunków klimatycznych.

Czy to Alinka, czy Rumba. Proszę pomóżcie

JagiS Jagódko jak tu zajrzysz zobacz jak spisuję się Twój Casanova. On jeden a pięknotek dookoła kilka. Jeszcze raz dzięki.

sweetdaisyZobacz moja Chinatown wygląda w tym roku tak:

Nie przebarwia się tak jak Twoja róża.

Dla wszystkich pozostałych gości zostawiam żeleźniaka na tle pęcherznicy

-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Żeleźniak będzie dla mnie w sam raz
. Mój się nieżle rozszalał i muszę go chyba wyekspediować do tyłu... Poluję jeszcze na różowego.

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Alu
Piękne róze.
Suuper spojrzenie na piękny, wymuskany, kolorowy ogród
No i te zdjątka kontrastowych roślinek wyglądają bardzo malowniczo

Piękne róze.
Suuper spojrzenie na piękny, wymuskany, kolorowy ogród

No i te zdjątka kontrastowych roślinek wyglądają bardzo malowniczo

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Alu, jakby tu powiedzieć? Dziękuję Ci bardzo za dedykowaną Ninę Renaissance. Śliczna jest. Jednak ją także mam pod moimi dębami. Już drugi rok u mnie. Niemniej wiem, że chciałaś dobrze
A tak na serio, znowu delektowałam się widokami z naprawdę ładnego i dojrzałego ogrodu. Obejrzałam każdy szczegół i ogół.

A tak na serio, znowu delektowałam się widokami z naprawdę ładnego i dojrzałego ogrodu. Obejrzałam każdy szczegół i ogół.

-
- 1000p
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
Pięknie w Twoim ogrodzie, śliczna ta Sir Lancelot, muszę ją zaprosić do siebie.