Florą malowane 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Florą malowane 2

Post »

Alu, ów gąsiorek to jak puszek-okruszek. Piękny, uroczy, delikatniutki. Ciekawa jestem, czy to pisklaczek, czy też dorosły osobnik wygląda tak niewinnie.
Powiedz mi jeszcze, czy swoje azalie wielkokwiatowe przycinasz troszkę po kwitnieniu, bo gdzieś o tym czytałam, że trzeba. A ja moje zostawiam swojemu losowi. Być może gdybym przycinała, kwitłyby lepiej.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Alicjo ogród masz elegancki i zadbany, podziwiam go, ale fotografiami ptaków zachwycam się. Wiem jak trudno je zrobić i ile wymagają cierpliwości. Ciekawa róża ten Profesorek :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wczoraj podziwiałam twoją ptasią kolekcję, nie miałam czasu już pisać ale jak zobaczyłam że zajrzałaś do mnie to się zawstydziłam i znalazłam czas :wink:
Wielu ptaszków które pokazujesz, nawet nie znałam. Dla mnie to ciekawostka. Kiedyś nie zwracałam na nie szczególnej uwagi ale odkąd się przeprowadziliśmy z miasta na wieś, to przyroda jakoś bliższa sercu i na inne rzeczy zwraca się uwagę. Inne tempo życia. Wracam z pracy, z Warszawy i od razu łapię oddech i zmieniam sposób funkcjonowania. Chłonę to co daje natura i jestem tym zachwycona.

A roślinnie, to ASTRID GRÄFIN VON HARDENBERG jest bajeczna. Nówka?
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

W identycznej donicy mam na balkonie posadzoną też żuraweczkę,tyle ,że u mnie Solar Eclipse i jest tak ogromna ,że nic innego dla towarzystwa by się nie zmieściło
Awatar użytkownika
elam
100p
100p
Od: 28 paź 2012, o 12:31

Post »

Alu
dziękuję za miłe słowa, ale śmiało mogę stwierdzić, że uczeń dawno przerósł "mistrza".
Opinie o Twoim ogrodzie wyrażane przez Forumowiczów są jak najbardziej słuszne, ogród masz piękny.
Doceniają to ptaki i dlatego tak chętnie Cię odwiedzają.
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne ujęcia ptaszków :D
Czarna róża w pięknych pąkach :)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękny ogród , to i piękne zdjęcia.Jest co podziwiać, oj jest ;:108 ;:108
Róże wszystkie piękne :)
ASTRID GRÄFIN VON HARDENBERG to cudna róża i cudnie pachnie ;:333
Piękna ostróżko wa kępa.Tak sporo ich posadziłaś czy one tak się rozrastają ??
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Jak tam mija upalny weekend? Jakiś plazing zaliczony? Bardzo dużo masz ptactwa w ogrodzie, bardzo różnorodnego :wit
U mnie zauważyłam w tym roku znaczny wzrost w tym kierunku, jednak nie udaje mi się zrobić żadnego dobrego
zdjęcia, a już nazwanie go odpowiednio.... ;:224
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Witaj Alicjo!

Dziękuję za zdjęcie najbardziej charyzmatycznej ze wszystkich róż ;:226
Chyba klimat mamy taki sam, bo u mnie AGvH jest w identycznym stadium rozwoju. Co gorsza, pąki ma przypalone słońcem i z czarnych robią się brązowe. Musiałabym chyba stać nad nią i zasłaniać od słońca swoją lisią kitą :twisted: :twisted:
Ale i tak, dla mnie to najpiękniejsza róża na świecie.

Podziwiam Twój ogród, jak również zachwycający ogród Twojej Mamy, na razie wirtualnie. Kiedyś na pewno przyjdzie czas na prawdziwe spotkanie. Czynnik czasu - wszystko w jego ręku... ;:197

Pozdrawiam serdecznie!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

:wit W moim ogrodzie prym wiedzie od tygodnia kolkwicja chińska i....

Obrazek

Obrazek

....i żylistek

Obrazek

Brak majowych przymrozków spowodował, że żadne pączki nie przymarzły i wszystko kwitnie jak oszalałe.

Obrazek

Obrazek

Nastał u mnie różany czas codziennie chodzę i podziwiam. Co królowe to królowe ;:138 . W tym roku do miana mojej najpiękniejszej pretenduje Garden of Rose. (w 2014-Hansestadt Rostock , w 2013 Sir Lancelot)

Obrazek

Obrazek

AsmaWspomniane przez Ciebie widoki są na działce mojej mamy. Ciemna obwódka to najbardziej popularne żurawki Purple Palace, a zielony łuk to jeżyna bezkolcowa. Może spodoba Ci się też takie połączenie barw, które u mnie wymalowała natura, a mi przypadło do gustu.

Obrazek

Obrazek

Wanda7 Tobie gąsiorek przypomina puszka, a mi Zorro z tą ciemną maską na oczach. Z tymi Azaliami to mnie zaciekawiłaś. Nigdy ich nie przycinałam, zawsze tak jak w rododendronach ukręcam jedynie zeschłe kwiaty.
Uwielbiasz róże może uda mi się zadedykować Tobie taką jakiej nie masz Nina renaissance. Udało się czy i tę różę znajdę w cieniu dęba?

Obrazek

Obrazek

Maska Profesorek ciekawy, ale obok niego coś co mnie jeszcze bardziej zachwyca. Sir Lancelot
Na początku było niewinnie.
Obrazek

A potem...

Obrazek Obrazek

Obrazek

Aprilku Astrid mam już chyba z 3 sezon. Nówka jest Leonardo da vinci. Jeszcze nie to co Twoja. Ale nie mogę narzekać ledwo wyrosła nad ziemię a obsypana jest kwiatami.

Obrazek

Dorcia7 A u mnie w doniczce tegoroczny zakup w Bylinowym Raju żuraweczka COPPER CASCADE. Wszystkie posadzone tam rośliny zwisające to jakoś się pomieściły. U mnie Solar Eclipse nie rozrasta się tak bardzo. Lubisz żurawki to moja żurawkowa aleja.

Obrazek

Elam Mamo takiego mistrza nie da się dogonić i nawet nie próbuję. Dla Ciebie przecudny Graham Thomas zakupiony w A. jako Avalon, ale i jemu do tytułu mistrza brakuję trwałości kwiatów.

Obrazek

i jeszcze premia, za pomoc w walce z chwastami. Abraham Darby ;:196 Ten też jeszcze nie wzniósł się na wyżyny mistrzowskie ze względu na mało sztywne łodygi.

Obrazek

Witch Czarna Astrid nadal w pąkach, Mądrala co się będzie pchała na taki upał. W związku z tym zachwycam się Nostalgią

Obrazek

Anabuko Pokazywane ostróżki to zdjecie z działki mojej mamy. Ona cały czas dokupuje i dosadza roślinki. Moje ostróżki (zresztą zeszłoroczny prezent od mamy) dopiero wychodzą z pąków.Lubisz róże to zadedykuję Ci takie o ciekawej barwie
Cinco de mayo

Obrazek

i Fashion
Obrazek

CDN
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Lisico Dzisiaj pod moim oknami przejechali kolarze wyścigu Touron Lang Team Race. Od razu pomyślałam o Tobie. Chociaż nie wiem czy w tych warunkach zrozumiałabyś ich pasję?
Na cienistym tarasie termometr wskazywał 38°C, a oni 114 km na rowerach w tej spiekocie. :oops: Zdecydowanie nasze hobby jest bardziej przyjemniejsze nawet jeśli czasami wiąże się z wykorzystywaniem lisiej kity do osłony kwitnących róż.

Obrazek

Obrazek

Oj, ja wiem, że zaraz za zakrętem czeka ich ostry podjazd pod górę.

Obrazek

Drewutnia Na plaży jeszcze nie byliśmy. Wcale nas nie ciągnie w te tłumy. Na pewno pojedziemy jakiegoś popołudnia najlepiej pod koniec sezonu. Plażujemy w ogródku. Jak wiesz jeśli chodzi o ptaki mam osobistego "doradcę", który ze swoja lornetką nie rozstaje się ....nawet w basenie. A nóż nad głowami przeleci jakiś ciekawy drapieżnik.

Obrazek

Ewo spójrz na moją Niby-Alinkę, chyba jednak przypomina bardziej Twoją Rumbę. Choć porównując w necie bardziej byłam za Alinką. Może ktoś jeszcze pomoże mi rozstrzygnąć (nifredil ;:180 ). Jest ona wysmukła, prosta, sztywna wysokości około 60/70 cm. Tu widać ją w centrum zdjęcia.
Obrazek

Obrazek

Z Rumbą nie zgadza mi się jednak to, że zgodnie z opisem powinna mieć ona wiele kwiatów na łodydze, moja ma 1 lub 1 główny+3 boczne. Nigdy więcej.

Obrazek

Obrazek

Kwiat jest bardzo sztywny, nawet w tej spiekocie i długo utrzymuje się na łodydze.

Obrazek

Po kilku dniach ciemnieje. Chociaż jej kolor jest zmienny w zależności od warunków klimatycznych.

Obrazek

Obrazek

Czy to Alinka, czy Rumba. Proszę pomóżcie ;:65

JagiS Jagódko jak tu zajrzysz zobacz jak spisuję się Twój Casanova. On jeden a pięknotek dookoła kilka. Jeszcze raz dzięki. ;:180

Obrazek

Obrazek

sweetdaisyZobacz moja Chinatown wygląda w tym roku tak:

Obrazek

Obrazek

Nie przebarwia się tak jak Twoja róża.

Obrazek

Dla wszystkich pozostałych gości zostawiam żeleźniaka na tle pęcherznicy :wit

Obrazek
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Żeleźniak będzie dla mnie w sam raz ;:138. Mój się nieżle rozszalał i muszę go chyba wyekspediować do tyłu... Poluję jeszcze na różowego.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Alu :wit
Piękne róze.
Suuper spojrzenie na piękny, wymuskany, kolorowy ogród :D
No i te zdjątka kontrastowych roślinek wyglądają bardzo malowniczo ;:333
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Alu, jakby tu powiedzieć? Dziękuję Ci bardzo za dedykowaną Ninę Renaissance. Śliczna jest. Jednak ją także mam pod moimi dębami. Już drugi rok u mnie. Niemniej wiem, że chciałaś dobrze :D
A tak na serio, znowu delektowałam się widokami z naprawdę ładnego i dojrzałego ogrodu. Obejrzałam każdy szczegół i ogół. ;:108
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Pięknie w Twoim ogrodzie, śliczna ta Sir Lancelot, muszę ją zaprosić do siebie. :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”