Ogród na wichrowym wzgórzu - cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym wzgórzu - cz.8

Post »

majka411 pisze:
vertigo pisze:Obrazek
:wit Moniczko to ujęcie i to co tam posadziłaś jest SUPER ;:333 bardzo udane.... ;:215
U ciebie William&Katherine - kwitnie non stop, a ja widzę, że moja dopiero teraz zamierza mieć kilka kwiatów.
Mam ją drugi sezon.... jest od Austina ;:131 i co! , a myślałam, że od niego będzie super sadzonka.
Moja Novaliska na wlasnych korzeniach otworzyła pierwszy kwiatek :D faktycznie jest śliczny.... i cudnie wygląda
koło Lavender Pinocchio ;:333
Moje W&K mam częściowo z RosenPark Drager, a jedną od Austina (pierwszą zakupioną tuż po wystawieniu do sprzedaży - ma 3 sezon). W sumie mam jej 5szt. Wszystkie sprawują się wspaniale - kwitną obficie, są zdrowe. Troszkę wysoka róża jak dla mnie i dla miejsc, w których posadziłam, ale muszę się do tego przyzwyczaić ;:173
Novalis na własnych korzeniach :shock: ? A jaki ma pokrój? Jak z zimowaniem? Mnie ta róża absolutnie zachwyca ;:167
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W ogrodzie busz
Obrazek

Poranki zaczynają być chłodne, a w dzień upał nie do zniesienia. Rano codziennie mgła w ogrodzie i ... pajęczyny
Obrazek

Obrazek

Altanka dostała nowy daszek - teraz bardziej mi się podoba :D
Obrazek

Obrazek

Przed domem ścięłam już przekwitnięte róże, na rondzie znów zielono, bez bieli
Obrazek

Obrazek

kwitną hortensje, więc nie ma przestoju w kwitnieniu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cały czas pracuję nad przeróbkami rabatek, przenoszę rośliny i tworzę nowe rabatki ;:130
Przy wejściu do ogrodu różanego już poczynione zmiany - powstała rabata z białych Apiryn i błękitu bylin, żeby wprowadzić do klimatu dalszej części ogrodu.
Tu jeszcze przed zmianami
Obrazek
hypnosa
100p
100p
Od: 27 maja 2014, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przepięknie,te hortensje razem ze srebrna trawą są cudne.Jest bardzo nastrojowo.Podziwiam twój ogród.
Czasami mam takiego "doła" ogrodowego,że już nie dam rady,że jak już skończę pielić na krańcach ogrodu to muszę zaczynać od nowa,wówczas zaglądam do ciebie i dostaje nowych sił.Pozdrawiam :wit
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
bajkowydworek
100p
100p
Od: 1 kwie 2014, o 11:57

Post »

Moniś cudnie tam masz! Nie da się ukryć- magia!
Ja mam znowu problem z różą... Teraz obgryzają je takie maleńkie "gąsienniczki", białe, prawie przezroczyste :( Nie wiedziałam, że z rózami jest tyle zachodu...
Awatar użytkownika
Hagaart
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 10:11

Post »

Altanka zyskała i teraz jeszcze bardziej zachwyca.Rondo nawet bez róż jest zachwycające (masz podobnie jak w Ranczu). Moni pięknie Ci kwitną hortensje i jeżówki-świetne zdjęcie z tą pajęczyną. ;:63
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Monia, Twój ogród jest piękny... Śliczne są te rabaty prowadzące do ławeczki. Altanka zdecydowanie zyskała :) Daszek jest wykończony, czy dobrze widzę deskowanie? Jeśli tak, to czym będziesz go pokrywać?
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Romantycznie wygląda Twój ogród w mglistej odsłonie. Bardzo podobają mi się rabaty z hortensjami. Właśnie szukałam inspiracji do dokończenia swojej i chyba coś zaczyna mi się rozjaśniać w głowie
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A mnie najbardziej podoba sie ławeczka z hortensjami obok.
Chętnie bym tam przysiadła
W ogóle ogród wygląda rewelacyjnie
Zbiegło się u Ciebie kwitnienie róż z innymi roslinami
Bardzo dużo kwiecia, to to co kocham ;:167
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hypnosa pisze:Przepięknie,te hortensje razem ze srebrna trawą są cudne.Jest bardzo nastrojowo.Podziwiam twój ogród.
Czasami mam takiego "doła" ogrodowego,że już nie dam rady,że jak już skończę pielić na krańcach ogrodu to muszę zaczynać od nowa,wówczas zaglądam do ciebie i dostaje nowych sił.Pozdrawiam :wit
Dziękuję za te miłe słowa ;:170 U mnie dokładnie tak jak piszesz - kończę jedno pielenie i zaczynam następne :;230 Przez te okoliczne łąki mam pracę syzyfową bez końca, ale pielę non stop, bo nie cierpię chwastów i nieładu na rabatach - musi być czyściutko, obrzeża równiutko docięte, do tego krótko ciety trawnik i już jest mi lepiej na ;:167
:wit

-- Śr 06 sie 2014 08:24 --
bajkowydworek pisze:Moniś cudnie tam masz! Nie da się ukryć- magia!
Ja mam znowu problem z różą... Teraz obgryzają je takie maleńkie "gąsienniczki", białe, prawie przezroczyste :( Nie wiedziałam, że z rózami jest tyle zachodu...
No tak, gąsieniczki tez musisz tępić, bo zjedzą liście :lol:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hagaart pisze:Altanka zyskała i teraz jeszcze bardziej zachwyca.Rondo nawet bez róż jest zachwycające (masz podobnie jak w Ranczu). Moni pięknie Ci kwitną hortensje i jeżówki-świetne zdjęcie z tą pajęczyną. ;:63
Altanka na zdjęciach była jeszcze nieskończona, teraz jest jeszcze lepiej, ale nie mam aktualnych fotek, muszę zrobić.
Tych pajęczyn to codziennie pełno - widać jest dużo pająków, a wszystko przez te okoliczne zarośla :roll: Najgorzej jesienią, gdy się pchają do domu :?

-- Śr 06 sie 2014 08:41 --
AnaAn pisze:Monia, Twój ogród jest piękny... Śliczne są te rabaty prowadzące do ławeczki. Altanka zdecydowanie zyskała :) Daszek jest wykończony, czy dobrze widzę deskowanie? Jeśli tak, to czym będziesz go pokrywać?
Tak, Aniu, daszek jest deskowany - deska górna nachodzi lekko na dolną i tak do samej góry. Deski są pomalowane lakierobejcą impregnacyjną, więc nie będzie już niczym nakryty - ma być po angielsku, czyli pełna natura :lol: Doszły jeszcze tylko wykończenia na kantach i na czubku - kulka. Zrobię fotkę niebawem, to pokażę ;:196

-- Śr 06 sie 2014 08:42 --
Soczewka pisze:Romantycznie wygląda Twój ogród w mglistej odsłonie. Bardzo podobają mi się rabaty z hortensjami. Właśnie szukałam inspiracji do dokończenia swojej i chyba coś zaczyna mi się rozjaśniać w głowie
Pochwal się czym udało mi się Ciebie zainspirować, może i ja skorzystam ;:196

-- Śr 06 sie 2014 08:43 --
Margo2 pisze:A mnie najbardziej podoba sie ławeczka z hortensjami obok.
Chętnie bym tam przysiadła
W ogóle ogród wygląda rewelacyjnie
Zbiegło się u Ciebie kwitnienie róż z innymi roslinami
Bardzo dużo kwiecia, to to co kocham ;:167
Dzięki, Gosiaczku ;:4
Ja też bardzo lubię miejsce z ławeczką ;:167
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Po takich zdjęciach przydałby mi się zimny prysznic bo znów podniosło się niebezpiecznie ciśnienie ;:147
Zaczarowany ogród, ujęcia jak na obrazach ;:63 Bardzo dobrze opanowałaś sztukę kompozycji roślinek.

Vertigo....właśnie sobie dokupiłam drugą rozplenicę Vertigo do kompletu bo pierwsza ma się super....tak sobie z tobą skojarzyłam ;:306
baseda
200p
200p
Od: 5 maja 2013, o 17:27

Post »

Obrazek

Obrazek

Witaj Moni :wit Wchodzę przez piękną pergolę i jestem w innym świecie. Jestem pod ogromnym wrażeniem - brak słów, żeby opisać ja bardzo mi się podoba i do tego jeszcze lawenda w pęczkach ... już czuję jej zapach ... jaka to odmiana, że ma takie długie pędy z kwiatkami? Moja kupiona bezimiennie, ale jest zupełnie inna. Róże, hortensje i inne piękności ... Zostaję na dłużej, a w wolnej chwili przejrzę wszystkie części Twojego wątku.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jola April napisała :
Zaczarowany ogród, ujęcia jak na obrazach ;:63 Bardzo dobrze opanowałaś sztukę kompozycji roślinek.
Pozostaje mi tylko podpisać się pod tą opinią i pochylić w głębokim pokłonie dla Twoich zdolności aranżacyjnych ! ;:180
Podglądam i podglądam cichaczem, ale nastał najwyższy czas, by wyrazić autorce swój podziw i zachwyt dla cudownego efektu, jaki osiągnęła, stosując konsekwentnie wybory kolorystyczne i dostosowując się do możliwości ogrodu.

Moniko, wielkie brawa ;:138
Uwielbiam taką kolorystykę i klimaty, które tworzysz !
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

April pisze:Po takich zdjęciach przydałby mi się zimny prysznic bo znów podniosło się niebezpiecznie ciśnienie ;:147

Vertigo....właśnie sobie dokupiłam drugą rozplenicę Vertigo do kompletu bo pierwsza ma się super....tak sobie z tobą skojarzyłam ;:306
Dziękuję Ci bardzo ;:196 Ja również mam tę rozplenicę :D
Co do kompozycji roślin, to jeszcze nie tak w pełni to potrafię - wciąż zmieniam i przenoszę rośliny, bo do pełni szczęścia wciąż mam jakiś niedosyt kompozycyjny ;:224
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

baseda pisze:Obrazek

Obrazek

Witaj Moni :wit Wchodzę przez piękną pergolę i jestem w innym świecie. Jestem pod ogromnym wrażeniem - brak słów, żeby opisać ja bardzo mi się podoba i do tego jeszcze lawenda w pęczkach ... już czuję jej zapach ... jaka to odmiana, że ma takie długie pędy z kwiatkami? Moja kupiona bezimiennie, ale jest zupełnie inna. Róże, hortensje i inne piękności ... Zostaję na dłużej, a w wolnej chwili przejrzę wszystkie części Twojego wątku.
Dziękuję za tak miłe słowa i witam Cię w moim ogrodzie ;:168
Lawendy o długich pędach to wielkie kępy, które osiągają ok.metra średnicy w czasie kwitnienia :D Mam dwie takie odmiany - Grosso i Grappenhall - obie bardzo podobne, tylko Grosso ma bardziej smukłe kwiatostany. Są idealne na wianki i bukiety i według mnie najbardziej ozdobne w ogrodzie ;:333 Właśnie jestem na etapie wymiany większości niskich lawend na te długie :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”