Dzień dobry w niedzielę!
Przyznaję, że odwykłam od ogrodowych prac zupełnie... zmachałam się i zgrzałam jak kot, a to, co zrobiłam, to kropla w morzu potrzeb...
Mam ogromnie dużo pracy! Wydawało mi się, że na jesieni posprzątałam maksymalnie dużo, a tu się okazuje, że wiosną będzie jeszcze więcej zajęcia. Nie narzekam już jednak, bo to, co udało mi się zrobić, sprawiło mi ogromną przyjemność, a pogoda naprawdę dopisała!
Wam też się udało popracować w ogrodach?
Gosiu, w weekend nieco ucichło, a dziś już w ogóle było bardzo przyjemnie... pracowałam w bezrękawniku.
Śnieg prawie zniknął i odsłonił wszystko pokazując ilość pracy do wykonania... ale, ale - przecież o tym właśnie marzyliśmy!
Moniko, cała przyjemność po mojej stronie

Daj znać, czy udało Ci się przyciąć hortensje.
Agrowłókniną osłoniłam tylko dwa młode klony palmowe, ale już wszystko pościągałam.
W razie złych prognoz - tfu tfu - można założyć jeszcze raz.
Miłego popołudnia!
Dario, te maleńkie kwiatunie to fiołki... nie wiedziałam, że występują w kolorze fuksji!
Co dzisiaj porabiasz?
Ewo, podziałałaś w ogrodzie?
Bogna, dzień dobry! pogoda zdecydowanie lepsza, niż ostatnio... posiedziałaś na słonku? a może też popracowałaś w ogrodzie?
Doris, ja się niebieskości uczę... przyznam, że w innych ogrodach bardzo mi się podoba, zwłaszcza gdy jest umiejętnie skomponowany z różem i bielą, ale u siebie dopiero raczkuję/przekonuję się do niego. To już coś

Jestem przeciekawa Twojej Rhapsody na nóżce!
Robaczku, sekator i grabie były już w użyciu

Jutro muszę rozpalić w palenisku - mam trochę rzeczy do spalenia...
Wspaniale, że pogoda tak się poprawiła!
Niepolaczko, witam serdecznie i zapraszam! Jeśli tylko coś Ci się u mnie podoba, jestem bardzo szczęśliwa - dziękuję!
Pokaż swój ogród koniecznie...
Bozuniu, ja nie przepadam za niebieskim i żółtym, tymczasem wydaje mi się teraz że na każdy z tych kolorów można znaleźć porę i miejsce w ogrodzie... niebieski w towarzystwie bieli, różu i fioletu - brzmi wspaniale. Chyba poszukam u siebie takich kompozycji...
Miłej niedzieli!