Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Post »

Agunia o niebieskościach rozprawiacie ;:173 Kocham ten kolor w ogrodzie i nie tylko ;:167 I wszelkie fiolety i róże ;:167 Kiedyś nie chciałam żółci ani pomarańczy...ale róże przełamały wszelkie moje zapory ;:306
Tak Rhapsody...trafi do donicy na tarasie ,gdzie jest półcień...mam nadzieję ,że wydobędę z niej ten niesamowity kolorek ;:167 Moją Rhapsody na rabacie zacienia deczko bukszpan...i jest przepiękna ;:173
U mnie wczoraj było chłodno...to przez ten wiatr,ale wieczór był cudny...różowe chmurki o zachodzie słońca ...no i łysy gwiazdował jak mało kto ,no jak Justynka może albo Stochu :uszy
Miłej soboty ;:304
Aguś pw
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Aguniu, słoneczne dzień dobry! Słońce wylazło i od razu nastrój zwyżkuje. Coś czuję, że będziesz miała szansę ochrzcić dziś swój nowy sekator, czego oczywiście Ci życzę. Ja w planach mam krzesełkowanie w słonku, potem wypad do stolicy z M na randkę!
Miłej i słonecznej soboty!
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zapowiada się ładny dzień, ogrodowy :D Niebieski w różach uwielbiam i chyba tak mi już zostanie :wink: Raczej nie będę uprawiać NW, a skupię się na bieganiu po ogrodzie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

U nas już dawno po feriach..drugi tydzień ferii też odsypiałam.. :wink:

te bylinowe drobne kwiatuszki mam w kolorze fuksji..ale niebieskie też są ładne.. :)

mykam bo sprzątanie czeka.. :roll: ale tak mi się nie chce.. :wink:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Agnieszko- dziękuję za niezwykle ważną odpowiedz! Jadę dziś na działkę, to przytnę swoją hortensję.
Osłaniałaś cos w ogrodzie agro..? Ja chyba już pozdejmuje- przecież mrozów strasznych raczej nie będzie, a nocne -3 to nie takie straszne.. W najgorszym razie rozchyle agro i zostawię tylko leżącą na korzeniach, a gałązki niech już się wietrzą..
Pozdrawiam słonecznie- ładny dziś całkiem dzień, chociaż trochę wietrzny..
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ty wróciłaś tak szybko z kijków jak ja dzisiaj z ogrodu. Nie jestem masochistką i przy takim wietrze pracować nie mam zamiaru. Poczekam jeszcze. W dodatku mam jeszcze sporo śniegu. A rączki świerzbią, bo ja nie sprzątałam jesienią. Ogród wygląda strasznie.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry w niedzielę! :wit

Przyznaję, że odwykłam od ogrodowych prac zupełnie... zmachałam się i zgrzałam jak kot, a to, co zrobiłam, to kropla w morzu potrzeb...
Mam ogromnie dużo pracy! Wydawało mi się, że na jesieni posprzątałam maksymalnie dużo, a tu się okazuje, że wiosną będzie jeszcze więcej zajęcia. Nie narzekam już jednak, bo to, co udało mi się zrobić, sprawiło mi ogromną przyjemność, a pogoda naprawdę dopisała!

Wam też się udało popracować w ogrodach?

Gosiu, w weekend nieco ucichło, a dziś już w ogóle było bardzo przyjemnie... pracowałam w bezrękawniku.
Śnieg prawie zniknął i odsłonił wszystko pokazując ilość pracy do wykonania... ale, ale - przecież o tym właśnie marzyliśmy!
Moniko, cała przyjemność po mojej stronie :) Daj znać, czy udało Ci się przyciąć hortensje.
Agrowłókniną osłoniłam tylko dwa młode klony palmowe, ale już wszystko pościągałam.
W razie złych prognoz - tfu tfu - można założyć jeszcze raz.
Miłego popołudnia!
Dario, te maleńkie kwiatunie to fiołki... nie wiedziałam, że występują w kolorze fuksji!
Co dzisiaj porabiasz?
Ewo, podziałałaś w ogrodzie?
Bogna, dzień dobry! pogoda zdecydowanie lepsza, niż ostatnio... posiedziałaś na słonku? a może też popracowałaś w ogrodzie?
Doris, ja się niebieskości uczę... przyznam, że w innych ogrodach bardzo mi się podoba, zwłaszcza gdy jest umiejętnie skomponowany z różem i bielą, ale u siebie dopiero raczkuję/przekonuję się do niego. To już coś :)
Jestem przeciekawa Twojej Rhapsody na nóżce!
Robaczku, sekator i grabie były już w użyciu :) Jutro muszę rozpalić w palenisku - mam trochę rzeczy do spalenia...
Wspaniale, że pogoda tak się poprawiła!
Niepolaczko, witam serdecznie i zapraszam! Jeśli tylko coś Ci się u mnie podoba, jestem bardzo szczęśliwa - dziękuję!
Pokaż swój ogród koniecznie...
Bozuniu, ja nie przepadam za niebieskim i żółtym, tymczasem wydaje mi się teraz że na każdy z tych kolorów można znaleźć porę i miejsce w ogrodzie... niebieski w towarzystwie bieli, różu i fioletu - brzmi wspaniale. Chyba poszukam u siebie takich kompozycji...
Miłej niedzieli!

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Witaj Aguś, jednak udało się dziś popracować w ogrodzie, super! Ja niestety nawet nie pokrzesełkowałam, wczoraj próbowałam ale ziąb mnie wygonił, a dziś od rana pakuję graty, nie cierpię tego. Nawet nie wiem czy dziś ciepło było, ale pewnie tak skoro działałaś w bezrękawniku. Ja wczoraj zastanawiałam się czy pozdejmować agro, ale doszłam do wniosku, że zostanie i zajmę się tym po powrocie. Zdjęcia rozchodników przepiękne, ciekawa jestem, czy przyjęły się te, które sadziłam jesienią.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Agnieszko- nie przycięłam w końcu- u Mamy sniegu nie ma, natomiast u nas jeszcze sporo- uznałąm, że u mnie jeszcze zima panuje, więc poczekam ok 2 tyg. Odsłoniłam natomiast magnolie i hortensje ogrodowe u Mamy. Nie zdjęłam agro zupełnie, tylko rozchyliłam brzegi, zostawiając owinięte podstawy krzewów- w razie mrozów (których nie przewiduję ;:209 ) będzie można szybko zasłonić. Mama mnie stopowała argumentem, że sąsiedzi jeszcze maja zasłonięte wszystko i dlatego powinniśmy poczekać- ja stwierdziłam, że może sąsiedzi patrzą na nas i też dlatego czekają :;230
Nadrobiłam jesienne zaległości- wycięłam badyle z peonii i rozchodników- przyroda się budzi ;:138
Aaaa- wyniosłam też w doniczce klona palmowego- niech się powoli hartuje.. Czy mu tym nie zaszkodzę..?
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Agunia, w ten weekend nie udało się nic zrobić. Jeszcze wczoraj u mnie leżał ten spóźnialski śnieg. Dziś już niemal zniknął całkowicie, więc jeśli jutro wrócę szybciej z pracy to sekatorek w dłoń i do dzieła. Zrobiłam tylko mały obchód, masz rację - pracy się szykuje moc! Ale damy radę, wszak kochamy ten ból mięśni po dobrej robocie.
Niebieskości się u Ciebie komponują wyśmienicie!
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Aga, nie zauważyłam, że masz już wątek ogrodowy :D Spróbuję nadrobić.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aguś :wit
Pokazujesz piękne ujęcia rozchodników :lol:
U mnie wczoraj cieplutko, ale porządki tylko w domu- na zewnątrz praca kusi ale wiem,że u nas taki klimat, że spieszyć się nie ma poco. Dziś świątecznie- niedzielnie , poobiedni spacer ;:63 z dużą dozą wysiłku /z górki, pod górkę itd./
;:196 miłego wieczoru
Małgoś
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Aguniu, rozchodniki piękne! Dużo pracy za Tobą. U mnie jeszcze zaspy, a na tych nie wielkich kawałkach nie ma za wiele do roboty.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U mnie tak fajnie nie było. Nadal wiało. Siedziałam w domu.
Ja zazwyczaj na jesieni nie sprzątam , bo wiem, że wiosną i tak będzie sprzątanie. ile bym jesienią nie sprzatnęła.
Za to uwielbiam jak sprzątając rabaty widać efekt. A uwierz mi widać. Będe robiła zdjęcia sprzed sprzatania i po.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Agnieszko jednak popracowałaś w ogrodzie. Pomimo tego ile zrobimy jesienią, wiosną i tak musimy wejść do ogrodu. Ale potem sama przyjemność. U mnie dziś brzydko i samopoczucie nijakie.
Dobrej nocki życzę.
Pozdrawiam - Justyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”