Kamienne ścieżki pod dębem Czesławem. Cz.12 - wspomnieniowa

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kamienne ścieżki pod dębem Czesławem. Cz.12 - wspomnieniowa

Post »

Alinko, to Anabelki u Szmitów, na pewno je sama widziałaś.

Bozuniu, dziękuję za radę, faktycznie zrezygnuję z mieczyków, a posadzę chyba trawy, żurawki i może właśnie szałwię oraz bratki, które latem wymienię na coś innego. Bożenko, ciekawa jestem, jakie wybierzesz odmiany. Stawiam, że będą to Limelight:) Dla mnie to jednak bezkonkurencyjna odmiana.

Nelu, dzięki. Jeszcze pomyślę nad skrzynią, bo rodzą się stale nowe koncepcje. Na pewno umieszczę tutaj coś z jednorocznych, tak żeby można było wymieniać i dobierać w miarę nastroju. Czekam teraz, aż pojawią się bratki, bo są to kwiatuszki, bez których się nie obędę. Ale ponieważ mamy dopiero luty, to jeszcze tak szybko nie będą w sprzedaży.

Mój skarbuś.
Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu chyba po raz pierwszy pokazałaś swojego skarbusia ;:oj prawdziwy słodziaczek i wprost zatopiony w kwiatowym buszu ;:167
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Wandziu a mnie ostatnio bardzo spodobała się hortensja Magical Moonlight podobna do Limelight
miejsca co prawda za mało ale dwie jeszcze wcisnę :roll:
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja już mam na jesieni wsadziłam anabelle biała
zamówiłam Hortensja 'Grandiflora' -biała, 'Invincibelle Spirit' - kuzynka anabelle -rózowa- zobaczymy jak u mnie sobie poradzą.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Wandziu,w nostalgicznym ogrodzie piękna dziewczynka ,gdyby ktoś namalował taki obraz,byłoby cudne dzieło ;:167
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Wandeczko :lol: powinnaś wydrukować to zdjęcie i oprawić w ramkę .
Taka rusałka wśród pięknych roślin ;:oj
Jeszcze nie zamówiłam linii kroplującej. Wciąż się zastanawiam, jak to wszystko połączyć i ile potrzebuję różnych złączek.
Myślę , że jednak wezmę zwykłą linię, zawsze łatwiej będzie mi dobrać brakujące części . Do tej z kompensacją ciśnienia te zwykłe złączki mogą nie pasować.
:wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ogrodniczka /chyba?/ ;:167 też mam nieco starszą z zainteresowaniem przygląda się roślinkom . .. :) czyżby miłość do roślin dziedziczna??? Ja swojej przynajmniej jednej/mam dwie/usiłuję zaszczepić choćby ziarnko...z jakim skutkiem się okaże!

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wandziu,a masz hortensję incrediball? To chyba będzie mój ostatni zakup hortensjowy,widziałam w ofercie Szmitów,ale po 49 zł.Skarbusia takiego piekne i słodkiego "zazdraszczam".
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

WANDZIU...... ;:196 za informacje o hortensjach....tak się złożyło że już do mnie jadą, dzisiaj wieczorkiem już będą pod moim dachem.....tylko teraz myślę jak mam z nimi postąpić.....czy pozostawić na dworze czy lepiej w chłodnym pomieszczeniu.......
a przyjedzie......Hayes Starburst. Bobo, Sunday Freise, Limelight, Silwer Dollar Grandiflora, Vanille Fraise

Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Wandziu zawsze podziwiam u Ciebie firletkę ..mija już trzeci rok jak posadziłam sadzonki nie sieje się sama coś jej nie pasuje moja ziemia...
..a mam pytanko czy stosujesz nawóz kurzy w granulkach :?:
tak pięknie wszystko u Ciebie rośnie...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Agness, mam dwa skarbusie, ale tylko jedna interesuje się ogródkiem, a może jedna?
Usa, faktycznie cudna ta Magical Moonlight. Jak spotkam, to muszę kupić. Ale przeczytałam, że ona do 4 metrów dorasta ;:oj Czy to możliwe?
DTJ też mam Grandiflorę, ale ona potrafi wyrosnąć na spore drzewo. Jak kupowałam, to nie wiedziałam o tym. :wink:
koziorożec, mnie też się bardzo podoba to zdjęcie. Muszę je jakoś oprawić na pamiątkę. A swoją drogą dzieci tak ładnie wtapiają się w ogrody, szczególnie gdy są takiego wzrostu jak same rośliny :)
Ignis, tak Krysiu zawsze to sobie obiecuję, że to zdjęcie "wyjmę" z komputera i zrobię je "namacalnym". Muszę się w końcu za to wziąć. MOże faktycznie lepsza będzie dla ciebie zwykła linia, jeśli masz płaski teren. U mnie jest wzniesienie, więc muszę mieć kompensację.
Marpa, ja się pochwalę, że też mam dwie "landryneczki" i bardzo je lubię u siebie gościć w ogródku. Staram się opowiadać o roślinkach i myślę, że coś z tego zawsze na przyszłość zostanie :D
Małgocha, nie mam Incrediball i wielu innych, ale trudno, stale będą się pojawiać nowe i nigdy nie dogonimy swoich zachcianek.
Leszczynko, ależ to same najładniejsze hortusie. Chyba powinnaś je postawić w piwnicy. Spokojnie dotrwają ;:108
lora, no ja nie wiem Misiu, co u ciebie z tą firletką, toć u mnie ona wszędzie się wpycha. Ale z kolei na przykład krwawniki w ogóle nie chcą. To niewytłumaczalne. Kurzego obornika nie używałam, a co? Dobry jest? Przymierrzam się wiosną do bydlęcego. Dotychczas używałam u siebie azofoski i Magicznej Siły.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

WANDZIU.....hortensje już dotarły z rodzinką pod moją strzechę........decyzja jakby " z bicza strzelił" ale to też bardzo duża Twoja zasługa za co Tobie ;:196 ;:196
...a jeszcze zapytam w jakim towarzystwie będzie im dobrze i do twarzy :?:
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Wandziu na jesieni dostałam w prezencie imieninowym :) z sklepu worek tego granulatu...troszkę posypałam pod nowe nasadzenia...i nie wiem czy dobrze zrobiłam nie pisało na opakowaniu czy to się rozpuszcza itd...a gdzieś wyczytałam że trzeba ostrożnie bo popalić można roślinki...
...no widzisz u Ciebie krwawnik nie chce zagościć a u mnie firletka...
...a zdjęcie z lawendą cudowne... ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Obornik bydlęcy jest bardzo dobry mniej zaszkodzi przewalenie nim, niż nawozem sztucznym. Ja mam cały ogródek na bazie krowiaka , ale świeżego takiego 2-3 letniego. ;:224 I wszystko rośnie jak głupie. :;230
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

wanda7 pisze: Bozuniu Bożenko, ciekawa jestem, jakie wybierzesz odmiany. Stawiam, że będą to Limelight:) Dla mnie to jednak bezkonkurencyjna odmiana.
Myślałam o Bobo, bo mają być obwódką wokół części domu... Oczywiście w jakimś towarzystwie :wink: Limelight - wiadomo nr 1, ale chyba za wysokie urosną jak na to miejsce... Te ostatnie będę w innej części ogrodu.

Piękne zdjęcie - dziecko w ogrodzie ;:333 Takie sielsko - anielskie... Może wyrośnie na znakomitego ogrodnika :wink: ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”