Kaktusowy zakątek Marty cz.2
- Nadzieja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 sty 2012, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kaktusowy zakątek Marty cz.2
Ślicznie kwitnąco, pączkująco i obiecująco u Ciebie 

- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No i co z tymi 'kłującymi i pączkującymi'?

- Phacops
- 1000p
- Od: 8 wrz 2012, o 09:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Mój Notocactus uebelmanianus właśnie ma się na kwiaty więc jednak daje się go zmusić zobacz u mnie w wątku opisałem co z nim zrobiłem.
- Martada
- Od: 17 mar 2013, o 19:34
Ni czasu ni sił ostatnio by coś skrobnąć .... ale bardzo dziękuję, że ożywiacie ten wątek swoimi wpisami.
Dla wszystkich odwiedzających krokusowy bukiecik

Przymierzam się do wystawienia na docelowe stanowisko zimolubnych kaktusiorów bo inaczej las choinek mnie czeka a widok powyciąganych i wypłonionych to niekoniecznie.
Pewna zadziorna panna ukorzenia się w piasku za radą Marka ale raczy chyba przyzwoicie zakwitnąć bo wianek pąków sobie uwiła a otóż pierwszy kwiatek
Mammillaria cowperae

Ale mam grudnika dwa kolory w doniczce z tym rozbielonym czy jak go nazwałaś upudrowanym siedzi oszalały róż... i też kwitnie

Na zakończenie kolor soczysty i wyrazisty... i nieźle gryzie się z powyższym różem.
Brasilicactus haselbergii

A tak w ogóle tu troszkę pączków się pokazuje, część ubiegłorocznych nie odpadła, najbardziej zastanawiająca jest dla mnie o tej porze roku banda echinocereusów z pypciami
...jeszcze nigdy tak wcześnie nie wyrażały chęci do rozmnażania płciowego ale osobiście nie mam nic przeciw byle tylko im nie przeszło zanim wywalę na dwór.
Dla wszystkich odwiedzających krokusowy bukiecik
Przymierzam się do wystawienia na docelowe stanowisko zimolubnych kaktusiorów bo inaczej las choinek mnie czeka a widok powyciąganych i wypłonionych to niekoniecznie.
Pewna zadziorna panna ukorzenia się w piasku za radą Marka ale raczy chyba przyzwoicie zakwitnąć bo wianek pąków sobie uwiła a otóż pierwszy kwiatek
Mammillaria cowperae
Aniu albo tak podle, że przez wydaniem ostatniego tchnienia za wszelką cenę chce gatunek przedłużyćMeir pisze:Już Ci się grudnik rozwinął, piękny! U mnie jeszcze troszkę, bo dopiero wyciągają się pąki. Mam wściekle różowego, a Twój taki jakby upudrowany na środku Bardzo lubię takie barwy kwiatów. Dzikie toto widzisz i nieprzewidywalne :P U mnie też: grudzień, styczeń, marzec. Ale raczej tylko się cieszyć, bo jeśli roślina ma siłę się rozmnażać generatywnie, to znaczy, że jej dobrze.

Ale mam grudnika dwa kolory w doniczce z tym rozbielonym czy jak go nazwałaś upudrowanym siedzi oszalały róż... i też kwitnie
Na zakończenie kolor soczysty i wyrazisty... i nieźle gryzie się z powyższym różem.
Brasilicactus haselbergii
Kamil byłam i widziałam a mój nadal w ciemnicy na zimowej kwaterze, chwilowo nie ma szans na południowy parapet więc o wodzie to jedynie pomarzyć sobie może.Phacops pisze:Mój Notocactus uebelmanianus właśnie ma się na kwiaty więc jednak daje się go zmusić zobacz u mnie w wątku opisałem co z nim zrobiłem.
A tak w ogóle tu troszkę pączków się pokazuje, część ubiegłorocznych nie odpadła, najbardziej zastanawiająca jest dla mnie o tej porze roku banda echinocereusów z pypciami

- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Do naszej palety kolorów należy dodać "oszalały róż"! "Majtkowy" ma konkurencję 

- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Nie mówi się "majtkowy" tylko: "gaciowy" róż
Jaki by nie był, w kwiatów mi nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie - jedyny, jaki toleruję. I wcale bym się nie martwiła, gdyby u mnie się pojawił u jakiejkolwiek rośliny
Śliczne widoki, warto na takie czekać

Śliczne widoki, warto na takie czekać

- sokolica
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Strona 36, a mnie tu jeszcze nie było?
Przespałam dużo tej zimy
Nadrobić to się pewnie nie uda, ale obiecuję na bieżąco zaglądać.
Kępa krokusów powalająca!

Kępa krokusów powalająca!
-
- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
Nie wiem jak już ocenić,czy to majtkowy,czy gaciowy róż,dla mnie kolorek powalający 

poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Śliczna paleta barw na Twoich roślinach. Bardzo mi się dziś u Ciebie podoba. 

- Nadzieja
- Od: 3 sty 2012, o 14:18
Pięknie kolorowo u Ciebie i kolorów całe mnóstwo 

- Meir
- 100p
- Od: 17 maja 2013, o 14:42
- Kontakt:
- oszalały róż
- upudrowany róż
- majtkowy róż
Piękne odmiany kolorystyczne naukowo stwierdzone
A mój nie wiem czy jest jeszcze inny: czy Twój ma więcej oszalałego różu, a mój jest bardziej koralowy (tudzież majtkowy) róż i mniej białego, czy Twoje zdjęcia ma takie światło, że dużo ma fioletu i jest mocno różowy
W wieczornym świetle mój jest majtkowy ;] Zrobię mu foto w dziennym. Pewnie mamy to samo, ale jestem ciekawa.

Twierdzę, iż Twój Brasilicactus haselbergii jest ciemny majtkowy... Ale bardzo ładny
- upudrowany róż
- majtkowy róż
Piękne odmiany kolorystyczne naukowo stwierdzone

A mój nie wiem czy jest jeszcze inny: czy Twój ma więcej oszalałego różu, a mój jest bardziej koralowy (tudzież majtkowy) róż i mniej białego, czy Twoje zdjęcia ma takie światło, że dużo ma fioletu i jest mocno różowy

Twierdzę, iż Twój Brasilicactus haselbergii jest ciemny majtkowy... Ale bardzo ładny

- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
A Ty gdzie się podziałaś? Zasiałaś i poszłaś, czy wynosisz skrzynki? Za cicho tutaj... 

-
- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
Ania na pewno wynosi skrzynki w kolorze ciemno-majtkowym 

poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
- Martada
- Od: 17 mar 2013, o 19:34
Żanetko ano pętam się tu i ówdzie od bladego świtu do popołudnia a poobiadowo ginę w nawale prac które się zwaliły (nomen omen) jak płot na ten przykład który poległ podczas wiatrów pospołu z sąsiadowymi świerkamipiasek pustyni pisze:A Ty gdzie się podziałaś? Zasiałaś i poszłaś, czy wynosisz skrzynki? Za cicho tutaj...

Nic nie posiane

Obiecuję zwiększyć aktywność swą ogólną na forum(brzmi prawie jak groźba

W kolejności Brasilicactus haselbergii, mamilarki glassii, elongata i laui
- ROBERTOBORO
- Od: 13 lis 2008, o 21:39
- Kontakt:
widoczki ładne