Pati - Niewiele brakowało a ogród umknąłby naszej uwadze,zauważyliśmy go jadąc w ostatniej chwili-chyba bym sobie tego nie darował gdybyśmy go nie zauważyli a później dowiedzieli się o nim
Ewo -
Pawle - Jak już wcześniej wspomniałem Pati w ostatnim momencie zauważyliśmy ten ogród
Elu - Bardzo się cieszę,że ta wirtualna wycieczka sprawiła Ci tak wielką frajdę
Dorotko -
Kasiu - Ogród jest bardziej kolorowy w środku lata a ja byłem już prawie jesienią.Na kawkę do Ciebe będąc w Pisarzowicach nie wpadłem bo jeszcze się nie znaliśmy a szkoda
Kasiuta74 - Mam nadzieję,że jeszcze nie raz będę miał okazję zaprosić Cię na wirtualna wycieczkę
Żanetko -
Justynko - Ilekroć zwiedzam Ogród Japoński to z trudem i żalem go opuszczam
Fraszko1 - Jeżeli już się wybierzesz to na pewno nie będziesz żałować
Natalko -
Karnova - Ogród i jego urządzanie i pielęgnowanie to wielka pasja Państwa Rybczyńskich
Zawsze ilekroć odwiedzacie mój wątek sprawiacie mi wielką frajdę swoją obecnością,bardzo miłymi i życzliwej treści postami i tak też było i tym razem za co bardzo a bardzo Wam dziękuję i życząc samych dobrych chwil w życiu zapraszam do kolejnych odwiedzin i serdecznie Was,Forumowiczów i Gości pozdrawiam

Szczególne pozdrowienia dla mojego nowego miłego Gościa
Pitertom"
Tym razem coś z domowej działki a konkretnie domowych parapetów czyli powakacyjny przegląd roślin,które zdołały przeżyć nadmierną troskę niektórych zastępczych Opiekunów a konkretnie doniczkową powódź i nadmiar nawozu
Poza tym parę nowych nabytków,którym znów przechodząc obok nie mogłem się oprzeć
Storczyk cytrynek i tym razem przywitał mnie po wakcjach kolejnym kwitnieniem-w międzyczasie rozwinął drugi kwiat.
Storczyki w pączkach a pozostałe z wypuszczonymi młodymi liśćmi,kiedy zakwitną poraz wtóry-może za rok?-storczyki to roślinki dla wybitnie cierpliwych hodowców.
Uwiecznione na zdjęciach i włożone w ramkę niektóre z moich przekwitniętych już piękności.
Cisus mateczny i młody bardzo urosły w czasie wakacji-trudno mi policzyć,które to już pokolenie-bardzo lubią przycinanie.
Anthurium wypuściło pierwszy nowy kwiat a spośród pędów wyłania się drugi.
Sesyjka anthurium z krzesłem-krzesło podpatrzone u
Ewa321.
Trzykrotka również poczyniła ogromne postępy-niedługo sięgać będzie do podłogi?
Bonsai ginseng wypuścił młody pęd.
hoja Kerrii-mój nowy nabytek -szkoda tylko,że po czasie dowiedziałem się,że ma małe szanse na przeżycie,gdyż jest to tylko wsadzony do ziemi listek i nie wiadomo czy ukorzeniony a powinno się kupować listek z wypuszczonym pędem-to informacja dla przyszłych nabywców.
Mój drugi z kilku nowych nabytków-róża w doniczce.
Pozdrawiam i życzę miłych wrażeń