Witam
Szczerze
pisząc nie mam jakoś teraz weny do pisania.
Inny temat całkowicie pochłania moje myśli. Ale jeszcze do końca tego tygodnia a później już będzie po tym temacie.
Ewcia 
szyszkowe Mikołajki kupiłam.
Taka zdolna może i jestem, ale mam za mało czasu na takie zajęcia.
Nawet nazbierałam już trochę szyszek, lecz na tym koniec.
Grażko 
motylki też mnie ujęły swoją delikatnością.
Justynko 
Co roku walczę o utrzymanie swoich świerków Conica. Jest to jednak walka z wiatrakami, w pobliżu aż się roi od rosnących dziarsko modrzewii, a te, jak wiadomo przechowują nam szkodniki świerkowe.
Ewcia 
ale to motylek od zimowej pani, taki , jakby z lodu i śniegu. Wydaje się , że zaraz się stopi w ciepłym pokoju.
Aniu 
masz rację, święta organizują nam czas, kiedy ogrody odpoczywają i szybciej mija nam przez to zimowy okres.
Marysiu 
myślę, że Coniki przesadzę najpierw w jakiś kąt, chociaż nie wiem , po co. Może znajdę kogoś, kto będzie mial ochotę je zaadoptować, mimo braków w zdrowiu i urodzie.
Alu 
świerki są piękne, ale dlaczego tak szybko rosną.

Moja sztandarowa choinka jest już tak wielka, że do ubierania musiałabym chyba wynająć jakiś helikopter. Urosła za szybko. Powinnam ją ciąc od początku, a teraz już za późno.
Elu 
dzięki za miłe słowa. Muszę przyznać, że w Twoim ogrodzie wyjątkowo czułam się wspaniale. Tam naprawdę odpoczywałam . Stworzyłaś wspaniałe miejsce.
Kochani,
już dzisiaj życzę wszystkim moim zaprzyjaźnionym forumowiczom szczęśliwego nowego roku, zdrowia i sukcesów,
niech Wam wszystkie rośliny rosną zdrowo i bujnie.