Początki mojego ogrodu

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Początki mojego ogrodu

Post »

Mati super piesio :D Pogłaskaj go ode mnie :wink:
Widać już wiosnę w ogrodzie ?
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mati u mnie oczko to na razie dziura :;230 ale jak będę u siebie obsadzać to o liliach będę pamiętać :wink:
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
matt55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 cze 2012, o 22:10
Kontakt:

Post »

Aguss85 :wit Oj tak, Luśka już nie jedno serducho podbiła ;:167 Taka mała, słodka ale i rozbrykana kuleczka ;:138
U mnie żeby było śmieszniej są miejsca gdzie stoi woda, ale są i takie gdzie trzeba podlewać :?

seba1999 Na weekendzie było u mnie małe przedszkole, Luśka została wygłaskana już na zaś :;230
Wiosenna pogoda powoli zagląda, roślinki też co nieco budzą się. Zauważyłem, że cebulowe mi wychodzą już, choć wcale nie były sadzone :shock: Wawrzynek różowi się, liliowce wschodzą, róża powoli puszcza...

Carmelka00 Oj u mnie takie oczko też długo stało, stało na tyle długo, że się osunęło i trzeba było kopać znów. Zresztą i tak kopałem je 2 czy nawet 3 raz :;230

To dziś tak na dobre rozpoczęcie dnia trochę mojej wiosny:
Pozostałości po wykopanych cebulach:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Trawnik już nabiera kolorków ;:224
Obrazek

U mnie na razie za dużo tej wiosny nie widać niestety, ale może z czasem :)
Evii91
100p
100p
Od: 20 mar 2017, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Podoba mi sie ta roslinka na 3 zdjeciu. Co to jest? Ja juz tez czekam na cieple dni bo nie moge nic w ogrodku podzialac ;(
Awatar użytkownika
matt55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Evii91 Ta roślina to śniadek. Mam wszędzie to, strasznie ekspansywne, co prawda kwiatki mimo, ze niepozorne to ładne :) Też czekałem na te cieplejsze dni, a przede wszystkim bez deszczu, a jak już nadchodzi to się nic nie chce. Wiosna się robi, dziś cieplutko a mnie depracha bierze...

Mam za to kilka zdjęć wiosny dla was. Co prawda z tamtego tygodnia ale zawsze coś...

W ogóle skąd się wzieły u mnie krokusy? ;:224
Obrazek Obrazek
Nie wiem dlaczego, ale niektore zdjęcia mi obraca ;x

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Ciepłe dni i depresja? no co Ty to czas budzenia się i szaleństwa nie tylko barw na ogrodzie ;:306
Krokusy nie sadzone? to może się wysiały lub coś je przyniosło, masz gratisy
Awatar użytkownika
matt55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiula17 niestety. Jak patrzę na to wszystko... Oczko się osuneło ;x, bardzo dużo roślin wygniło, nie mało tej zimy wymarzło. W dodatku w domu niezbyt ciekawie... No ale postaram się tu nie narzekać. :wink:
Krokusiki chyba się przeniosły od sąsiadki, bo widzę, że tylko od jej strony i pojawiają się w kilku różnych miejscach.
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ech Mateusz , wszyscy mają zazwyczaj pod górkę :wink: trzeba patrzeć na to wszystko przez pryzmat różowych okularów, u mnie też często i gęsto jest nieciekawie , szczególnie w pracy, i dlatego ogród jest dla mnie odskocznią i relaksem ;:138
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
matt55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Carmelka00 Doskonale wiem, że każdy ma problemy. Uwierz, że staram się być uśmiechnięty, nie tylko na twarzy, ale i na duszy ;:167
Ogród to też moja odskocznia, ale ja tam walczę nie tylko z naturą, mróz, susza, woda, ale walczę i z siłą wyższą, ludźmi... To nie potrzebne, tego nie rób, tego nie sadź, to nie tak, tam się chodzi, tam się jeździ... To ujdzie, ale jak już się kupi, posadzi a ktoś wyrzuci :twisted:

Dobra, wystarczy tego, tak sobie ponarzekałem :D
Mam problemy w pracy i duży stres ogólnie. Remont w domu... Zastanawiam się nad wyjazdem za granicę na jakiś czas...
W ogóle to żeby tak zakończyć dziś pozytywnie to... Piękny dzień był, byłem w pracy, ale wieczorkiem jeszcze zdążyłem pochodzić po ogrodzie. Już jest lepiej, jest przede wszystkim suszej :D Muszę jakiś drenaż zrobić, ale nie mam gdzie wody odprowadzić ;x
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Mati wiesz... u mnie jest tak samo. Codziennie słyszę jakieś komentarze na temat tego co robię w ogrodzie. Tu nic nie rób bo nie wjadę do garażu, tu będzie parking a tu nie sadź nic bo są inne miejsca od tego, tu nie sadź bo nie wiadomo co będzie w tym miejscy w przyszłości ;:306 . I bądź człowieku mądry. Jak mnie to denerwuje :roll:

Masz problem z drenażem ? Zaraz coś podeślę :wink:

Mam :
http://majawogrodzie.tvn.pl/158,Osuszam ... -prac.html
Awatar użytkownika
matt55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

seba1999 ja do komentarzy się przyzwyczaiłem, jak nie wolno to nie sadzę, jak ma być miejsce na samochód, to robię to miejsce... Uzgadniamy wszystko. Ale nagle jednak nie. I drzewko znika :;230
Dzięki za pomysł, ale znany mi. U mnie na działce nie nie robiłem takich odwiertów, a studnie... 0,5m szerokie, 2 metra głębokie. W dodatku, nie zasypywałem ich. Wcale tak mało ich nie ma. Jednak woda przelewa się przez nie i zalewa wszystko dookoła, planuję jeszcze dodatkowo zrobić odprowadzenia od nich, taki system by się nie przelewały. Ale no na razie tylko kombinuje gdzie to puścić.
U mojego sąsiada od końca zimy, do maja czasem nawet, zależy od pogody, zwykła studia się przelewa a co dopiero takie moje odwierty :D
Awatar użytkownika
drakka
500p
500p
Od: 4 lip 2016, o 23:26

Post »

No ładnie !
Do mnie zaczną zaraz spływać zamówienia internetowe z roślinkami ! dopiero się nasłucham że znowu badyli nakupiłam :D
Pies wygryzł mi w zimę magnolię, pięciornika, róże x3, popodgryzała tuje.. teraz ryje za kretami.. W ostateczności zakończy się to kojcem i wychodzeniem na dłuższe spacery..
Apropos wody, a jakby zrobić fosę ? :D
Angelika / Żelka:)

Kwiatowisko
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Jak tam zabawy z Luśką ;:196
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

matt55 jak masz duże problemy z wodą to zasadź kilka oxytree hehhe zaraz teren Ci odwodnią :D
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
matt55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

drakka U mnie piesek mały, aż takich szkód nie robi, bardziej kury :? Czasem coś poskubie, ale od razu uczę, że nie wolno. Choć coraz częściej dołki kopie ;:185
Fosę? Własnie niedawno zacząłem robić coś z tą wodą... Oj dużo już porobiłem takich mini fos, studni itd. Problem w tym, że jak się te dziękuję przepełniają, to nie ma gdzie tego dalej odprowadzić, a całego ogrodu nie porobię w fosach. Ale wizja jest, może coś z tego będzie. W sumie zaczęte, tylko remont przeszkodził, a potem trochę deszcze.

Kasiula17 witaj :wit Zabawy fajne, rozbrykana strasznie i coraz głośniejsza ;:306 Ale ogólnie to słodka, bardzo energiczna i kochana ;:167 Troszkę ją szkolimy póki mała, ale niezbyt dobrze idzie ;:224

Carmelka00 Właśnie czytałem o tym drzewku, powiem, że pomysł ciekawy. Nawet zrobić taką plantację miałbym gdzie. Niestety sadzonki drogie. Na razie taniej mi wyjdzie wykopać rówki :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”