Ogródek AGNESS
- zwkwiat
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Aga, śliczne lilie, a propos Chopina u mnie posadzony jesienią, jak długo u Ciebie rośnie?
Tawułki, śliczne.
Tawułki, śliczne.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Ostróżki...lilie...tawułki...a ja nawet nie mam, jak sprawdzić, co kwitnie w moim ogrodzie
Nie dość, że leje odkąd wróciłam z urlopu, chwasty przerosły rośliny, to jeszcze coś mi weszło w stopę i poleguję na kanapie.
A może też mam taki kwiatowy las w ogrodzie...

Nie dość, że leje odkąd wróciłam z urlopu, chwasty przerosły rośliny, to jeszcze coś mi weszło w stopę i poleguję na kanapie.
A może też mam taki kwiatowy las w ogrodzie...

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu lada chwila i u Ciebie pięknie zakwitną lilijki, teraz wszystko idzie błyskawicznie
Iwonko za chwilę zacznie się panowanie lilijek w ogrodach, zawsze bardzo czekam na ten czas, bo to moje ukochane kwiaty... u mnie też na razie tylko te 3 odmiany kwitną, reszta czeka....
Aniu u mnie do tej pory niesamowicie upały..... a wczoraj po upalnym i dusznym poranku cały dzień burza za burzą...... dziś ranek chłodny, ale wygląda na to, ze się przejaśnia...... Powiem Ci szczerze, ze już taka jestem umęczona tymi upałami, że wdzięczna byłabym za kilka chłodniejszych dni
Iwonko kochanie walnęłam byka...... lilijka to Diabora, jest faktycznie prześliczna i u mnie najwcześniejsza
Moja smotrawa koniecznie musi zmienić miejsce, bo ma ogromne liściory i zagłusza mi rosnące obok krzaczorki..... tylko właśnie tu jest problem, bo kompletnie nie mam gdzie jej przesadzić, a pozbywać się baaaardzo nie chcę, bo ją bardzo lubię....
Bożenko kochanie masz całkowitą rację.... ta lilijka to Diabora , nie mam pojęcia skąd to przejęzyczenie
mam ją od lat i nawet później czytając posta nie zauważyłam, ze walnęłam byka
Już poprawiłam podpis, żeby nie wprowadzać nikogo w błąd....
Twoja Blackout musi być piękna, uwielbiam takie ciemne kwiaty..... zakwitła już ???
Dorotko już szybciutko prostuję, lilijka to Diabora , źle podpisałam...... przepraszam za wprowadzenie w błąd
I ja lubię większość kwiatów, ale lilie są od zawsze numerem jeden
Karolinko lilie to niesamowite kwiaty , moje ukochane
Sadziłabym je bez końca, jednak niewielki ogród wprowadza duże ograniczenia..... i muszę obejść się smakiem
Ilonko cóż poradzić jak ja kocham takie żarówy
U mnie wczoraj też cały dzień lało..... przetaczała się burza za burzą.....a dziś wstał chłodny poranek.... powiem szczerze, ze bardzo mnie to cieszy, przynajmniej można będzie troszkę odpocząć po tych niesamowitych upałach.....
Edytko zapraszam serdecznie, mój ogródek zawsze czeka na gości
Irysków troszkę mam, ale to wszystko takie starsze popularne odmiany. Ty pewnie u Emila zamówiłaś wspaniałe perełki
Mam nadzieję, ze zamówienie będzie zrealizowane bez problemu
Aguś właśnie to cudo czeka na Ciebie
Wsiadaj w busa
Małgoś to na pewno jest przyczyna..... jeśli znajdziesz kącik w cieniu to je przenieś..... na pewno pięknie ruszą
I u mnie te rosnące w cieniu są o wiele piękniejsze , większe , szybciej się rozrastają niż te na słońcu.....
Aguś bardzo żal Twojej ostróżki..... u mnie na szczęście połamało same kwiatostany..... krzaczysko nadal stoi wielkie . Kwiatostany były ogromne i ciężkie a jeszcze nasączone wodą...... wystarczyło, że powiał wiatr i po nich.....
Zosiu mój Chopin ma już 3 rok. Ale już pierwszego roku posadzony wiosną pięknie zakwitł....
Iwonko bardzo Ci współczuję kontuzji stopy , mam nadzieję, że szybciutko przejdzie
Jestem pewna, że w ogródku masz bajkowo , piękny ogród więc i wszystko wspaniale kwitnie
Zaczynają kwitnąć pierwsze odmiany hortensji ogrodowych..... mała prezentacja

Iwonko za chwilę zacznie się panowanie lilijek w ogrodach, zawsze bardzo czekam na ten czas, bo to moje ukochane kwiaty... u mnie też na razie tylko te 3 odmiany kwitną, reszta czeka....
Aniu u mnie do tej pory niesamowicie upały..... a wczoraj po upalnym i dusznym poranku cały dzień burza za burzą...... dziś ranek chłodny, ale wygląda na to, ze się przejaśnia...... Powiem Ci szczerze, ze już taka jestem umęczona tymi upałami, że wdzięczna byłabym za kilka chłodniejszych dni

Iwonko kochanie walnęłam byka...... lilijka to Diabora, jest faktycznie prześliczna i u mnie najwcześniejsza

Moja smotrawa koniecznie musi zmienić miejsce, bo ma ogromne liściory i zagłusza mi rosnące obok krzaczorki..... tylko właśnie tu jest problem, bo kompletnie nie mam gdzie jej przesadzić, a pozbywać się baaaardzo nie chcę, bo ją bardzo lubię....
Bożenko kochanie masz całkowitą rację.... ta lilijka to Diabora , nie mam pojęcia skąd to przejęzyczenie

Twoja Blackout musi być piękna, uwielbiam takie ciemne kwiaty..... zakwitła już ???
Dorotko już szybciutko prostuję, lilijka to Diabora , źle podpisałam...... przepraszam za wprowadzenie w błąd

I ja lubię większość kwiatów, ale lilie są od zawsze numerem jeden

Karolinko lilie to niesamowite kwiaty , moje ukochane

Ilonko cóż poradzić jak ja kocham takie żarówy

U mnie wczoraj też cały dzień lało..... przetaczała się burza za burzą.....a dziś wstał chłodny poranek.... powiem szczerze, ze bardzo mnie to cieszy, przynajmniej można będzie troszkę odpocząć po tych niesamowitych upałach.....
Edytko zapraszam serdecznie, mój ogródek zawsze czeka na gości

Irysków troszkę mam, ale to wszystko takie starsze popularne odmiany. Ty pewnie u Emila zamówiłaś wspaniałe perełki

Aguś właśnie to cudo czeka na Ciebie

Małgoś to na pewno jest przyczyna..... jeśli znajdziesz kącik w cieniu to je przenieś..... na pewno pięknie ruszą

I u mnie te rosnące w cieniu są o wiele piękniejsze , większe , szybciej się rozrastają niż te na słońcu.....
Aguś bardzo żal Twojej ostróżki..... u mnie na szczęście połamało same kwiatostany..... krzaczysko nadal stoi wielkie . Kwiatostany były ogromne i ciężkie a jeszcze nasączone wodą...... wystarczyło, że powiał wiatr i po nich.....
Zosiu mój Chopin ma już 3 rok. Ale już pierwszego roku posadzony wiosną pięknie zakwitł....
Iwonko bardzo Ci współczuję kontuzji stopy , mam nadzieję, że szybciutko przejdzie

Jestem pewna, że w ogródku masz bajkowo , piękny ogród więc i wszystko wspaniale kwitnie

Zaczynają kwitnąć pierwsze odmiany hortensji ogrodowych..... mała prezentacja

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś, Twój wątek tak pędzi, ze jak 2 dni nie zajrzę to kilka stron trzeba cofnać sie w tył. Ślicznie u Ciebie, jak zawsze. Wspaniale kwitną Ci lilie i tawułki. U mnie lilie nawet sobie radzą, ale tawułki to miernoty w stosunku do Twoich. wiem, że lubią cień i dosć wilgotno, u mnie raczej przeciwieństwo w ogrodzie. Najlepsze jest to, że kiedyś kupiłam śliczną czerwoną tawułkę, jako sadzonka była bardzo ładna,. W doniczce obok zasiało się nasionko klonu, które miało wówczas jakieś 10 cm. Nie wyrwałam go, i dziś po jakiś 5 latach mam klona na jakieś 2,5 metra- corocznie podcinanego na wiosnę, a u jego stóp bardzo marną sadzonkę- bo to ciągle sadzonka tawułki z 2 cm kwiatami-wiechami
Klon zdominował tawułkę 

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja jestem na bieżąco
Świetnie wygladają hosty w towarzystwie hortensji, które zresztą u Ciebie pędzą
, bo u mnie ledwo w pąkach....

Świetnie wygladają hosty w towarzystwie hortensji, które zresztą u Ciebie pędzą

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Jaka pogoda wymarzona na odwiedziny, od wczoraj i ja na bieżąco się robię 

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Aguś, u ciebie można dostać oczoplasu
Cały czas pokazujesz nowe cudności!!!
Hortensje piękne i ile mają kwiatów.....jeszcze ogrodówki!!!

Hortensje piękne i ile mają kwiatów.....jeszcze ogrodówki!!!

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
U mnie w tym roku cos wszystko opoznione - hortensje to nawet kwiatostanow jeszcze nie zawiazaly, powojniki kiepskie, na Lilie jeszcze sobie troche poczekam ... jedynie rozom jest w tym roku rewelacyjnie.
Ale co z tego jak pada juz dwa dni i dwie noce, no i wszystko lezy i kwiczy.
Ale co z tego jak pada juz dwa dni i dwie noce, no i wszystko lezy i kwiczy.
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Aga, no piękniaste te ogrodówki
One normalnie w grunice u ciebie rosną ???? CO robisz ze tak pięnie u ciebie kwitną ?????????????
Moja ogrodówka zawsze pogdniwała na kóncowkach i nigdy nie kwitła. W tym roku było to samo. Zimę przetrwała, a pozna wiosną - końcówki zrobiły się czarne, zgniłe i się zwiesiły
pożegnałam się z nią 

Moja ogrodówka zawsze pogdniwała na kóncowkach i nigdy nie kwitła. W tym roku było to samo. Zimę przetrwała, a pozna wiosną - końcówki zrobiły się czarne, zgniłe i się zwiesiły

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Skorygowałam nazwę w głowie
mam Diabora
Ja lilie dopiero odkrywam, owszem miałam na starej działce, ale miłośnicy z ząbkami zawsze mi zjadały, także po kilku latach sadzenia odpuściłam. Tu próbuję na nowo w zeszłym roku kilka odmian wymarzło, ale najmocniejsze zostały.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Mariolu a może po prostu oddziel tawułkę od klonika, posadź ją nieco dalej w cień i na pewno wspaniale Ci się odwdzięczy
Aniu ciesze się, że jesteś na bieżąco.... ja u Ciebie również
U mnie tylko ta jedna odmiana hortensji jest taka wczesna. pozostałe ogrodówki jeszcze z malutkimi pąkami i długo trzeba będzie na nie czekać...... ta jakaś taka bardzo wczesna....i niezawodna
Iwonko oj tak, w takie deszczowe dni można nadrobić zaległości
Reniu dziękuję
Ogrodówki w tym roku wyjątkowo dorodne i ukwiecone, a bałam się, że kiepsko będzie w pąkami..... inne odmiany mają troszkę mniej pąków niestety, ale też będą kwitły.....
Jula u mnie tylko ta jedna odmiana ogrodówek taka wyrywna..... pozostałe mają malutkie pączuszki i jeszcze długo trzeba będzie czekać na ich kwitnienie....
Z tą pogodą to niestety ostatnio tak jest, że jak smaży to na maxa a jak pada to też na maxa..... nic umiarkowania, tylko same skrajności
Aguś na moich piaseczkach nie ma problemu z wygniwaniem..... raczej z niedoborem wody..... tak, że takiego problemu nie mam, ale często pąki przemarzają i nie kwitną.... muszą być dobrze otulone na zimę..... w tym roku tego nie zrobiłam i byłam pewna, że kwiatów nie zobaczę....a tu taka miła niespodzianka . Wszystko dzięki dużej ilości śniegu
Dorotko mam nadzieję, ze na nowej działeczce lilie będą pięknie Ci rosły....
Poprzedni rok dla wielu kwitów był tragiczny..... ja mam lilie od wielu lat i po raz pierwszy zdarzyło się, że jakieś przepadły.... One już w styczniu zaczęły rosnąć, a później chwyciły mrozy i je załatwiły....
Coraz więcej kwiatów zakwita
Pysznogłówka

Słoneczniczek

Nachyłek

Liliowiec

Dzielżan

Trójsklepka

Firletka

Aniu ciesze się, że jesteś na bieżąco.... ja u Ciebie również

U mnie tylko ta jedna odmiana hortensji jest taka wczesna. pozostałe ogrodówki jeszcze z malutkimi pąkami i długo trzeba będzie na nie czekać...... ta jakaś taka bardzo wczesna....i niezawodna

Iwonko oj tak, w takie deszczowe dni można nadrobić zaległości

Reniu dziękuję

Ogrodówki w tym roku wyjątkowo dorodne i ukwiecone, a bałam się, że kiepsko będzie w pąkami..... inne odmiany mają troszkę mniej pąków niestety, ale też będą kwitły.....
Jula u mnie tylko ta jedna odmiana ogrodówek taka wyrywna..... pozostałe mają malutkie pączuszki i jeszcze długo trzeba będzie czekać na ich kwitnienie....
Z tą pogodą to niestety ostatnio tak jest, że jak smaży to na maxa a jak pada to też na maxa..... nic umiarkowania, tylko same skrajności

Aguś na moich piaseczkach nie ma problemu z wygniwaniem..... raczej z niedoborem wody..... tak, że takiego problemu nie mam, ale często pąki przemarzają i nie kwitną.... muszą być dobrze otulone na zimę..... w tym roku tego nie zrobiłam i byłam pewna, że kwiatów nie zobaczę....a tu taka miła niespodzianka . Wszystko dzięki dużej ilości śniegu

Dorotko mam nadzieję, ze na nowej działeczce lilie będą pięknie Ci rosły....
Poprzedni rok dla wielu kwitów był tragiczny..... ja mam lilie od wielu lat i po raz pierwszy zdarzyło się, że jakieś przepadły.... One już w styczniu zaczęły rosnąć, a później chwyciły mrozy i je załatwiły....
Coraz więcej kwiatów zakwita

Pysznogłówka

Słoneczniczek

Nachyłek

Liliowiec

Dzielżan

Trójsklepka

Firletka

- pratellina
- 200p
- Od: 23 kwie 2012, o 19:49
- Kontakt:
Ale piękne kolory! Takie soczyste
A liliowiec cudo!

- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
wow To u Ciebie Aguś już takie piękne kwitnące hortusie...
i do tego ogrodowe...okrywasz je na zimę... ja mam kilka wieloletnich krzaków ogrodowych hortensji ale nigdy u mnie nie zakwitły
Okrywałam i nic...a w tym roku nie były okryte i na jednym krzaku chyba pojawiły się wreszcie malutkie pąki...może i u mnie pokażą swoje piękno...
Pozdrawiam Jola.

Pozdrawiam Jola.
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Dzielżan kwitnie
niemożliwe toż to kwiaty końca lipca, początku sierpnia.
Moja pysznogłówka dopiero pączkuje, cieplej jest w Twoich stronach.

Moja pysznogłówka dopiero pączkuje, cieplej jest w Twoich stronach.
Ale kwiaty masz na hortensjach
Piękne - czy to jakas zwykła ogrodowka - znasz odmianę?

Pozdrawiam. Ewa