Ogródek An-ki część 8
Re: Ogródek An-ki część 8
Hi,hi-Maju to tylko wyeksportowanie niektorych roślin.Dwie rabatki są tak zarośnięte,że nie widać co tam jest posadzone.
Casandra-klematis rurkowy -zdominowal wszystko, co na jego drodze.Muszę tez przesadzic 2-3 roże w inne miejsce(?) bo mają tragiczne warunki rozwoju.I tak ciągle coś.
Nahema u mnie nie przemarza ale też ma zaciszne miejsce pod tarasem od płd.strony.
Grażynko oby ożyło a nie opadło-te spieczone rośliny będa miały nie lada wyzwanie.
Zobaczymy.Okropnie wygląda trawnik-może chociaż on się zazieleni.
Casandra-klematis rurkowy -zdominowal wszystko, co na jego drodze.Muszę tez przesadzic 2-3 roże w inne miejsce(?) bo mają tragiczne warunki rozwoju.I tak ciągle coś.
Nahema u mnie nie przemarza ale też ma zaciszne miejsce pod tarasem od płd.strony.
Grażynko oby ożyło a nie opadło-te spieczone rośliny będa miały nie lada wyzwanie.
Zobaczymy.Okropnie wygląda trawnik-może chociaż on się zazieleni.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu u mnie nadal sucho i upalnie..... aż trudno wytrzymać..... mam nadzieję, ze wreszcie ochłodzenie dotrze i do mnie i popada, bo roślinki wręcz się smażą......
Różyczki piękne..... moje wciąż odpoczywają.....
Różyczki piękne..... moje wciąż odpoczywają.....
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anuś rośliny są mocniejsze od nas .Ja wczoraj dla relaksu prawie cały dzień przespałam taka byłam słaba po wyjeżdzie gości
.Dzisiaj już trochę lepiej się czuję ,bo wyspana i pogoda sie zmieniła
Sister Elisabeth śliczna

Agnieszko do Was tez dotrze deszcz a przynajmniej tak zapowiadają.Po usmażeniu i deszczu dużo kwiatów osypało się.Trawnik usłany był platkami róz.
Jadziu ja też wczoraj miałam gości,na szczęście o 20 oddychaliśmy pełną piersią.
Przy tych afrykańskich upałach,Ghislaine de Feligonde naprodukowała dużo pączusiow,więc będzie powtórne kwitnienie.Cinderella też się ładnie spisuje.

Księżniczka Małgorzata-Princess Margareta

Jadziu ja też wczoraj miałam gości,na szczęście o 20 oddychaliśmy pełną piersią.
Przy tych afrykańskich upałach,Ghislaine de Feligonde naprodukowała dużo pączusiow,więc będzie powtórne kwitnienie.Cinderella też się ładnie spisuje.

Księżniczka Małgorzata-Princess Margareta

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Aniu hahah..ha tak to, się tylko mówi.... jestem pewna, że przy okazji coś nowego wskoczy na rabatki.Hi,hi-Maju to tylko wyeksportowanie niektorych roślin.Dwie rabatki są tak zarośnięte,że nie widać co tam jest posadzone.

Twoje różyczki są boskie, a Abrahamek jest najpiękniejszy

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Jestem ciekawa ,bo ta moja niby Avalon znów ma pąki i 1 kwiat już zaczyna sie rozwijać .Ciekawe czy to będzie Abraham Darby tak jak ja zidentyfikowała Ania DS .Oczęta dominują są pięęęęęękne u mnie trochę słabiej kwitną ,ale były przesadzane ,więc im wybaczam .Anuś jednak różom pasują takie afrykańskie upały gorzej z nami
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja Cassandrę posadziłam wiosną
Na szczęście trochę miejsca zostało, może nie zadusi wszystkiego w okolicy
Padało wczoraj, więc przestaję (chwilowo) marudzić.

Padało wczoraj, więc przestaję (chwilowo) marudzić.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, a ja chciałam zapytać o oczęta. Jak długo trzymają kwiat.
Małgoś w te pioruńskie upały to 3 dni ale pamiętam że w zeszłym roku trzymały się dłużej.Oczęta produkują dużo pąków(u mnie w powtorce jest 40 st) i kwitną sukcesywnie.Bardzo milutka różyczka.Zobacz ile pączkow

Ja za AValon mam coś różowego.Trudno,wolałabym drugiego Abrahama.Jadziu dobrze,że jest już normalna temperatura.
Floksy przekwitły ale mam nadzieję na powtórkę.Pomponella szaleje-toż znowu cała pergola w pomponach.Gartentraume dalej śliczna i kwitnie(pomimo ulewy)

Aphrodite-wspaniale się prezentuje

Maju rozważam Granny-w miejsce wyrzuconych.Dopytuję czy ona kwitnie tak jak Bailando i Pastella- prawie non stop i czy to zwarty krzew.Kto ją posiada ,proszę o opinie.

Ja za AValon mam coś różowego.Trudno,wolałabym drugiego Abrahama.Jadziu dobrze,że jest już normalna temperatura.
Floksy przekwitły ale mam nadzieję na powtórkę.Pomponella szaleje-toż znowu cała pergola w pomponach.Gartentraume dalej śliczna i kwitnie(pomimo ulewy)

Aphrodite-wspaniale się prezentuje

Maju rozważam Granny-w miejsce wyrzuconych.Dopytuję czy ona kwitnie tak jak Bailando i Pastella- prawie non stop i czy to zwarty krzew.Kto ją posiada ,proszę o opinie.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Aniu pięknie Ci rosną krolewny .Powiedz mi jak rośnie u Ciebie Pomponella ?Szukam czegoś wysokiego i szczupłego na łuk 

Ewka ,no to Pomponella byłaby w sam raz.Mam ją na całej połowce pergoli i już spotkala się u góry z Laguną i Rosarium Uetersen.RU i Pomponella kwitna prawie cały czas.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- ewa_rozalka
- 1000p
Zobaczę gdzie jest do kupienia ,u mnie spotkała by się z Jaśminą 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Już u siebie pisałam-Granny kwitnie prawie non stop
Kwiatki nieduże, ale wiąże całe mnóstwo, teraz miała dwa tygodnie przerwy, być może spowodowanej suszą. Rośnie nieduża, do metra, ale przynajmniej tyle też zajmuje na szerokość. I na pewno nie jest drapakiem 

Ewo-dzięki za opinię o Granny-kupuję więc 2 szt.
Ewo Rozalko zobacz jak wygląda tgeraz-5 minut temu zrobilam dla Ciebie fotkę i druga z czerwcowego ,pierwszego kwitnienia-lewa strona.Po prawej RU i Laguna)na razie 3-4 kwiatami.

ale busz

Ewo Rozalko zobacz jak wygląda tgeraz-5 minut temu zrobilam dla Ciebie fotkę i druga z czerwcowego ,pierwszego kwitnienia-lewa strona.Po prawej RU i Laguna)na razie 3-4 kwiatami.

ale busz

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- ewa_rozalka
- 1000p