Nasze marzenie - część druga :-)
- Grazka226
- 1000p
- Od: 12 mar 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nasze marzenie - część druga :-)
Też miałam taki okres z tą powieką, ale przeszło, lekarka kazała jeść czekoladkę bo to oznaka braku magnezu- podobno 

Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko mnie drga coraz bardziej. Dlatego dzisiaj kupiłam truskawki i będziemy z eMem robić foundue truskawki z czekoladą. Mnnniiiaaaam
-
Ewuś w razie czego będzie pretekst do kupienia następnego kilograma i zrobienia kolejnej porcji
.

Dokładnie tak - Idzie ciepełko to czekoladkę się zrzuci . U nas codziennie idzie bombonierka z córci komunii i mi nic nie drga tylko spodnie ciężko wkładać . Na szczęście już się kończą ( bombonierki)

Pozdrawiam. Ewa
- MaKi
- 50p
- Od: 16 kwie 2013, o 01:03
Super leżak , ryby , grzyby - fantastyczne warunki do wypoczynku 

-
hehe Ewcia z tymi spodniami to najgorzej
Ale bombonierki hm.. też dobre
Maki dziękuję za wizytę. Warunki fantastyczne, tylko ciągle coś do roboty. I jak tu wypoczywać?

Maki dziękuję za wizytę. Warunki fantastyczne, tylko ciągle coś do roboty. I jak tu wypoczywać?
-
Jakiś czas temu rozmawiałyśmy o storczykach. Ciągle nie było kiedy ich sfocić. Ale żeby nie było że obiecałam a zapomniałam:
Ten storczyk ma 24 pąki! Nie widać. Wiem. Ale uwierzcie że jak zakwitnie to Wam to udowodnię. Dzisiaj z eMem dwa razy liczyliśmy.

A to storczyk który ( jak widziałyście w części 1 mojego wątku) miał strasznie oklapłe i schorowane liście:

Ma ślady po spinaczach i wacikowych zabiegach. Były bardzo luźno wpinane ale tak się listki napompowały.

A ten storczyk nie ma siły żeby wypuścić pęd. Zostaje więc dalej przesuszany. Odwdzięczył się za to pięknym liściem. Pozostałe jego listki nie są słabe. Są twarde. Myślę że jak będą kąpane co tydzień jak pozostałe storczyki to też podniosą "łapki" do góry.

Ten storczyk ma 24 pąki! Nie widać. Wiem. Ale uwierzcie że jak zakwitnie to Wam to udowodnię. Dzisiaj z eMem dwa razy liczyliśmy.

A to storczyk który ( jak widziałyście w części 1 mojego wątku) miał strasznie oklapłe i schorowane liście:

Ma ślady po spinaczach i wacikowych zabiegach. Były bardzo luźno wpinane ale tak się listki napompowały.

A ten storczyk nie ma siły żeby wypuścić pęd. Zostaje więc dalej przesuszany. Odwdzięczył się za to pięknym liściem. Pozostałe jego listki nie są słabe. Są twarde. Myślę że jak będą kąpane co tydzień jak pozostałe storczyki to też podniosą "łapki" do góry.

-
A to kwitnące. Dalej pięknie kwitnące. Jednak te nawozy do storczyków są dobre.

Wypuszcza nawet nowego listka:

Teraz weszły nowe storczyki. Niebieskie i zielone. Są piękne i nieziemsko drogie. Poczekam aż stanieją i na pewno takie kupie! Marzy mi się też jedna mini i krówka. Ale teraz cała kaska idzie na działkę. Jesienią może sobie kupię nowe storczyki.
A tu moje dwie fuksje balkonowe. Dzisiaj wsadzone. Szkoda że to rośliny jednoroczne...

Wypuszcza nawet nowego listka:

Teraz weszły nowe storczyki. Niebieskie i zielone. Są piękne i nieziemsko drogie. Poczekam aż stanieją i na pewno takie kupie! Marzy mi się też jedna mini i krówka. Ale teraz cała kaska idzie na działkę. Jesienią może sobie kupię nowe storczyki.
A tu moje dwie fuksje balkonowe. Dzisiaj wsadzone. Szkoda że to rośliny jednoroczne...

- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Myślę, że jak czosnek działa też grzybobójczo, to teraz dobrze zrobi roślinkom. Ja wkładałam resztki pod róże, które zostały mi po oprysku i muszę przyznać, że jak na tę pogodę różyce trzymają się dość dobrze. Wczoraj zauważyłam, że coś wykiełkowało przy jednej z róż - myślę sobie, co ja tutaj wsadzałam, bo to raczej nie chwast
I olśniło mnie, że to czosnek.
24 pączki na storczyku - to dla mnie aż niewiarygodne
Ja mam jeszcze taką jedną zdechlinkę z bardzo oklapłymi listkami. Muszę spróbować metody z okładaniem wacikami. Tyle czasu i nic - ani w jedną a ni w druga stronę... Może waciki mu pomogą, zupełnie o tej metodzie zapomniałam, dzięki za przypomnienie 
Uważaj na te niebieskie storczyki - prawdopodobnie będą sztucznie barwione, przy kolejnym kwitnieniu pokazują swoją piękną biel

24 pączki na storczyku - to dla mnie aż niewiarygodne

Uważaj na te niebieskie storczyki - prawdopodobnie będą sztucznie barwione, przy kolejnym kwitnieniu pokazują swoją piękną biel

-
Milenko dla mnie też niewiarygodne! One wiadomo nie są wszystkie duże. Ale już takie że wiadomo że wypuści pąka. Rozszalał się ten mój storczyk i dobrze. Tyle na nie czekałam. Wydaje mi się że to zasługa odpowiedniego wyprowadzenia mnie na to jak się nimi zajmować no i tego nawozu. Bo jak nie liście to pąki puszczają. Mam nadzieję ze ten ostatni storczyś wypuści pęd niedługo. Z tym czosnkiem to dobra sprawa. Szkoda że ja nie pomyślałam żeby te resztki wepchnąć pod róże. Jak będę robiła kolejny oprysk to tak właśnie zrobię. Dzięki za pomysł!

Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
A ja jeszcze powrócę do tego nadmanganianu potasu - wyczytałam na forum że dziewczyny nie robią oprysku tylko tabletkę wtykają pod powojnik .
Pozdrawiam. Ewa
Madzia wyczytała że na którymś wątku pytałaś o truskawki, idealna pogoda na wysadzanie teraz wilgotno i nie za ciepło, ja wysadzałam w upały ale zrobiłam tak obrywałam wszystkie kwiaty i przyrosty zostawiłam tylko parę i przy krzaczku jeden tylko teraz mam piękne krzaki prawie po kolana i polecam włókninę pod krzaki dac
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
piękne masz storczyki