Nasze marzenie - część druga :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nasze marzenie - część druga :-)

Post »

Też miałam taki okres z tą powieką, ale przeszło, lekarka kazała jeść czekoladkę bo to oznaka braku magnezu- podobno :lol:
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko mnie drga coraz bardziej. Dlatego dzisiaj kupiłam truskawki i będziemy z eMem robić foundue truskawki z czekoladą. Mnnniiiaaaam
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Po takich truskaweczkach to na pewno przejdzie ;:108
Pozdrawiam. Ewa
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś w razie czego będzie pretekst do kupienia następnego kilograma i zrobienia kolejnej porcji ;:306 .
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Dokładnie tak - Idzie ciepełko to czekoladkę się zrzuci . U nas codziennie idzie bombonierka z córci komunii i mi nic nie drga tylko spodnie ciężko wkładać . Na szczęście już się kończą ( bombonierki) ;:306 ;:306
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
MaKi
50p
50p
Od: 16 kwie 2013, o 01:03

Post »

Super leżak , ryby , grzyby - fantastyczne warunki do wypoczynku ;:63
Pozdrawiamy Mirka i Krzysiek

Ogród pod sosnami-zapraszam
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hehe Ewcia z tymi spodniami to najgorzej :D Ale bombonierki hm.. też dobre :D
Maki dziękuję za wizytę. Warunki fantastyczne, tylko ciągle coś do roboty. I jak tu wypoczywać?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakiś czas temu rozmawiałyśmy o storczykach. Ciągle nie było kiedy ich sfocić. Ale żeby nie było że obiecałam a zapomniałam:
Ten storczyk ma 24 pąki! Nie widać. Wiem. Ale uwierzcie że jak zakwitnie to Wam to udowodnię. Dzisiaj z eMem dwa razy liczyliśmy.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A to storczyk który ( jak widziałyście w części 1 mojego wątku) miał strasznie oklapłe i schorowane liście:
Obrazek
Obrazek
Ma ślady po spinaczach i wacikowych zabiegach. Były bardzo luźno wpinane ale tak się listki napompowały.
Obrazek
A ten storczyk nie ma siły żeby wypuścić pęd. Zostaje więc dalej przesuszany. Odwdzięczył się za to pięknym liściem. Pozostałe jego listki nie są słabe. Są twarde. Myślę że jak będą kąpane co tydzień jak pozostałe storczyki to też podniosą "łapki" do góry.
Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to kwitnące. Dalej pięknie kwitnące. Jednak te nawozy do storczyków są dobre.
Obrazek
Wypuszcza nawet nowego listka:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Teraz weszły nowe storczyki. Niebieskie i zielone. Są piękne i nieziemsko drogie. Poczekam aż stanieją i na pewno takie kupie! Marzy mi się też jedna mini i krówka. Ale teraz cała kaska idzie na działkę. Jesienią może sobie kupię nowe storczyki.
A tu moje dwie fuksje balkonowe. Dzisiaj wsadzone. Szkoda że to rośliny jednoroczne...
Obrazek
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Myślę, że jak czosnek działa też grzybobójczo, to teraz dobrze zrobi roślinkom. Ja wkładałam resztki pod róże, które zostały mi po oprysku i muszę przyznać, że jak na tę pogodę różyce trzymają się dość dobrze. Wczoraj zauważyłam, że coś wykiełkowało przy jednej z róż - myślę sobie, co ja tutaj wsadzałam, bo to raczej nie chwast :) I olśniło mnie, że to czosnek.
24 pączki na storczyku - to dla mnie aż niewiarygodne ;:oj Ja mam jeszcze taką jedną zdechlinkę z bardzo oklapłymi listkami. Muszę spróbować metody z okładaniem wacikami. Tyle czasu i nic - ani w jedną a ni w druga stronę... Może waciki mu pomogą, zupełnie o tej metodzie zapomniałam, dzięki za przypomnienie :)
Uważaj na te niebieskie storczyki - prawdopodobnie będą sztucznie barwione, przy kolejnym kwitnieniu pokazują swoją piękną biel :roll:
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milenko dla mnie też niewiarygodne! One wiadomo nie są wszystkie duże. Ale już takie że wiadomo że wypuści pąka. Rozszalał się ten mój storczyk i dobrze. Tyle na nie czekałam. Wydaje mi się że to zasługa odpowiedniego wyprowadzenia mnie na to jak się nimi zajmować no i tego nawozu. Bo jak nie liście to pąki puszczają. Mam nadzieję ze ten ostatni storczyś wypuści pęd niedługo. Z tym czosnkiem to dobra sprawa. Szkoda że ja nie pomyślałam żeby te resztki wepchnąć pod róże. Jak będę robiła kolejny oprysk to tak właśnie zrobię. Dzięki za pomysł!
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59

Post »

;:oj WOW STORCZYKI JAKIE ŁADNE, Ja słyszałam o barwieniu kwiatów, ponoć prosty sposób do wody dodaje się barwniki spożywcze, jak robicie im kąpiel to dodajcie barwnik spożywczy, kwiatom nie powinien zaszkodzić bo przecież to barwnik spożywczy a możecie uzyskać niebieskie kwiaty, ale uprzedzam ja słyszałam o ty ale sama nie próbowałam
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

A ja jeszcze powrócę do tego nadmanganianu potasu - wyczytałam na forum że dziewczyny nie robią oprysku tylko tabletkę wtykają pod powojnik .
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59

Post »

Madzia wyczytała że na którymś wątku pytałaś o truskawki, idealna pogoda na wysadzanie teraz wilgotno i nie za ciepło, ja wysadzałam w upały ale zrobiłam tak obrywałam wszystkie kwiaty i przyrosty zostawiłam tylko parę i przy krzaczku jeden tylko teraz mam piękne krzaki prawie po kolana i polecam włókninę pod krzaki dac
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

piękne masz storczyki :) :wit
Zablokowany