Ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród

Post »

Ewuniu a takie latanie z doniczka w moim przypadku to nawet dobrze by mi zrobiło zrzuciłabym to co przez zimę sie nagromadziło. Taki nokaut ;:134 dla tłuszczyku :)
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moja koncepcja ulokowania roślin zmiejna się z każdą wizytą w ogrodzie :lol:
Teraz niby mam zaplanowane miejsca dla zamówionych roślin, ale kto to wie......jak już przyjdą.....i pójde z nimi na ogród :lol:
Ile worków kory planujesz kupić?
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Jadziu witaj :wit
Nie jest to łatwe ale trzeba trochę pogłówkować prze zimę gdzie co i jak a później wiosną skorygować ewentualne plany albo pomyślec o innym.
Wierzę że pomalutku mój ogród będzie kolorowy i pełen pięknych zapachów. Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Renatko bardzo dużo ok 100 no może troche mniej. Z jednej strony ogrodzenia mam posadzone tuje i tam cały czas rosną chwasty. Zanim przyjdę do domu to moja mama je juz usunie, ale nie chce żeby sie przemęczała, tak mi bardzo pomaga w ogródku, zreszta tato również. Tak więc sobie pomyśłałam żeby kupić korę i wysypać tuje a to co zostanie przeznaczyć na nowe nasadzenie roślinek.
Jak już będzie czas do sadzenia to pomysł ulokowania rośłinek przyjdzie. Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Łał ;:oj dużo. Ja myślałam o 30 workach.....na początek....zobacze jak będę stała z finansami ;:131
Ogród to studnia bez dna :roll:
Kochane mamy, nie? Na jesień mama mi też pomogła w zrywaniu dorni, gdyby nie ona, sama nie dałabym rady aż tyle zrobić.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

;:162 Sylwia to poważne plany ;:138
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Jadziu, Renatko poważne ale jak raz zrobię to już na jakis czas będzie. Ewentualnie później będę dosypywać korę.
Znalazłam tania firmę, która sprzedaje korę, ziemię w Wołominie. Zadzwonie i spytam się ile co i jak. Jak sobie liczą transport.
Jesienia rozwozili "resztki" kory po mojej miejscowości. Kupiłam tzn mój tato kupił :D i jest nie zła, tylko nie pamiętam co i za ile.
deszczowymaj
200p
200p
Od: 9 sty 2013, o 21:42

Post »

Sylwuś,mnie też czeka zakup kory...tylko nie mam pojęcia ile worków mam kupić :roll: Chce wysypać ją pod tuje które posadziłam u babci przy ogrodzeniu (około 40 tuj co 70cm. ) hmmm chyba muszę to dokładnie policzyć :lol: bo już sama nie wiem ile ich jest.Ale z całą pewnością dużżoo,czuję to przy odchwaszczaniu...końca nie widać ;:224 a tym bardziej,że ogród jest dobrze nawodniony,bo tuż za ogrodzeniem jest wielgachny staw i dzięki temu wszystko rośnie jak na drożdżach a tym bardziej chwasty :shock:
Joanna
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

:wit Joasiu to u Ciebie wszystko rośnie jak na drożdżach łacznie z chwastami. Policz dokładnie ile worków trzeba, lepiej kupić dwa więcej niż ma zabraknać.
Miłego dnia życzę i ;:3
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Sylwiu ja już czekam z nadzieją ,kiedy bryknę na ogródek .Dwie moje przecudne róże rosną już w donicach i chyba tam zostaną do jesieni ,bo i tak się bidule wycierpiały .Stoją na podwórku a na noc przenoszę do pomieszczenia .Martwi mnie tylko ,kiedy zaczną przychodzić zamówienia ,bo jak się zrobi ciepło ,to rośliny się ugotują .Im wcześniej tym lepiej . ;:167
deszczowymaj
200p
200p
Od: 9 sty 2013, o 21:42

Post »

Hej Sylwuś,Ty to naprawdę jesteś ranny ptaszek ;:oj ja z ledwością o 7 wstaje :lol:
Miłego dzionka życzę i jak zawsze duużżoo ;:3
Joanna
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

:wit Sylwuś, u mnie wczoraj sezon otwarty,było ciepło,słonecznie.Mój M poprzecinał jabłonie,ja zbierałam gałązki.Śniegu ubywa z każdym dniem,dziś też jest słonecznie.Ale mam radochę.

Pozdrawiam Ania :D
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

:wit Sylwuś, u mnie wczoraj sezon otwarty,było ciepło,słonecznie.Mój M poprzecinał jabłonie,ja zbierałam gałązki.Śniegu ubywa z każdym dniem,dziś też jest słonecznie.Ale mam radochę.

Pozdrawiam Ania :D
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

:wit dziewczyny
Ewuniu ;:196 tak na powitanie. Ja juz nie mam gdzie tego wszystkiego trzymać. ;:oj Nawet nie spodziewałam się że tyle zamówiłam. Wydaje mi sie że teraz jest najlepszy czas na przesyłki z roślinkami. Już nie ma mrozów i nie jest jeszcze tak goraco, chociaż na słoneczku to milusio.
Moje róże nic nie wypuszczają tylko siedzą w doniczkach ;:174 żadnych ozak życia. Wszystko wypuszcza pączki a one biedne siedzą i nie wiem co zdrobić.
Również tak jak Ty nie moge doczekać się prac w ogródku.
Jeszcze sobie poczekam bo u mnie wody a wody. Roślinki które są posasdzone stoją w wodzie.

Joasiu jak rano wstanę to dzień wydaje mi się dłuższy.:)

Aniu to juz sezon wiosenny rozpoczety ;:63 Dzisiaj do mnie też zawitało słoneczko, było cieplutko. Strasznie dużo wody w ogródku wiec mój sezon wiosenny musi poczekać.

Dziewczyny pozdrawiam Was gorąco ;:196
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Ja też czekam na sadzonki i nasionka,mam nadzieję że wkrótce nadejdą bo potem.....nie chcę nawet myśleć.Ja też Sylwuniu czekam aż błotko zniknie.Pozdrawiam. ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”