Nutkowy ogród cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nutkowy ogród cz. 3

Post »

No właśnie ja nic nie robię na auto, stale coś przestawiam a efekt żaden. Muszę chyba z netu jakąś instrukcję ściągnąć bo na wyczucie to mi słabo wychodzi.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

A ja 99% zdjęć na FO wstawiam z telefonu. Nie mam czasu na specjalne sesje z aparatem. Telefon najczęściej przy d... noszę i cykam jak coś zobaczę przy okazji robienia czegoś w ogrodzie.
Moje kanny z ziemi wychodzą. Sadziłam prosto do gruntu, w sumie mogę tak powiedzieć, bo przez tydzień w doniczkach wcześniej były, nie zdąrzyła nawet korzeni wypuścić
Płotek wart podejrzenia, bo u mnie psy zwłaszcza po rabatach. Bo w piasku w dupska chłodniej i tak np.róża wykopana czy choć podkopana, lilie połamane i mieczyki na wierzchu. Och , słów brak
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Gosia, ten Twój płot straszliwie mi sie podoba.
Już kwitną powojniki?
Musze je sobie zakupić. Są prześliczne. Nie mam żadnego, który by kwitł o tej porze
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu, gratuluję powojników! 3 lata od nasionka do takiego kwiecia to ogromny sukces :uszy
Zdradzisz kiedy i jak wysiewałaś?
Piękne zdjęcia i wymuskane rabatki ;:333 Twój mur wygląda tak naturalnie wpisany w krajobraz jakby był z kamienia i stał tam od zawsze...
Pozdrawiam :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Jolu, koniecznie ściągnij sobie instrukcję. Czasami jeden drobiazg psuje całe starania :)
Marzenko, Twoje kany zdążą jeszcze się rozrosnąć, nie martw się że małe. Moje były pędzone w doniczkach od początku kwietnia :wink: Co do płotka, to obawiam się że mój pomysł Ci się nie przyda. :roll: Nuta nie kopie, a płotek ma jedynie zniechęcić ja do przebiegania przez rabatę, będzie dość niski. Za niski aby powstrzymać "pomocników ogrodnika" przed wykopkami :lol:
No a zdjęcia... tez czasami robię telefonem. Nie zawsze jest pod ręka aparat :)
Gosiu, płot i ja już lubię, jest fajnym tłem dla kwiatuchów, zwłaszcza dla róż i powojników. Koniecznie sobie kup takie, sa przeurocze. A może uda mi się kiedyś wyhodować jakąś sadzonkę :wink:
Kasiu, powojniki siałam jesienią w zimnym inspekcie. Te botaniczne wzeszły bardzo licznie :) Co do wymuskanych rabatek... jakbym zrobiła konkretne zbliżenie, zmieniłabyś zdanie ;:306 Mur po dłuższym czasie zyskał w końcu moje uznanie, wcześniej nie znosiłam tego "betonowego" koloru :lol:
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Gosiu te klemki z nasionek masz superowe ;:215 wiesz jakie są z nazw czy to raczej przypadkowe nasionka były , gratuluję Ci takiego sukcesu ;:138

Płotki przeciw pędzącym czterem łapom są bardzo potrzebne, też ciągle mam takie a tam gdzie rozebrane to muszę założyć ponownie bo do płota leci jak szalony ten nasz 'mały' Max ;:167
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Majeczko, klemki dostałam podzielone jedynie na grupy. Bez poszczególnych nazw. Te są botaniczne :wink:
Nazw nie znam, ale może kiedyś ktoś rozpozna :D
Obrazek
Ten pierwszy, powinien chyba być na zdjęciu ciut mniej niebieski, a bardziej fioletowy... muszę sprawdzić :lol: Porównując do klemków ze strony, to ten podobny jest do 'Clematis Lagoon'
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Płotek zobaczymy czy się sprawdzi u nas. Będzie dość niski, niższy niż sądziłam...zobaczymy :)
Tu elementy, po pierwszej warstwie impregnatu :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Małgosiu, coraz kolorowiej u ciebie, klemki wyhodowałas z nasion ;:oj niesamowite! Przepięknie Ci kwitną ;:180 Nie wiem jak u was ale u nas deszczyk skutecznie podlewa rabatki ;:173 A i kolekcję tulipanków masz cudną. U mnie też trafiły się ,żółte, chociaż wcale nie kupowałam ;:223 :lol:
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Clematisy już Ci tak kwitną? U mnie tylko te od Stasi_ogrod, a reszta ewentualnie ma pączki. M.in. Rubens, który u mnie będzie kwitł po raz pierwszy :heja
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgosiu pięknie kwitną Ci clematisy. Ja nie mam takich wczesnych botanicznych, na moich niektórych dopiero pąki się pojawiają... a u Ciebie już kolorowy raj :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nie, no koniecznie musze mieć takie clemki.
Są piękne. Miałam nawet takiego w rękach i ostawiłam ;:14
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Clemki zupełnie w moim stylu ;:167 Uwielbiam takie kolorki. Szkoda że nie znasz odmian. Ale że botaniczne to już spora podpowiedź.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Nutko jakie masz ładne clementisy :) Płotek też zapowiada się bardzo ciekawie.
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Ciesze się, że zdjęcia moich clemków się spodobały. Sama jestem nimi zachwycona, bo do niedawna miały mizerne kwiatuszki, a w tym roku pokazały się w końcu z lepszej strony :lol:
Wczoraj posadziłam część pomidorów, chabrów, naparstnic i ziół ... dzisiaj będę kończyć sadzenie. Musze też zrobić miejsce na rozłażącą się miętę i resztę sadzonek. Całe szczęście mrozy dały nam spokój, a "zimna zośka" jakoś chyba ogrzała się słonkiem i nie zamierza szaleć w tym roku ;:306

Kasiu, te clemki bardzo łatwo dały się wyhodować. :)
Co do pogody, to dwa przedostatnie dni, tez były pod znakiem mżawki i chmurek niestety. No ale od wczoraj jest coraz ładniej.
Białe i różowe tulipanki kupowałam w LM, a żółte dostałam jako gratis, przy zakupie lilii w sklepie internetowym. Te ciapate z kolei są chyba wynikiem wirusa, chyba te dwa czerwono białe wyrzucę. Jedynie ten żółto czerwony, taki być powinien, więc przesadzę je na rabatkę do pozostałych. Chce wywalić je z rabat przy podjeździe, bo wkurzają mnie te polegające po korze liście. Paskudnie to wygląda :evil:
Aniu, one widocznie tak mają :) Zawsze tak wcześnie kwitną :wink: Musze jeszcze dosadzić jakieś późno kwitnące chyba. Tylko nie wiem czy nie za dużo ich tam będzie. Tam jeszcze jest wisteria, milin... chyba wystarcza róże i hortensje. Zawsze coś będzie kwitnąć :)
Aguś, fajnie by było mieć i te wczesne i późne. Wtedy ciągłość kwitnienia zapewniona. Zastanawiam się nad Tym. Zobaczymy czy znajdzie się miejsce na płocie :lol:
Małgoś, na pewno gdzieś wyszukasz je, są na prawdę urocze i myślę że warto je mieć. Tym bardziej, ze względu na wczesne kwitnienie.
Joluś, no to fakt...do Twojego leśnego ogrodu takie botaniczne clemki, pasowałyby idealnie ;:333 Takie kolorki też lubię :) Co do odmian, niestety nie znam. Może uda się znaleźć. Jak się natomiast nie uda...to będziemy kombinować z sadzonkami u mnie :lol: Z czasem może uda się wyhodować odpowiednią ilość ;:306
Madziu, clemki są na prawdę urocze :) Płotek... mam nadzieję że będzie wyglądał ciekawie. Zobaczymy po złożeniu. Póki co brak czasu na zabawy z płotkiem, bo innych prac masa. Może dzisiaj uda mi się pomalować elementy drugą warstwą impregnatu.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit witaj, jak tam dzisiaj dzień ci minął?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”