Kwiaty i kwiatki IwonkiD cz.2
Re: Kwiaty i kwiatki IwonkiD cz.2
Iwonko,piękne skrętniczki
ale najładniejszy ten pierwszy:)
ale najładniejszy ten pierwszy:)
Pozdrawiam Marcin 

- mmaryla
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Iwonko, miło ogladać urocze Twoje skrętniki, kohlerie i hibiskusy, przypominają mi moje zapełnione parapety na starym mieszkaniu 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 sie 2011, o 12:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Iwonko
Ale śliczności pokazałaś
No to ja już na całego zachorowałam na drugą po hojozie chorobę
Ale jakoś dobrze mi z tymi chorobami i wcale nie zamierzam się z nich wyleczyć 

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Skrętniczki, śliczne. Uwielbiam ich kolorki 

- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Witaj Jolu.Dawno cię nie było a jaci chciałam powiedzieć że kwiatki z zeszłego roku od ciebie mi ładnie rosnąi kwitną
mam nadzieję że wicewersa
Skrętniki śliczniutkie

mam nadzieję że wicewersa

Skrętniki śliczniutkie

Cudownie twe skręniki szaleją z kwitnieniem 

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Gratuluję ślicznych kwitnień. 

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Iwonko,śliczne skrętniki 

- IkaD
- 1000p
- Od: 12 cze 2012, o 10:06
Dziękuję dziewczęta kochane
Joluś
Skrętniki są piękne gdy kwitną i nic im nie dolega ale jak już coś się do nich przyplącze to makabra.
Moje kilka dni po wstawieniu fotek tutaj, zaczęły nagle więdnąć i w zastraszającym tempie ginęły liście jedne po drugich
trzy padły całkiem a reszta się jeszcze jakoś trzyma.To bardzo frustrujące gdy nie wiem co się im stało
chyba jednak to są kwiatki nie dla mnie...się okaże jak reszta przetrwa.
A podobają mi się coraz to inne gatunki kwiatków i niezmiennie episcie...poprzedniej zimy tez kilka mi padło ale te co prztrwały , wiosną ukorzeniłam i rosną jak szalone ,te odmiany stracone kupilam znowu i kilka nowych..innych ale na razie to jeszcze maluchy i pochwalę sie wiosną jak ruszą ze wzrostem.
Tymczasem nowości...chirity

Skrętniki są piękne gdy kwitną i nic im nie dolega ale jak już coś się do nich przyplącze to makabra.
Moje kilka dni po wstawieniu fotek tutaj, zaczęły nagle więdnąć i w zastraszającym tempie ginęły liście jedne po drugich

A podobają mi się coraz to inne gatunki kwiatków i niezmiennie episcie...poprzedniej zimy tez kilka mi padło ale te co prztrwały , wiosną ukorzeniłam i rosną jak szalone ,te odmiany stracone kupilam znowu i kilka nowych..innych ale na razie to jeszcze maluchy i pochwalę sie wiosną jak ruszą ze wzrostem.
Tymczasem nowości...chirity

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Iwonko tak to już jest, że czasami to same roślinki zmuszają nas do zmiany naszych upodobań.
Może skrętniki jednak przetrwają, za co trzymam
A póki co fajnie, że inne roślinki dają Ci radośc.

Może skrętniki jednak przetrwają, za co trzymam

A póki co fajnie, że inne roślinki dają Ci radośc.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
O piękne nowości, w jakich kolorkach będą kwitły?
- IkaD
- 1000p
Elu dzięki kochana za miłe słowa..
skrętniki wyniosłam na górę do chłodniejszego pokoju i jakoś sie trzymają ..zobaczymy co bedzie dalej ale poki co ,faktycznie inne kwiaty cały czas mnie zachwycają i te stare i nowości.
Pati dziękuję
a nowosci to CHirita Deco,Peridot's Tsuan i Aiko.Kupiłam jeszcze dwie ;Kazu i Silver Surfer
jak zakwitną to wstawię fotki bo teraz nie pamiętam ,która jak ma kwitnąc
ale wszystkie ładne 

Pati dziękuję

Iwonko, melduję się i ja w Twoim wąteczku. Śliczne masz roślinki, widać, że pielęgnują je zielone łapki. Ogromna różnorodność gatunków, masz śliczny taras. Zaciekawiło mnie na którą stronę skierowane są okna i czy dobrze Ci rosną roślinki w salonie, którego okna jak rozumiem wychodzą na taras, a dopiero okna tarasu na dwór, tak ? Jednak odległość okien salonu od światła jest spora a i roślinki parapetowe cieniują przecież. Mam nadzieję, że nie zagmatwałam za bardzo
.

- Paula15
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Przykro mi z powodu skrętników
i trzymam kciuki za te co zostały 

- IkaD
- 1000p
Witam Aniu serecznie i bardzo dziekuje za mile slowa
kochanie na taras wychodzi jedno okno wschodnie i drzwi z salonu, sila rzeczy te okna na tarasie rowniez sa od wschodu. ale z prawej strony patrzac od salonu sa jeszcze okna poludniowe, to ta strona z fotelem i w salonie sa na tej poludniowej stronie jeszcze dwa duze 2-u metrowe okna.
Tak ,to okno w salonie wychodzace na taras jest zacienione ale troche slonka tam dociera od rana tak do poludnia,jednak wiekszosc dnia jest cienisto i stoja tam rosliny ceniolubne,poz tym co jakis czas stawiam tam inne a te ida na lepsze miejscowki i tak na zmiane
Paulinko dziekuje kochana ,tez mam nadzieje ,ze te co zostaly dadza rade a jak nie to trudno,nie ze wszystkimi jednakowo sie rozumiemy
Przepraszam ,ze pisze bez polskich znakow ale nie wyczailam jeszcze jak na tablecie dodaje sie ogonki

Tak ,to okno w salonie wychodzace na taras jest zacienione ale troche slonka tam dociera od rana tak do poludnia,jednak wiekszosc dnia jest cienisto i stoja tam rosliny ceniolubne,poz tym co jakis czas stawiam tam inne a te ida na lepsze miejscowki i tak na zmiane

Paulinko dziekuje kochana ,tez mam nadzieje ,ze te co zostaly dadza rade a jak nie to trudno,nie ze wszystkimi jednakowo sie rozumiemy

Przepraszam ,ze pisze bez polskich znakow ale nie wyczailam jeszcze jak na tablecie dodaje sie ogonki