Różano-liliowcowy pod dębami... i jeszcze hortensje. cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różano-liliowcowy pod dębami... i jeszcze hortensje. cz.9

Post »

O kurcze, po złotówce, a ja płacę grubą kasę za te lektury ;:306 i oprzeć się nie umiem ;:306
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit

Wandziu jak dobrze ,ze do Ciebie zajżałam jestes bezcenna skarbnicą wiedzy na tema roślin. Dowiedziałam się u Ciebie ,że hortensje nalezy przycinać , teraz wiem dlaczego u mnie niezbyt atrakcyjna . ;:108
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu, tak do końca, to ja się nie przejmuję kalendarzem biodynamicznym, ale staram się trzymać jakichś ogólnych wytycznych. Raz w życiu zdarzyło mi się, że wysiałam 4 torebki nasion i nie wzeszła żadna siewka. Kiedy sprawdziłam, po jakimś czasie datę, to przeczytałam, że ten dzień był " niekorzystny dla jakichkolwiek prac ogrodowych".

Małgosiu-Margo2, czy próbowałaś dawać hydrożel? U mnie sprawdzał się całkiem nieźle :wink: .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Wandziu dzięki o hortensjach o tym cięciu zapisałam sobie,,, a to dla
ciebie, żebyś nie zapomniała ,że to dzisiaj tłusty czwartek i żeby było co spalać w Wielkim poście ;:306
Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Pacynko, nie wiem, kiedy znów będę w OBI. Ale pamiętam o tobie i w razie czego... kupię. Były tylko te cztery numery, które pokazałam, ale może rzucą więcej :D
Keetee, ja tych róż walentynkowych nie beę kupować. Czekam, aż będę wiosną w pojemnikach w LM te o których mówiłyśmy.
Bozuniu, ja mam kilka roczników Działkowca i Mój Ogród, a poza tym Kwiaty. Ale przestałam kupować, bo potem miejsce tylko na regale zajmują. Jednak za złotówkę to już jest taniej niż zwykła gazeta, więc kupiłam. Ja nie zamierzam sadzać w donicach róż na pniu, tylko zwykłe krzaczaste. Pienne to tylko kłopot i wcale nie jest pewne, czy by w garażu przetrwały. Donice z różami zabiorę na zimę do garażu. Mam na oku kilka odmian do tych doniczek, ale jeszcze się nie zdecydowałam które.
April, w robocie siedzieć to ja bym już nie mogła. Boga chwalę, że mam pracę, którą wykonuję w domciu :)
Jolu1, jak to nie kupiłaś ogrodowych? A latarenki przecież! Co do hipeastrum to mnie nie pociąga jakoś. Całe szczęście.
Lulka, do donic coś posadzę, ale jeszcze nie wiem, jakie róże. Mam już cześć zadołowanych, część zamówionych, ale muszę zobaczyć, jak tam sprawa się przedstawia w ogrodzie na rabatach. Czego nie zmieszczę, to pójdzie do donic.
Monikwiaty, kaptury można też uszyć samemu. Kupiłam sobie na wzór i jak mi zabraknie, to uszyję, bo mam agrowłókninę, której nie wykorzystałam.
dorcia7, ano widzisz, to znaczy że potwierdzasz użyteczność kapturów. A na azalie wkładałaś?
Margo, no niestety, u mnie też jest wlaśnie sucho. Ale trzeba po prostu podlewać. A myślę, że hortensje, jak już zapuszczą dobrze korzenie, to mogą rosnąć bez szczególnej opieki. Taką mam przynajmniej nadzieję.
Iwona, no były po złotówce. Zupełnie jakby za darmo rozdawali. Ja przestałam kupować, bo te pisma są dość drogie, a poza pięknymi zdjeciami , to informacji nie ma w nich tak dużo jak na forum.
Jatro, wiele się dowiedziałam na FO i po prostu dalej przekazuję to, co już wiem. Natomiast o innych rzeczach się dopiero dowiaduję. Hortensje bukietowe trzeba ciąć, bo wtedy wypuszczają nowe pędy i więcej kwitną. Ale pamiętaj, tylko bukietowe. Bo hortensje ogodowe to już całkiem inna historia.
Edytko1, ciekawe to, co piszesz o tych swoich wysiewach. No jednak coś musi w tym być, skoro ogrodnicy tak zwracają uwagę a terminy prac ogrodowych. Co tam, nie zaszkodzi przestrzegać ich wskazówek. Co do hydrożelu, to kupiłam sobie dwie torby, tylko że on jest strasznie drogi i będę go dodawać tylko do donic z różami.
Anabuko, dziękuję za pączki wirtualne. Cały dzień mi tak smakowicie wyglądały. Ja sobie pojem dopiero wieczorem, jak M wróci z pracy i przyniesie :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Wandziu,ten biały floks taki ...nieskazitelny ;:63 a w duecie z żółtą jeżówką ( :?: )wygląda wspaniale
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Danusiu, a ja właśnie byłam przed chwilą u ciebie ;:oj Z tym floksem to nie jeżówka, tylko jednoroczna rudbekia, która rozsiewa się co roku w rozmaitych niespodziewanych miejscach.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Wandziu, zaglądam i podziwiam. Jakoś słabo idzie mi ostatnio pisanie :oops:
Piękne hortensje. Czy kwiatek Phantoma nie jest trochę za chudy?
Czasopisma zawsze mile widziane, a już za taką cenę. Wybieram się we wtorek do OBI może coś trafię.
Białe floksy :oops: Żeby tak mieć ich łan. Na razie pojedynczy patyczek.
Smacznego :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

No właśnie. Dla mnie też hydrożel jest za drogi. Może kupię jeden worek na próbę.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Wandziu, śliczny ten pierwszy widok ogrodu z donicą białych niecierpków /?/ I białe floksy, takie nieskazitelne i czyste. Ostatnio bardzo podoba mi się kolor biały :D Może to sygnał, że nadszedł czas na białą rabatę ?
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Niesamowity ten biały floks bez skazy :D Jeszcze bardziej podoba mi się zdjęcie heliotropu. A najbardziej ze wszystkich zdjęcie z donicami na tarasie-tam dalej jest jeszcze ciekawiej :D
Zmówiłam sobie White Prince Charles, mam nadzieję, że okaże się taki, jak Twój niebieski, a właściwie fioletowy.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Wando, testowałaś już hydrożel w donicach - czy spełnia zadanie? To wydaje się dobre rozwiązanie zwłaszcza do tych "łakomych" kwiatów i podczas wyjazdów. Sama się zastanawiam nad zakupem...opinie są różne, na Forum też :roll:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Wando - to ja się zapytam, w którym OBi byłaś? przy Radzymińskiej czy innym? planuję jutro namówić Wojtka na zakupy ogrodnicze w marketach budowlanych, więc gazetkami za 1 zł bym nie wzgardziła... wiem, że swojego czasu mozna było kupowac stare numery gazet na Dworcu Wschodnim, ale po remoncie nie wiem jak to wygląda...
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Jak tak czytam, że u Ciebie się np. rozsiała rudbekia, to sie zastanawiam, dlaczego u mnie nic się jakoś nie rozsiewa? Czy to możliwe, że za dokładnie pielę? :;230
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Wandziu piękne zdjęcia za które dziękuję ;:196 na pierwszym zdjęciu gdyby za zieleniom nie widać było budynku odnosiłoby się wrażenie że tajemnicza część ogrodu ciągnie się w nieskończoność w nieznane .
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”