Mój kawałek raju ...część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój kawałek raju ...część 2

Post »

Świetna historia o wieszaniu wstążek ;:306 U nas ładne ogródki mają starsze panie, wśród młodszych to wcale nie jest takie oczywiste, że zajmą się roślinami. Najgorzej, kiedy sił nie starcza-panie młodsze czasem likwidują takie głupoty jak kwiaty :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo coś wiem na ten temat,tak jest u mojej córki, ale to jej posesja i jej wola, ale też sugestia jej teściowej, tyle róż i lilii nakupiłam i nie ma nic, szkoda mi tylko angielek.
Marysiu,Ewo,Beciu u tej mojej koleżanki na wsi dużo ludzi przeprowadziło się z miasta i oni zapoczątkowali ogrody ale jest jeden,typowe alpinarium naokoło 5000 m kw z wkomponowanym domem w teren i ogrodnicy utrzymujący wszystko ;:215 i to jest wizytówka na całą ich wieś ale nie pracą gospodarzy :roll:
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu bo utrzymać taki ogród to dziesiątki godzin spędzone w ogrodzie, a jak się zarabia pieniądze, to lepiej kogoś zatrudnić niż posadzić thuje dookoła i trawnik ze sztucznym pieskiem, kaczuszkami, kurkami bo takie ogrody też koło nas i każdy wytyka go palcami. Bo przecież pies kopie, kury i kaczki brudzą ;:306
Dobrego dnia, ja wrzuciłam śnieg do tunelu i od razu mi lepiej~!
Awatar użytkownika
ewarb
500p
500p
Od: 9 lut 2012, o 14:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Do ogrodów trzeba dojrzeć u niektórych to przychodzi wcześniej, a u innych później. Ja też długo dojrzewałam. Czasami to jakiś przypadek.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Na śląsku ukwiecone ogrody były modne zawsze a przynajmniej w mojej okolicy. Moja babcia miała przepiękne dalie i róże ;:167
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Ja tylko jedną sąsiadkę na wsi zaraziłem . Druga , ''zza płota'' kiedy jej proponowałem rośliny , które miały iść na kompost stwierdziła , że nie ma zamiaru wynosić badyli na jesieni. Woli osadzić na tym miejscu cebulę i czosnek. No i posadziła ;:7 ;:7 W większości domów są ogródki i ogrody od dawna. Młodsi także zakładają. Na obrzeżach miasta większość na iglakach i co najwyżej trawach pozostają. Niewielu jest zapaleńców . Idą na łatwiznę , kosiara i sekator , po co się przemęczać. ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Mi osobiści bardzo podobają się stare ogródki przed domem , niestety u mnie to powoli zanika. :( Ja próbuje to jakoś zatrzymać u siebie. :wink:
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krystianie i wielkie brawa dla Ciebie bo w Twoim wieku nie ma zapaleńców,jeśli są to wyjątki,na gminę jeden może dwa ;:oj mam siostrę młodszą ode mnie o 21 lat i póbowałyśmy w rodzinnym domu cokolwiek zrobić,niewypał, ja daleko, ona jeszcze dalej i szkoda tylko roślin które tam posadziłśmy ;:202 bratowa nie ma rąk do pracy w polu i tak jak Tadziu powiedział większość sadzi warzywa a u mnie nawet warzyw nie ma tylko wszystko w dzierżawie a warzywa w sklepie bo i takie są gospodynie na wsi :oops:
Ewo Śląsk zawsze mnie poruszał czystością obejść i wypielęgnowanymi ogrodami, przyjemnie popatrzeć jak się jedzie, wszędzie ukwiecone, trawniczki przystrzyżone,śmieci nie latają, nawet te krasnoludki w niektórych ogrodach nie rażą ;:108
Marysiu wieś to wieś kura, kaczka, pies powinien być a że kolorowy nie gdacze i nie szczeka ;:306 ;:306 ;:306 mniej kłopotu tak jak piszesz, a my musimy posprzątać bomby psie, Ty to jeszcze masz ze swoich kurek pożytek bo i jajka i nawóz bo moje darmozjady to tylko za dzwonek przy bramie pracują i to tylko od wiosny do jesieni i osiem godzin ;:306 ;:306 ;:306
Kochana nie spiesz się z tym tunelem bo gotowa jesteś piecyk wstawić i rozsady tam robić ;:224
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu nigdy nie zapomnę zderzenia z wsią jak się wprowadziłam; jechałam z sąsiadką, a zbliżały się święta i mówi mi co ma kupić, wymienia orzechy. Ja mówię przecież macie orzecha w ogrodzie? a ona chciałoby mi się zbierać, łuskać daj spokój kupię 20 dkg i mam gotowe :;230
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryś ja też znam takich, mama obłuskała i sprzedała bo szkoda by zgniły a le w sklepie do ciasta rodzina kupiła bo te są lepsze, co zrobić jak czasami z dziada pan się robi ;:63
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiejszy dzień sprzyjał spacerowi po ogrodzie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:3
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to masz śniegu coraz mniej, a wiosny coraz więcej u mnie niestety wszystko pod grubą warstwą śniegu jeszcze :lol:
Marysiu jak siałam swoją hortensję dębolistną to był to rarytas,a teraz w którejś szkółce widziałam chyba 3 lub 4 rodzaje!
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Marysiu po mimo śniegu robi się u Ciebie wiosennie pierwsze przebiśniegi i krokusy pokazały kwiatuszki ;:215
U mnie sporo śniegu i wszystko przykryte ;:108
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Oo ! Już przebiśniegi wychodzą. Znaczy , że wiosna już blisko. ;:138 U mnie roztopy , ale jeszcze nie na tyle aby cuś ujrzeć w ogródeczku.
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Ślicznie prezentują się przebiśniegi wychylające główki ze śniegu ;:138 Marysiu idzie wiosna :D Skoro zawitała u Ciebie , do mnie też szybciutko dotrze :heja Toż ma bliziutko ;:65
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”