Ja nie mam doświadczenia z tymi kaktusami, ale pochwalić warto.
Bravo

Marek L pisze:Echinocereus scheeri - supcio .... chyba już mocno leciwy ?
Włączając się do tematu grzybkowego- warto zainteresować się grzybkiem lejkowiec dęty, zwany też "wronie uszka"
, "kominek" - rośnie w buczynach i grabinach. Brzydki że aż strach ale rewelacyjny w smaku - do pierogów i krokietów to nie ma lepszego.
Do tego z niczym nie można go pomylić.
Pozdrawiam
Marek L
Pod nazwą Jakubek, jest maślak pstry też fajny grzybek , bardzo zbity i dobry do maryniwania i na sosik. Ceglastopory ma poteżną maczugowatą nogę, w środku żółty, ma siatke pod spodem czerwonawą do ciemno brązowego( to jest chyba przyczyną że ludzie się go boją zbierać) i jak go zetniesz momentalnie robi się niebieski i jest to jedyny gdzybek który nadaje się do marynowania nawet jak ma kapelusik 20cm i marynowany(nawet wielki) ma fajny efekt jak jesz, daje opór tak troche jakby sie go chrupałoKamilaB pisze: Jacku Wydaje mi się, że ja zbieram ceglastoporego, twardy, grzybek z bardzo zwartą ciemniejszą siateczką a miąższ żółty. Ktoś mi go kiedyś pokazał pod ludową nazwą Jakubek.