Ogródek Robaczka cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek Robaczka cz. 5

Post »

Kasiu piękne wiosenne- te ciemno różowe tulipany ślicznie wyglądają; 90! a do tych pięknych kwiatuszków chyba ze 150!
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Kasiu ...mam namiastkę wiosny u Ciebie , Aguniady i u Dany ...więc będę całą zimę siedziała u Was , aż mnie pogonicie :;230 . Soczysta zieleń i nasycone kolory w moich ukochanych błękitach ...to jest właśnie to , co uwielbiam najbardziej ;:196 .
Jak patrzę na Twój ogród , to sobie tak myślę , że miałam tyle cebul tulipanów , kamasji , śnieżników , zawilców greckich , sasanek ...i nie mam pojęcia , co się stało z nimi ...a nornic nie ma u mnie , ani kretów . Przypuszczam , że sie wyrodziły , bo z roku , na rok jest ich coraz mniej . Nic , to ....będą róże w miejsce upie....iwych cebul :tan ....już się cieszę na samą myśl .
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja zazwyczaj zostawiam krzaczki werbeny do wiosny i potem rozsiewam tam gdzie chcę, żeby rosły, albo tam, gdzie mogą się wysiać, a potem siewki przenoszę.
Można wysiać i teraz, byle tylko zmarzły.
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Kasiu Gratuluję serduszka ;:167 Jutro się widzimy mam nadzieję :wink:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie wieczorową porą :wit
To mój ulubiony wieczór tygodnia - całe zmęczenie po pracy, niedospanie, nerwy i ogólne złużycie materiału po ciężkim tygodnia mija pod wpływem kojącego, domowego ciepełka i perspektywy dwóch wolnych dni w zanadrzu ;:173
Od kilku dni oglądam w necie Miejskiego Ogrodnika czyli oryginalne i niedrogie pomysły na małe, przydomowe ogródki. Ciekawe, inspirujące pomysły i rozwiązania, a poza tym dużo ogrodniczych nowinek, to lubię ;:333 Oczywiście zawsze wtedy zazdroszczę Anglikom łagodnego klimatu, który pozwala na adaptację wielu ciekawych roślin..zwłaszcza mając w perspektywie zapowiadane mrozy.

Jutro zacznę robić kopce i ostatnie porządki. Muszę przygotować okrycia na róże pnące i inne wrażliwe roślinki.
Przy okazji, czy ktoś ma judaszowca i poradzi jak go najskuteczniej ochronić? Myślę o macie słomianej albo agro, ale na to raczej za wcześnie, poczekam do mocniejszych mrozów. Podobnie z glicynią, przy silniejszych mrozach okryję ją chyba agrowłókniną.

Jule, u nas w LM już zwinęli dział ogrodniczy :? Pozostaje buszowanie po necie ;:65
Madzia, to bardzo miłe co piszesz, dziękuję ;:196 Służę pomocą, choć moja wiedza o różach wciąż powierzchowna i głównie teoretyczna :oops:
variegata pisze: Nie żal Ci w sezonie z domu wyjeżdżać, jak masz takie widoki w ogrodzie?
W sezonie raczej mało wyjeżdżamy, chyba że nadarzy się okazja jak w tym roku :uszy Zwykle wakacje planujemy na jesień/zimę, ale w tym roku wyczerpałam już wakacyjne budżety :lol: Niby coś planujemy na wypad wiosną, ale potem już tylko przesiadywanie w ogrodzie - nie chcę aby ominęła mnie jakaś cudnie kwitnąca róża :wink:
Aprilku, tak jak pisałam, posadziłam ją wiosną więc nie wiem jak zimuje. Przesadzałam ją jesienią, mam nadzieję, że w nowym miejscu dobrze się przyjmie i w przyszłym sezonie pokaże na co ją stać :uszy
Wando, werbena oczywiście posiana, tak jak pisałam, ale chciałabym tych roślinek w nieco większej masie, z tyłu rabaty. Widziałam jak pięknie wyrósł Twój heliotrop więc tym bardziej będę podejmować próby z siewem. Fajnie, że sieje się go tak wcześnie, będę wyczekiwać zielonego już w lutym ;:65
Dorotko, dzięki za info. Pisałam już do Gosi w tej sprawie kiedyś, ale pewnie nie przypomniałam się na czas, napiszę znowu.
Sweety, ja trochę żałuję, że nie wzięłam sadzonek z Targów w Warszawie, od Szmita właśnie. Nic to, wysieje wiosną, skoro ona rośnie tak szybko w sezonie.
Monia, przy murku tarasowym są posadzone 2 Heidi Klum. Posadziłam tam też Astrid Graffin Von Hardenberg ale wiosną czeka mnie przesadzanie, bo są zbyt blisko siebie.
Marysiu, pierwsze tulipany są już w marcu, a ostatnie w maju, więc będziemy chwile cieszyć oczy! Poza tym w maju tyle się dzieje, czosnki, pierwsze powojniki, niezapominajki, dzwonki..
Jagódko, bardzo mi miło, rozgość się i przesiaduj do woli ;:196 Choć gdybym miała w opcji takie dwa cudne i dojrzałe ogrody - Agi i Dany - to wolałabym tam spędzać wszystkie pory roku :lol: U mnie jeszcze daleko dzieła skończonego, sporo pracy przede mną, żeby nabrał uniwersalnego charakteru i zachwycał o każdej porze roku.
Gosiu, ja też wysieję ją wiosną. Wcześniej trzeba przemrozić w lodówce?
Bozuniu, dzięki ;:196 Do zobaczenia jutro ;:138

Na dobranoc kilka moich różyczek...

Senteur Royale
Obrazek

Louis Odier
Obrazek

Sahara
Obrazek

Casanova
Obrazek

Obrazek

Blue Blood
Obrazek

Grafin Bettina Bernadotte
Obrazek

You & Me 'Romance'
Obrazek

'Blue Heaven'
Obrazek

Pomponella & Chopin
ObrazekObrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Margo2 pisze:Ja zazwyczaj zostawiam krzaczki werbeny do wiosny i potem rozsiewam tam gdzie chcę, żeby rosły, albo tam, gdzie mogą się wysiać, a potem siewki przenoszę.
Można wysiać i teraz, byle tylko zmarzły.

Czyli nasiona mają przemarznąć?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Swoje werbeny będę wytrząsać teraz nad rabatą, żeby nieco się wysypało :D Dziś wreszcie nie pada deszcz (śnieg się nie liczy), więc może uda się wyjść do ogrodu.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Po prostu piękności ;:180
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dzień dobry :wit
Za oknem piękne słoneczko, więc zapowiada się ładny dzień ;:3 Marysiu, Ewa, Rewi - dziękuję za odwiedziny ;:4
... do 1 marca mamy 89 dni :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Kasia te krokusiki to jakies takie rasowe sa nie :wink:Te ostatnie sa słodziutkie ;:173 ja nie wiem jakie mi wyrosna.....posadziłam jakis mix ;:108
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

O i takie osiemdziesiat pare mi sie coraz lepiej podoba ;:108 U mnie dzisiaj tez slonecznie ;:3 az zyc sie chce i gdyby nie to, ze kaszel i lejacy sie nos troche rozwagi we mnie wzbudzaja, to poszla bym chociaz taras zamiesc :;230
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Masz świetną maszynkę do zdjęć ;:63
Super fotki ;:333
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Ej, no...Twój wątek nie pozwala cieszyć mi się zimą, bo jak patrzę na te zdjęcia to mi się wiosny chce :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Coraz lepiej, jeśli chodzi o czekanie na wiosnę :D Może i trochę zimno na podwórku, ale w domu nie marznę. Krokusy posadziłam pod oknem kuchni, więc mogę sobie czekać na rozkwitnięcie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Słonecznie choć chłodno ale przynajmniej nie leci to białe. :wink:
Taka śliczna liczba się pojawiła a przeliczając to już niecałe 3 miesiące do 1 marca, wiecie jak to szybko zleci ;:65 i znowu będą takie cudne widoki jak na Twoich zdjęciach. :tan
Judaszowiec miałam i mi zmarzł poprzedniej zimy. :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”