Ogródek Robaczka cz. 5
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek Robaczka cz. 5
Kasiu piękne wiosenne- te ciemno różowe tulipany ślicznie wyglądają; 90! a do tych pięknych kwiatuszków chyba ze 150!
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Kasiu ...mam namiastkę wiosny u Ciebie , Aguniady i u Dany ...więc będę całą zimę siedziała u Was , aż mnie pogonicie
. Soczysta zieleń i nasycone kolory w moich ukochanych błękitach ...to jest właśnie to , co uwielbiam najbardziej
.
Jak patrzę na Twój ogród , to sobie tak myślę , że miałam tyle cebul tulipanów , kamasji , śnieżników , zawilców greckich , sasanek ...i nie mam pojęcia , co się stało z nimi ...a nornic nie ma u mnie , ani kretów . Przypuszczam , że sie wyrodziły , bo z roku , na rok jest ich coraz mniej . Nic , to ....będą róże w miejsce upie....iwych cebul
....już się cieszę na samą myśl .

Jak patrzę na Twój ogród , to sobie tak myślę , że miałam tyle cebul tulipanów , kamasji , śnieżników , zawilców greckich , sasanek ...i nie mam pojęcia , co się stało z nimi ...a nornic nie ma u mnie , ani kretów . Przypuszczam , że sie wyrodziły , bo z roku , na rok jest ich coraz mniej . Nic , to ....będą róże w miejsce upie....iwych cebul

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja zazwyczaj zostawiam krzaczki werbeny do wiosny i potem rozsiewam tam gdzie chcę, żeby rosły, albo tam, gdzie mogą się wysiać, a potem siewki przenoszę.
Można wysiać i teraz, byle tylko zmarzły.
Kasiu Gratuluję serduszka
Jutro się widzimy mam nadzieję 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Witajcie wieczorową porą
To mój ulubiony wieczór tygodnia - całe zmęczenie po pracy, niedospanie, nerwy i ogólne złużycie materiału po ciężkim tygodnia mija pod wpływem kojącego, domowego ciepełka i perspektywy dwóch wolnych dni w zanadrzu
Od kilku dni oglądam w necie Miejskiego Ogrodnika czyli oryginalne i niedrogie pomysły na małe, przydomowe ogródki. Ciekawe, inspirujące pomysły i rozwiązania, a poza tym dużo ogrodniczych nowinek, to lubię
Oczywiście zawsze wtedy zazdroszczę Anglikom łagodnego klimatu, który pozwala na adaptację wielu ciekawych roślin..zwłaszcza mając w perspektywie zapowiadane mrozy.
Jutro zacznę robić kopce i ostatnie porządki. Muszę przygotować okrycia na róże pnące i inne wrażliwe roślinki.
Przy okazji, czy ktoś ma judaszowca i poradzi jak go najskuteczniej ochronić? Myślę o macie słomianej albo agro, ale na to raczej za wcześnie, poczekam do mocniejszych mrozów. Podobnie z glicynią, przy silniejszych mrozach okryję ją chyba agrowłókniną.
Jule, u nas w LM już zwinęli dział ogrodniczy
Pozostaje buszowanie po necie
Madzia, to bardzo miłe co piszesz, dziękuję
Służę pomocą, choć moja wiedza o różach wciąż powierzchowna i głównie teoretyczna
Zwykle wakacje planujemy na jesień/zimę, ale w tym roku wyczerpałam już wakacyjne budżety
Niby coś planujemy na wypad wiosną, ale potem już tylko przesiadywanie w ogrodzie - nie chcę aby ominęła mnie jakaś cudnie kwitnąca róża
Aprilku, tak jak pisałam, posadziłam ją wiosną więc nie wiem jak zimuje. Przesadzałam ją jesienią, mam nadzieję, że w nowym miejscu dobrze się przyjmie i w przyszłym sezonie pokaże na co ją stać
Wando, werbena oczywiście posiana, tak jak pisałam, ale chciałabym tych roślinek w nieco większej masie, z tyłu rabaty. Widziałam jak pięknie wyrósł Twój heliotrop więc tym bardziej będę podejmować próby z siewem. Fajnie, że sieje się go tak wcześnie, będę wyczekiwać zielonego już w lutym
Dorotko, dzięki za info. Pisałam już do Gosi w tej sprawie kiedyś, ale pewnie nie przypomniałam się na czas, napiszę znowu.
Sweety, ja trochę żałuję, że nie wzięłam sadzonek z Targów w Warszawie, od Szmita właśnie. Nic to, wysieje wiosną, skoro ona rośnie tak szybko w sezonie.
Monia, przy murku tarasowym są posadzone 2 Heidi Klum. Posadziłam tam też Astrid Graffin Von Hardenberg ale wiosną czeka mnie przesadzanie, bo są zbyt blisko siebie.
Marysiu, pierwsze tulipany są już w marcu, a ostatnie w maju, więc będziemy chwile cieszyć oczy! Poza tym w maju tyle się dzieje, czosnki, pierwsze powojniki, niezapominajki, dzwonki..
Jagódko, bardzo mi miło, rozgość się i przesiaduj do woli
Choć gdybym miała w opcji takie dwa cudne i dojrzałe ogrody - Agi i Dany - to wolałabym tam spędzać wszystkie pory roku
U mnie jeszcze daleko dzieła skończonego, sporo pracy przede mną, żeby nabrał uniwersalnego charakteru i zachwycał o każdej porze roku.
Gosiu, ja też wysieję ją wiosną. Wcześniej trzeba przemrozić w lodówce?
Bozuniu, dzięki
Do zobaczenia jutro
Na dobranoc kilka moich różyczek...
Senteur Royale

Louis Odier

Sahara

Casanova

Blue Blood

Grafin Bettina Bernadotte

You & Me 'Romance'

'Blue Heaven'

Pomponella & Chopin

To mój ulubiony wieczór tygodnia - całe zmęczenie po pracy, niedospanie, nerwy i ogólne złużycie materiału po ciężkim tygodnia mija pod wpływem kojącego, domowego ciepełka i perspektywy dwóch wolnych dni w zanadrzu

Od kilku dni oglądam w necie Miejskiego Ogrodnika czyli oryginalne i niedrogie pomysły na małe, przydomowe ogródki. Ciekawe, inspirujące pomysły i rozwiązania, a poza tym dużo ogrodniczych nowinek, to lubię

Jutro zacznę robić kopce i ostatnie porządki. Muszę przygotować okrycia na róże pnące i inne wrażliwe roślinki.
Przy okazji, czy ktoś ma judaszowca i poradzi jak go najskuteczniej ochronić? Myślę o macie słomianej albo agro, ale na to raczej za wcześnie, poczekam do mocniejszych mrozów. Podobnie z glicynią, przy silniejszych mrozach okryję ją chyba agrowłókniną.
Jule, u nas w LM już zwinęli dział ogrodniczy

Madzia, to bardzo miłe co piszesz, dziękuję

W sezonie raczej mało wyjeżdżamy, chyba że nadarzy się okazja jak w tym rokuvariegata pisze: Nie żal Ci w sezonie z domu wyjeżdżać, jak masz takie widoki w ogrodzie?

Aprilku, tak jak pisałam, posadziłam ją wiosną więc nie wiem jak zimuje. Przesadzałam ją jesienią, mam nadzieję, że w nowym miejscu dobrze się przyjmie i w przyszłym sezonie pokaże na co ją stać

Wando, werbena oczywiście posiana, tak jak pisałam, ale chciałabym tych roślinek w nieco większej masie, z tyłu rabaty. Widziałam jak pięknie wyrósł Twój heliotrop więc tym bardziej będę podejmować próby z siewem. Fajnie, że sieje się go tak wcześnie, będę wyczekiwać zielonego już w lutym

Dorotko, dzięki za info. Pisałam już do Gosi w tej sprawie kiedyś, ale pewnie nie przypomniałam się na czas, napiszę znowu.
Sweety, ja trochę żałuję, że nie wzięłam sadzonek z Targów w Warszawie, od Szmita właśnie. Nic to, wysieje wiosną, skoro ona rośnie tak szybko w sezonie.
Monia, przy murku tarasowym są posadzone 2 Heidi Klum. Posadziłam tam też Astrid Graffin Von Hardenberg ale wiosną czeka mnie przesadzanie, bo są zbyt blisko siebie.
Marysiu, pierwsze tulipany są już w marcu, a ostatnie w maju, więc będziemy chwile cieszyć oczy! Poza tym w maju tyle się dzieje, czosnki, pierwsze powojniki, niezapominajki, dzwonki..
Jagódko, bardzo mi miło, rozgość się i przesiaduj do woli

Gosiu, ja też wysieję ją wiosną. Wcześniej trzeba przemrozić w lodówce?
Bozuniu, dzięki

Na dobranoc kilka moich różyczek...
Senteur Royale

Louis Odier

Sahara

Casanova

Blue Blood

Grafin Bettina Bernadotte

You & Me 'Romance'

'Blue Heaven'

Pomponella & Chopin

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Margo2 pisze:Ja zazwyczaj zostawiam krzaczki werbeny do wiosny i potem rozsiewam tam gdzie chcę, żeby rosły, albo tam, gdzie mogą się wysiać, a potem siewki przenoszę.
Czyli nasiona mają przemarznąć?
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Swoje werbeny będę wytrząsać teraz nad rabatą, żeby nieco się wysypało
Dziś wreszcie nie pada deszcz (śnieg się nie liczy), więc może uda się wyjść do ogrodu.

- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Po prostu piękności 

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Ogród rewii cz.III !
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Kasia te krokusiki to jakies takie rasowe sa nie
Te ostatnie sa słodziutkie
ja nie wiem jakie mi wyrosna.....posadziłam jakis mix 

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
O i takie osiemdziesiat pare mi sie coraz lepiej podoba
U mnie dzisiaj tez slonecznie
az zyc sie chce i gdyby nie to, ze kaszel i lejacy sie nos troche rozwagi we mnie wzbudzaja, to poszla bym chociaz taras zamiesc 

- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Masz świetną maszynkę do zdjęć
Super fotki

Super fotki

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Ogród rewii cz.III !
Ogród rewii cz.III !
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Ej, no...Twój wątek nie pozwala cieszyć mi się zimą, bo jak patrzę na te zdjęcia to mi się wiosny chce 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Coraz lepiej, jeśli chodzi o czekanie na wiosnę
Może i trochę zimno na podwórku, ale w domu nie marznę. Krokusy posadziłam pod oknem kuchni, więc mogę sobie czekać na rozkwitnięcie.

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Słonecznie choć chłodno ale przynajmniej nie leci to białe.
Taka śliczna liczba się pojawiła a przeliczając to już niecałe 3 miesiące do 1 marca, wiecie jak to szybko zleci
i znowu będą takie cudne widoki jak na Twoich zdjęciach.
Judaszowiec miałam i mi zmarzł poprzedniej zimy.

Taka śliczna liczba się pojawiła a przeliczając to już niecałe 3 miesiące do 1 marca, wiecie jak to szybko zleci

Judaszowiec miałam i mi zmarzł poprzedniej zimy.