Siedlisko z sosnami cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.3

Post »

Tajeczko, ja też pamiętam, że lodówki nie było, mięso po zabiciu świni w soli się trzymało, a inne rzeczy do studni się wpuszczało, a na telewizor do cioci ( siostry babci) się chodziło, bo nie było w domu. Prąd był, bo jednak żarówka uwieszona sufitu świeciła. Pamiętam też świeczki na choince, w takich żabkach się na choince montowało. Trzeba było dość sztywne gałązki wybierać, zeby utrzymały ciężar świeczki.
Chyba ze wsi zabitej dechami pochodzę, albo jestem jednak starszą panią ;:306 . No sama już nie wiem, ale pamiętam takie rzeczy, i już.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Marzenko a ja pamiętam jak mięso było chowane w mleku kwaśnym a jajka w soli a mieszkałam w mieście gdzie w kuchni w nocy koło zlewu wychodziły karaluchy...ale wspomnienia ;:306
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiu, tych karaluchów to nie zazdroszczę, brr... brr.... Takiego jegomościa to pierwszy raz w szpitalu widziałam, jak siostra miała 4 lata i leżała w szpitalu. Ale niektórzy je jedzą i chwalą :wink: . Ja jednak nie będę próbować ;:224 , wystarczy, że w tym roku robala w grzybach zjadłam, M obierał :evil: . Bez komentaża.
Ja naprawdę na wsi się wychowywałam, do 15go roku życia na wsi mieszkaliśmy tutaj, gdzie teraz znów się osiedliłam. W innych nieco warunkach.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

survivor26 pisze:Marzenko, załóż wątek w dziale zamkniętym, tam bedziesz mogła pisać o wszystkim :)

Podziwiam zapał do sprzątania! ja z ledwością z gotowaniem w tym roku zdążę...jakaś rozlazła jestem, no ale mam wymówke, że niby w remoncie to się nie da porządnie posprzątać :wink:
a jest taki dział?

a ja jedyne karaluchy w N.Jorku widziałam w najlepszych dzielnicach ;:oj
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Maska pisze:
survivor26 pisze:Marzenko, załóż wątek w dziale zamkniętym, tam bedziesz mogła pisać o wszystkim :)

Podziwiam zapał do sprzątania! ja z ledwością z gotowaniem w tym roku zdążę...jakaś rozlazła jestem, no ale mam wymówke, że niby w remoncie to się nie da porządnie posprzątać :wink:
a jest taki dział?

;:oj
No mój wątek domowy jest w takim: ta część jest dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników, więc przypadkowy wędrowiec forumowy jej nie widzi :wink:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, No właśnie w tym roku na popularnej stacji radiowej słyszałam o tym,że milionowe straty mieli, bo inwazja karaluchów była na tej słynnej ulicy w N.Y. No, ale po co aż tak daleko jeździć, skoro mamy swoje, rodzime :;230 ?

Pat, Ty to jednak wszechstronnie utalentowana jesteś i gdzie diabeł nie może to Ciebie pośle. Ja ledwo się tu ruszam, a Ty obeznana we wszystkim ;:180
Choinkę w jakim stylu ubierasz? uchyl rąbka tajemnicy ;:196

okna wołają, co tam... krzyczą, a ja na fo ;:306 , ale od czego jest noc? szkoda, ze żadnego dopalacza nie mam ;:222 . jakiś red bull czy tiger by się dziś przydał, bo kawa mnie już nie rusza

Zmykam z FO, idę kąpać Młodego, usypiać, mam nadzieję, ze tylko jego a nie siebie przy okazji też ;:306
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Marzenko właśnie sobie uświadomiłem, że bardzo dawno temu u Ciebie pisałem, ale przynajmniej jestem na bieżąco.
Co tam u ciebie słychać? Co dziś ciekawego robiłaś?
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemku, jakbyś był na bieżąco, to byś wiedział, co robiłam...
Dziś? lepiej nie patrzeć za okno, bo śnieg ginie i znów brzydkie wyłazi na wierzch
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Marzenko na bieżąco jestem, ale z grzeczności dobrze się zapytać ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ale coś się przejaśnia, aż mi się chce odstawić laptopa. Milutkiej niedzieli!
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Pokazuj nam tu zaraz aniołka :D
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemku, wczoraj umyłam i ubrałam świątecznie 2 okna, wieczorem uszyłam dla synka strój aniołka na jutrzejszy występ w przedszkolu
Dziś? dalej pochmurno i nic się nie chce robić, ale muszę salon do świąt przygotować, bo kuchnię na sam koniec zostawiam,

Marysiu, miłej niedzieli życzę. Ja tylko spiję kawkę i do pucowania się dalej biorę. Muszę reszte kartek świątecznych wypisać, paczki spakować, bo jutro później do pracy, to rano powysyłam

Oj u mnie też słoneczko zaczyna przyświecać, może nie będzie aż tak źle, ajk rano się zapowiadało. Ogród jednak nie wygląda zbyt ładnie. Śniegu ubywa i znów ujawnia wszystkie niedoskonałości. Już wolałam jak wszystko schowane pod białym puchem było.

Aniu, aniołek będzie jutro, pproszę o chwilkę cierliwości ;:196
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Zazdroszczę słoneczka. Za oknem szaro, buro. To białe znika w oczach, a szkoda bo już się przyzwyczaiłem i zacząłem tolerować.

MIŁEGO DNIA ;:138
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marzenko u Ciebie śniegu ubywa, a u mnie dla odmiany sypie od wczoraj niesamowicie. Co chwilę trzeba odśnieżać bo inaczej nawet bramy nie dałoby się otworzyć.... ale pięknie jest jak w bajce. Muszę rodzinkę na spacer wyciągnąć :lol:
Bombki masz prześliczne :D .... a jestem baaaaardzo ciekawa stroju aniołka ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marzenko ja też poproszę o aniołka , ale to pewnie jutro będzie. Miłej popołudnia niedzielnego! W Krakowie nie bombki tylko bańki mówimy ,śliczne!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”