Witajcie Kochani

Cieszę się, że czekaliście i pamiętaliście o mnie

Ja o Was też i wiele zdjęć robiłem z myślą o Was

Te najciekawsze zostawię na koniec ale już teraz zdradzę, że będą to storczyki z największego orchidarium, jakie do tej pory widziałem!
Geniu 
Będzie jeszcze dużo kolorowych kwiatków

Oprócz soczystej zieleni, błękitu nieba i niebieskości morza były wszystkie kolory tęczy na kwiatach
Agnieszko oj tak, przedłużyłbym pobyt ale cóż zrobić - wracać trzeba było z tej bajki do rzeczywistości

Zdjęcia kolejne będą.
Aniu, zdjęcia filtrują rzeczywistość, bo było jeszcze piękniej niż na nich. Ale pokażę, pokażę
Izunia, szok termiczny przeżyłem, bo różnica temperatur wynosiła 30 stopni ale zdrowy jestem jak rydz

Drzewa, które Ci się spodobały, to palmy

Te grube pnie to palma kanaryjska, a te cieńsze (szczególnie mi się podobały, bo miały zieloną korę) to palma kokosowa.
Kasiu, u mnie to już tradycja - egzotyczne wakacje zimą
Niestety nie znam nazwy tego drzewa. Miało piękne, długie strąki. Zapewne z rodziny akacjowatych, bo i liście takie jak u akacji.
Grażynko, nie ma czego zazdrościć, tylko zaplanować taki wypoczynek w przyszłości

Było tam z nami dużo rodzin z maleńkimi dziećmi. Są duże zniżki dla maluchów.
Irenko, w tej chwili jest prawdziwa, biała zima. Zza okna wygląda to ładnie, poza tym wszyscy miłośnicy zimy powinni być ukontentowani. Ja do nich nie należę. Chętnie bym wrócił do tropików. Pozostają jednak tylko zdjęcia i wspomnienia.