Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Iguniu super wyszło . Dobrze , ze wywaliłaś to ogrodzenie z boku . Dzięki temu zabiegowi Twój ogród pięknie się otworzył . Rabatki schludne i czyściutkie . Już widzę je wiosną ;:224 Będzie pięknie i kolorowo .

Pozdrawiam Cię bardzo , bardzo mocno ;:196 ;:167

PS. Parapety ;:215
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Ale parapety ;:oj Buziaki ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jagódko ależ u Ciebie buszowato na parapetach. będziesz miała gotowe roślinki wiosną na tarasy :D U mnie niestety koleuski się zmarnowały, a tak pieczołowicie poszukiwałam nowych odmian w tym sezonie ;:145 Jak byłam na wyjeździe, ten nagły atak zimy je zamordował..... uchowała się tylko jedna odmiana.....
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko, parapet pokazuje jak piękna i kolorowa będzie Twoja wiosna :)
Co do rabaty różanej, to pokaż jeszcze choć trochę szerszy fragment tego miejsca? Ta wąska rabatka między chodnikiem a podjazdem super się prezentuje wiosną ;:333
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuniu...parapetów mam w domu 14 - mniejszych i większych . Oprócz spiżarniowego i na klatce wszystkie są zajęte przez rośliny ...ale w kwaterze zimowej stoi jeszcze więcej :) . Fiołki od Ewuni są z ;:167 - więc pięknie rosną , ale ja też z miernym skutkiem ukorzeniałam z liści . Buziaczki ;:196 .

Agusiu/agatka123 ...dziękuję ;:196 ...masz rację ...ogród nie tylko się otworzył - rozjaśnił , co ma się ochotę w nim cokolwiek robić - szkoda tylko ,że trzeba poczekać do wiosny ;:oj . I ja Ciebie pozdrawiam bardzo , bardzo serdecznie ;:168 ;:167 ;:196 .

Aguś / aage ...na wiosnę , jak znalazł ;:138 . Miłego .... :wit ;:167 ;:196

Agusiu/ AGNESS...nie widzę problemu - mam co prawda tylko trzy odmiany ...więc z wiosną , gdy tylko się ociepli , to wyślę .
To , co na fotkach , to mała część moich " zbiorów " ...jeszcze stoją na stole ...fuksje , lantany , kloniki , oleandry , tibouchiny i iochroma , a wszystko od Tereni ...z Jej wielkiego ;:167 .
A wiesz , że mniej więcej wiem ,że zaoszczędzę ponad 120 pln na wiosnę - mając własne sadzonki pelargonii .
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie ;:196 .

Tereniu , jeżeli wpadniesz do mojego wirtualnego ogrodu ...to wielkie ;:180 ;:196 ...za Twoje ;:167 ;:196

Aguniu / aguniada też na to liczę , że latem będzie kolorowo :heja
A co do szerszego zobrazowania przyszłej różanej rabaty ...proszę Cię bardzo ...ale nie jest skończona ...tylko wywalone wszystkie rośliny ...będzie poszerzona o wspomniane łuki - tak , jak reszta rabat .
Cegły zostaną wywalone .
Obrazek
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Iguś-super parapety ;:108 Bujne i zielone :)
W ogrodzie tyle zmian-ale się będzie działo wiosną ;:109
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Pięknie będzie na wiosnę i za sprawą parapetowego zaopatrzenia i za sprawą pracy chłopaków ;:138
Już widzę te różyczki ;:173
Buziaki!!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Igusiu rabatka niebiesko-żółta prześliczna, a jak dojdą jeszcze tulipany, to będzie cudowna ;:138 . Zrobiło się u Ciebie bardzo przestronnie i jak dużo miejsca pod nowe nasadzenia.
Roślinność na parapetach pięknie rośnie, widać że włożyłaś w nią wiele pracy i serca. Wyobrażam sobie Ciebie, jak biegasz między tymi czternastoma parapetami z koneweczką i podlewasz, spryskujesz, doglądasz, sama radość :heja .
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jagódko,masz piekne zielone pelargonie.U mnie wszystkie na parapetach pousychały,poobcinałam tak jak w ubiegłym roku i wyniosłam do garażu.Powinny przezyc jak bedą miały zdrowe korzenie.Masz jednak niesamowita rękę do nich.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ups :twisted:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Jagódko czy te róże o które pytałaś u mnie chcesz właśnie posadzić na tej rabatce przed domem ?Wiosenna wąziutka rabatka musi ślicznie wyglądać w realu a do tego sztamowe róże ;:215 Chyba ,że chcesz posadzić jedna wyższą drugą niższa też mogłoby tak być albo na tym zakolu wyższe Już nie będę mogła się doczekać tego pięknego widoku ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu - dziękuję ;:196 ...powiadasz , że rewolucje ...a no zebrałam się wreszcie za jakąś robotę , by całkiem nie zgnuśnieć z lenistwa :;230

Danusiu... dobrze , że M wpadł na pomysł po ...stu latach pożycia małżeńskiego , że ta siatka jest zbyteczna :;230 .
Zmiany będą widoczne dopiero latem ...no , może wczesną wiosną coś tam zakwitnie ...np. nowo zasadzone tulipany ;:138 .
Czytałam , że jakaś Heksa Cię dopadła ...i wyleź nie może ...trzymaj się cieplutko , dbaj o siebie i ...nie szalej zanadto ;:196 ;:167 ;:168 .
Wszak idą święta , a Nasza Danusia ...chodzi pogięta ... ;:145

Lideczko ;:196 ...miło mi , że tak uważasz , ale już tyle żółci i błękitu nie będzie ...wykopałam zbite kępy floksów ...niczym darń , kocimiętka też okropnie się rozsiewała , że o kostrzewie nie wspomnę .
Tyle parapetów jest na parterze i na pietrze razem , ale nie wszędzie stoją rośliny ...nie ma w spiżarni i na chłodnej klatce - a'la wejściówce . No , ale naganiać się trzeba i jeszcze do zimowej przechowalni , w dwóch pomieszczeniach ...chyba na stare lata oci .....łam :;230
Już M mi mówi , że nie mam umiaru , bo co i rusz coś przywlekę , rozmnożę i tylko sobie roboty przyczyniam . Ale ja to lubię i ...zapominam o Bożym świecie ;:224 .

Gosieńko...nie przesadzaj , wszak Ty też masz mnóstwo różnorakich roślin na parapetach . Pelargonii - matecznych nie przechowuję , bo zaraz łapią mszyce , a jedynie robię sadzonki wczesną jesienią .
Dziękuję ;:196 ...popatrz ...a M mi mówi , że on zawsze ma rację i zniechęca mnie do wszystkiego , co tylko robię . Ostatnio tak mnie wkurzał , gdy robiłam uszka i pierożki . Po co się tak męczysz ( sam nie garnie się do pomocy )...lepiej zrobić duże koła , będzie szybciej .
Nie wiem , czy miał na myśli samochodowe ...., gdy szklanką i literatką wybijałam kółka i radełkiem kwadraty 3 cm x 3 cm :;230 ?

Jadzieńko ...róże będą na tej szerszej rabacie , a w tym zakolu ( rośnie tam żółta Gold - która jest do eksmisji ) będzie pnąca , by właziła na bramkę , a raczej na łuk nad nią . Zastanawiam się tylko jaką by tam " rzucić " , by szybko rosła i kwitła cały sezon ...może The Fairy , albo New Dawn ?
Dziękuję ;:196 ...też się nie mogę doczekać ...bo trochę roboty będzie ...ale jakoś sobie poradzę ;:108 .
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jagódko,Marysia powiedziała,ze meżczyzni brzydko się starzeja i widocznie do naszych emów to pasuje.
Sadzonki robiłam we wrześniu pelargonii,ale one mi własnie pousychały,dlatego potraktowałam je jak mateczne.Potem jak zimą pózną zaczynają zycie pobieram sadzonki.Inaczej mi nie wychodzi.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosieńko...wiesz , dawno temu spróbowałam zostawić dwie skrzynki z pelargoniami matecznymi . Były oblepione mszycami , wiotkie , blado zielone i cienkie , z powodu braku światła . Miejsca na parapetach by zabrakło , by je trzymać , a sadzonki młode mają się dobrze i już ładnie rosną ...natomiast uszczykiwałam co niektóre , by się krzewiły .
Dla mnie , to najlepszy sposób na swoje pelargonie ;:108 .
Serdecznie Cię pozdrawiam i miłego dnia ;:196 i żeby wreszcie to ;:3 zaświeciło .
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko, gratuluję serduszka, należy ci się za życzliwość i dzielenie się wiedzą.
Parapety imponujące ;:215
Wąska rabata przy wjeździe w kolorach żółtym i niebieskim bardzo mi się podobała, ale znając twój dobry smak po przeróbkach będzie jeszcze piękniej. Dosadzisz tam coś zimozielonego? Ciekawa jestem widoku kwitnących róż na nowej rabacie. Zastanawiasz się nad New Dawn, mam ją, jest ładna ale ma bardzo nietrwałe kwiaty, czasem już po trzech dniach osypują się płatki zaśmiecając wszystko wkoło.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”