Ewuniu - dziękuję

...powiadasz , że rewolucje ...a no zebrałam się wreszcie za jakąś robotę , by całkiem nie zgnuśnieć z lenistwa
Danusiu... dobrze , że M wpadł na pomysł po ...stu latach pożycia małżeńskiego , że ta siatka jest zbyteczna

.
Zmiany będą widoczne dopiero latem ...no , może wczesną wiosną coś tam zakwitnie ...np. nowo zasadzone tulipany

.
Czytałam , że jakaś Heksa Cię dopadła ...i wyleź nie może ...trzymaj się cieplutko , dbaj o siebie i ...nie szalej zanadto

.
Wszak idą święta , a Nasza Danusia ...chodzi pogięta ...
Lideczko 
...miło mi , że tak uważasz , ale już tyle żółci i błękitu nie będzie ...wykopałam zbite kępy floksów ...niczym darń , kocimiętka też okropnie się rozsiewała , że o kostrzewie nie wspomnę .
Tyle parapetów jest na parterze i na pietrze razem , ale nie wszędzie stoją rośliny ...nie ma w spiżarni i na chłodnej klatce - a'la wejściówce . No , ale naganiać się trzeba i jeszcze do zimowej przechowalni , w dwóch pomieszczeniach ...chyba na stare lata oci .....łam
Już M mi mówi , że nie mam umiaru , bo co i rusz coś przywlekę , rozmnożę i tylko sobie roboty przyczyniam . Ale ja to lubię i ...zapominam o Bożym świecie

.
Gosieńko...nie przesadzaj , wszak Ty też masz mnóstwo różnorakich roślin na parapetach . Pelargonii - matecznych nie przechowuję , bo zaraz łapią mszyce , a jedynie robię sadzonki wczesną jesienią .
Dziękuję

...popatrz ...a M mi mówi , że on zawsze ma rację i zniechęca mnie do wszystkiego , co tylko robię . Ostatnio tak mnie wkurzał , gdy robiłam uszka i pierożki . Po co się tak męczysz ( sam nie garnie się do pomocy )...lepiej zrobić duże koła , będzie szybciej .
Nie wiem , czy miał na myśli samochodowe ...., gdy szklanką i literatką wybijałam kółka i radełkiem kwadraty 3 cm x 3 cm

?
Jadzieńko ...róże będą na tej szerszej rabacie , a w tym zakolu ( rośnie tam żółta Gold - która jest do eksmisji ) będzie pnąca , by właziła na bramkę , a raczej na łuk nad nią . Zastanawiam się tylko jaką by tam " rzucić " , by szybko rosła i kwitła cały sezon ...może The Fairy , albo New Dawn ?
Dziękuję

...też się nie mogę doczekać ...bo trochę roboty będzie ...ale jakoś sobie poradzę

.