Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Post »

Dobry Agus :wit Jak tam na froncie chabaziowym? Ale dzisiaj palma bedzie ;:3 ;:138
Lece szybko okna pomyc zanim gorac sie nie zrobi, bo po tych deszczach cale w plamach sa :evil:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochani, mam EURO-szał chwilowo, odezwę się później - lecę gasić pożary!
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Róże, róże, róże... a nie, jest jedna hortensja :heja No to stan nie jest jeszcze krytyczny ;:224
Hortensja ma piękne przebarwienia. To ogrodowa? czyli wrażliwa na mrozy. Ciekawa jestem jak sobie poradzi u Ciebie. Ja mam cztery wielkie krzaki i niestety mój rekord to 3 kwiaty na krzaku, mimo chuchania, dmuchania i opatulania. Ale same krzewy liściaste bez kwiatów też są ładnymi kopułkami więc jeszcze nie wyrzuciłam. Ale jak znajdę czas i pomysł na tę rabatę to się z nimi żegnam.

Miłego dnia. ;:3
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01

Post »

Aguniu, obejrzałam wszystkie różyczki i wszystkie pąki - są cudne, zdrowe, niepoobgryzane jak czasami się zdarza.
Twoja kolekcja ładnie się powiększa, zdaje się, że zaczęłaś kupować w zagranicznych szkółkach.
Czy Twoja Mary Rose to tegoroczny nabytek od Ewy? Ja swoją nie mogę się nacieszyć, kilka razy dziennie idę ją powąchać.
Hortensja też piękna, dobrze że w Twoim klimacie mogą rosnąć ogrodowe, ja musiałam z nimi skończyć na zawsze, mam tylko bukietowe.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Głęboko w serducho zapadła mi Pastella jak dla mnie nieziemska ;:173
Aguś miłego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

:wit Euro - Dziewczyno ;:196 . Uwielbiam pastelowe kolory róż , bo są romantyczne , delikatne . Natomiast ciemne , jakimi się zafascynowałaś w tym sezonie mają w sobie tajemnicę i jakąś głębie ;:108 ...
Miłego dnia " strażniczko Euro " ;:196
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś tylko nie zalej ich bo się potopią ;:136
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Aga ja bardzo dobrze znam tę szkólkę. Pochodzi z niej wiekszość moich iglaków i z własnego doświadczenia muszę przyznać, że mają bardzo zdrowe rosliny. Nie zdarzyło mi się by coś się od nich nie przyjęło lub mi chorowało.
Jak zwykle piękne fotki pokazujesz. Powzdychałam, pozachwycałam się... A Princess od Wales urocza. Chyba znalazłam odpowiednią różę na swoją biało-żółta rabatę. Napisz troszeczkę jak ona Ci się sprawuje i jak długo kwitnie.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Aga a pomponella Ci przetrwała? Chyba kupowałaś?Moją niestety porwał mróz ;:145
Jadę dzisiaj zobaczyć Queen of Sweden koło Kasi Magentowej :heja
x-ag-a
---

Post »

Madziu, Pomponelli nie mam, jeszcze (bo piękna z niej panienka)... Szkoda, że Twoja nie przeżyła zimy :(
Moniko, moje doświadczenia z tą szkółką też są bardzo dobre - znaczy, że spokojnie można ją polecać. Poza tym, cenowo przystępni.
Nie mogę jeszcze nic konkretnego powiedzieć o Princess of Wales = mam ją dopiero od kilku dni... wiem na pewno, że zachwyca kwiatami i zdrowotnością liści... liczę, że będzie jedną z moich najładniejszych i najlepszych białych róż. Dziękuję za miłe słowa!
Ewa, czyli kibicujemy naszym nadal, tyle że siatkarzom! Ogromnie się cieszę z ich sukcesów i że Brazylia nie stanowi już dla nich problemu...
Majuś, muszę zalewać - taka branża :)
Czyli jestem zupełnie normalna z tym, że robię zdjęcia różom dwa razy dziennie? Ulżyło mi :) One naprawdę tak się zmieniają, że trzeba to uwieczniać... o różnych porach dnia inaczej się prezentują... są wspaniałe!
Jagódko, ech, ten turniej kosztuje organizatorów mnóstwo stresów... ciągłe zmiany w ostatniej chwili są na porządku dziennym, ale dajemy radę - musimy...
Majeczko, M. wypatrzył hortensję-cudo w ogrodniczym u mnie na wsi... muszę się dziś upomnieć o lepszą etykietę z jej opisem...
Aniu-bananiu, dziś zrobię kolejną sesję zdjęciową różom, skoro Was to nie nudzi :) Widziałam rano, że otwiera się Munstead Wood - to mój cukiereczek...
Agness, bardzo mi żal Twoich róż... miałaś tyle co ja teraz, a aż tyle nie przetrzymało zimy... mam nadzieję, że te, które przetrwały, dostarczą Ci wielu pozytywnych wrażeń ;:196
Mam takie same upodobania kolorystyczne jak Ty i podobne odczucia co do bladawców i purpur ;:196 Miłego!
Jula, doberek! Widzę, że palma za oknem, ale mam tyle roboty, że odczuję dopiero późniejszym popołudniem... chciałabym dziś wykonać opryski... coś mi się wydaje, że moja Iwa idzie na kompost, którego nie mam...
Elu, dziękuję, że wpadłaś ;:196 Pastella jest naprawdę przeuroczą różą... mam ją posadzoną w skrzyni i mam wrażenie, że bardzo jej odpowiada to miejsce - kwitnie przepięknie! Miłego także ;:167
Jolu, fajnie, że jesteś! Hortensja jest ogrodowa, ale to dla mnie nie ma znaczenia - i bukietowe i te wrażliwsze mają się na szczęście dobrze i zawsze kwitną obficie... Jeśli ze swoimi się będziesz chciała pożegnać, to chętnie odkupię.
Heniu, dziękuję za słowa uznania pod adresem róż... to prawda, pączki i w ogóle całe krzaczki są zdrowe, poza tym, że ciągle walczę z mszycami... Mary Rose kupiłam jesienią, nie od Ewy, a z Rosarium... trafiłam na dobrą sadzonkę - już rodzi piękne kwiaty i krzaczek jest całkiem okazały... Bardzo mnie to cieszy!
Hortensje ogrodowe, jak już wcześniej pisałam, mają się u mnie bardzo dobrze, także liczę że i Choco Bleu się zadomowi...
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Aguś, jakie tam odkupię, w każdej chwili przyjeżdżaj i wykopuj ;:138 Może u Ciebie byłoby im lepiej. ;:224
x-ag-a
---

Post »

Umówimy się :) Dzięki!
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Moja Iva ze starego ogrodka, tez na kompost poszla (kompostu tez nie mialam), po prostu za pozno sie kapnelam ze to mrowy ja zalatwialy ... a taka piekna byla :roll: U mnie z mrowami tez okropnie, moze ciut mniej jest ich niz w zeszlym roku ale wczoraj cos mi sie jedna kepa Lobelii zaczela pokladac, mysle co za czort ... ale ze jestem juz uczulona, to podwazylam ja lopatka a tam mrowek tyle ze szok. Zalalam woda z granulatem i poczekam, zobacze co sie bedzie dzialo.
x-ag-a
---

Post »

No właśnie - one robią krecią robotę w ogrodzie, te mrówy :evil: Wczoraj zobaczyłam mrowisko u podstawy białego żylistka - dzisiaj muszę je zwalczyć granulatem! A co do Iwy, to jestem pełna obaw o jej przetrwanie....
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Aga, przyszłam obejrzeć do Ciebie różyczki.
Princess of Wales cudo ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”