Pod Jesionem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
magda_sl
50p
50p
Od: 21 lut 2013, o 13:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem

Post »

Ja zanim zacznę uczyć się wstawiać zdjęcia musze je jeszcze zrobić, bo wszystkie które miałam niestety mi się skasowały ;:145
Miałam właśnie zapytać co to za roślina w twoim avatarze bo ma śliczne kwiaty, szczerze mówiąc nie widziałam jej jeszcze 8-)
Jeszcze raz dziękuję za pomoc i za ciepłe słowa,z pewnością często będę do Ciebie zaglądać ;:196
Pozdrawiam, Magda
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Wszystko powolutku! Zapraszam cieplutko do siebie i wielu innych forumowiczów. ;:168
To zdjęcie roślinki, która miałam w zeszłym roku, ale ponieważ została na zimę w ogrodzie straciłam ją ;:145
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
magda_sl
50p
50p
Od: 21 lut 2013, o 13:33

Post »

Kurcze ale strata :cry: , szkoda że u nas zimy takie moźne. Fajnie by było uprawiać sobie rośliny w gruncie bez obawy, że w przyszłym roku juz się ich nie zobaczy a jaka wygoda by była-bez wykopywania, okrywania itp., itd... no nic pomarzyć można :lol:
A tymczasem uciekam, obowiązki wzywają :wit
Pozdrawiam, Magda
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Renatko, wpadłam do Ciebie, bo chciałam zobaczyć, jak wygląda 500 sadzonek, o których wspominałaś w wątku Ewy :D . Napracowałaś się z siewkami :shock: ;:63 . A kotka, to masz prawdziwego cyrkowca :;230 .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu! Witaj! :wit W tym roku będzie dużżżżżżżo zdjęć, bo postanowiłam zrobić pełną dokumentację.

A co do kotków....
Od chwili, gdy zawitała w naszym domu Kitka zrozumiałam, że wiele scen z filmów rysunkowych to realne sytuacje!
......
Kotek, który bierze rozbieg i zatacza krąg na ścianie do wysokości włącznika światła... bardzo proszę jest w miom domku. :twisted:
Kotek, który uznaje, że to nie ładnie nie zamknąć drzwi do łazienki, wiec również z rozbiegu zamyka je z hukiem... jw. :twisted:
Kotek, który poluje na moją córcie ...jw. :twisted:
Kotek, który przynosi do domu żywe ptaszki i myszy, puszcza i pokazuje mojej córci coby łapała ... jw. :twisted:
Kotek, który postanawia w pewnym momencie pić tylko jeden rodzaj wody butelkowanej i głośno to egzekwuje... jw. :twisted:
Kotek, który chcąc wyjść na działkę np. o 3.20 w nocy i wie gdzie na mnie skoczyć cobym łaskawie wstała... jw. :twisted:
Kotek, który sprawdziwszy że siewki są już przykryte pokrywką sprytnie ją zdejmuje ... jw. :twisted:
Kotek, który jest z nami piąty rok i nadal mnie gryzie i drapie, ale jednocześnie domaga się spania pod moją kołdrą... jw. :twisted:
Kotek, który czekała z porodem, aż wrócę z pracy i zamieszkał z kociakami w mojej szafie... jw. :twisted:
Kotek, który obgryza szczypiorek i listki żonkili, bo to najlepsza zabawka... jw. :twisted:
Kotek, który panicznie boi się wody, ale włazi systematycznie do kabiny prysznicowej kiedy ktoś jej używa ... jw. :twisted:

Tak, człowiek nie wie jak mógł żyć wcześniej w ciszy, spokoju i porządku., bez ran kłutych i szarpanych... ;:223

Dziś na obiad chińszczyzna ;:137 ;:300 ;:170
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

;:oj Ale rozbójnik. ;:134
Renatko on się już nie zmieni, taki jego czarny charakter.
Może córka go wytresuje, jak jej porządnie dokuczy. :D
:wit
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasia! Śmiej się, śmiej :twisted: sprawdzę gdzie mieszkasz i wyślę paczuszkę ... roślinki ...i Kicia w gratisie :;230
Marylko! To na dodatek jest ,,koteczka" :twisted: . Jej synuś Hrabia to takie ,,ciepłe kluch", atakuje tylko u weterynarza, a w domu to raczej wiecznie wystraszone futerko, które trzeba utulić do snu - dosłownie. ;:19
Złoszczę się na Kitkę, ale kocham ją bardzo i właśnie sama urwałam jej listek do zabawy... :tan
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz to i ja :;230 :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marylko! Tobie to mogę ją dostarczyć osobiście jeszcze dziś! Pilnuj się! ;:65
Otwierasz drzwi, a tu kic Kiteczka po ścianie i myk do siewek, a pewnie i szczypiorek by się znalazł... ;:224
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale ja się nie boję, mamy na działkach na dokarmianiu ok 11 kotów i kotek.
Na wsi jak jesteśmy to przychodzą zaraz dwa, i są też do wyjazdu na dokarmianiu.
Mają nawet otwór w stodole, żeby się schować przed deszczem.
Co mi tam jeden więcej. Firanki zdejmę. :;230
Sprzątanie altany na działkach wiosną to pierwsza rzecz.
Mają wejście żeby zimą nie marzły. Niby nie brudzą, ale jakieś balety urządzają. :tan
Jutro jedziemy je nakarmić, może nie zapomnę aparatu. :D
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

My takich na dokarmianie też mamy czasem dwa, czasem trzy, ale było i dużo więcej. Już obiecujemy, że nie będziemy sąsiadom zwierząt karmić, a tu pokazuje się maleństwo i H biegnie z miseczką na taras :;230
Mamy też stałego rezydenta. Ogon jest po przejściach (ogona to już prawie nie ma, kuleje) i ten dzikusek tak się oswoił, że już do dom wskakuje. Tylko jak rozgrzebują moje zasiewy (w wiadomych celach), to moja miłość odrobinę przysycha..., ale mleczko i papu i tak daję. :uszy
Rób zdjęcia, ja chętnie zobaczę :heja
Ja tez Ogonowi zrobie zdjęcie jak się tylko pokaże!
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wracając z Małą z badań podjechałam dziś znów do ogrodniczego tylko po przykrywki, których używam do rozsad i nasionka niecierpka. Nasionek niecierpka nie znalazłam, ale ... no tak znów kolejne zakupy:
pomidory:
- Perkoz
- Remiz
- Atol
- Betalux
Zadnego z nich nie miałam i spędziłam sporo czasu na wyszukiwaniu informacji na ich temat (ze średnim skutkiem :( )
Wysiejemy, zobaczymy. :shock:

ogórki:
- Tessa (gruntowy sałatkowy, znaczy ,,długi") zostanie wysiany w domu w sporej doniczce i wysadzony do tunelu jak tylko bedzie już ciepło ;:223

rzodkiewka:
- Carmen
- De dix-huit jours

kwiatki:
- Sasanka czerwona
- Lawenda francuska (nasionka juz w zamrażarce)
- Złocień ogrodowy
- Petunia ogrodowa
- Inkarwilla (letnia gloksynia)
- Bratek Wielkokwiatowy Gemmi
- Bratek Wielkokwiatowy Black King
- Ostróżka trwała x 2
- Petunia ogrodowa mieszaniec
- Orlik o kwiatach pełnych
- Dalia zmienna kołnierzykwa
- Dyptam Krzew Mojżesza
- Tytoń ozdobny

Ta.... ale o dyni i cukini zapomniałam ;:223
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Mówisz ze chowasz zalupy roślinne przed rodziną?Przyjęłaś dobrą taktykę :D małych torebek z nasionkami więcej schowasz ;:306 i łatwiej po kątach upchnąć ;:306 Dynia i cukinia załapią się przy okazji nasępnej wizyty w ogrodniczym :D.Kotek jak się czyta , to śmieszny choć w realu zazdroszczę silnych nerwów.Ja nie mam kota,i może lepiej bo jak się nieraz smieję , pewnie fruwałby pod sufitem ;:306
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! ;:168
Czasem ponoszą mnie na nie nerwy, ale to fajne stworzenia (z perspektywy tych pięciu lat nie jestem na 100% pewna, czy zamieszkała by u nas, ale jest i jej mały też). Czasem człowiek ma się do kogo przytulić.
Nasionka własnie liczyłam... i nie przyznam się ile mam (oczywiście nie tylko kupione w tym roku), ale pewnie nie jeden ogrodniczy pozazdrościłby mi asortymentu. ;:170
Bardzo lubię się dzielić i dużo roślin rozdaję, co sprawia mi przyjemność. Sporo dostałam i czasem jeszcze dostaję od innych i powiem szczerze, że w 95% pamiętam od kogo co. Nie musiały być to jakieś cuda, ale wystarczy, że Ktoś pomyślał o mnie.
Dla mnie ogród i rośliny to też terapia antystresowa, choć czasem mocno mnie stresuje, gdy nie mogę się obrobić. :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”