Aprilkowy las

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las

Post »

Cześć Reniu, niestety sucho jak pieprz. Trochę wczoraj pokopałam na nową rabatkę z klonem i bukiem. Unosiła się przy tym gigantyczna chmura pyłu. Czułam się jak w burzy piaskowej, MASAKRA. Nawodnienie pracuje non stop jak jestem w domu a i tak marnie. Nie wiem tylko dlaczego chwasty tak szaleją w taką suszę. Nie nadążam pielić.
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

No właśnie, te chwasty ;:222
Wczoraj zatrudniłam mojego M do odchwaszczenia warzywniaka, zrobił pół i stwierdził, że to nie dla niego praca :;230 ja w tym czasie plewiłam sobie kwiatuszki :D
Przykro mi,że nie padało u ciebie, może dzisiaj........Co to się dzieje w tym roku!!!
Buziaczki :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze że chociaż dał się zagonić do roboty. Ja mam marny pożytek z mojego M. Ma kłopoty z kolanem, już raz był na zabiegu ale nic nie pomogło. Jutro idzie znów. Nie dość że rzadko w domu to jeszcze nie da się wykorzystać ;:174 Sam wczoraj wyraził skruchę z tego powodu. Ale wiesz, dobrymi chęciami to piekło wybrukowane, pewnie mają najlepiej utwardzone drogi na świecie. :;230
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu, z tym piaskiem przy takiej suszy jak teraz masz przegwizdane... i tak pewnie deszcz szybko przelatuje...
Zdrowia dla M. - z kolanem jak widać nie jest prosta sprawa... trzeba zapewne kilku zabiegów...
Spadam gasić pożary, pa!
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguniu, piaseczek dobry tylko na plaży. Nie jest to wdzięczny materiał do ogrodnictwa ;:224
Miałam nadzieję że jeden zabieg u M wystarczy, a nawet jak nie jeden to odstęp między nimi jakiś dłuższy a nie co kilka dni.
Jak na złość muszę dziś odkręcić aferę z ubezpieczeniem autka, bo się agent pomylił w datach. Będę warczeć, czekam tylko niech się pojawi w swoim biurze. ;:161
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Jolu cudny masz ten las ;:138 Lilie już będą kwitnąć :D Z lobelią też miałam porażkę ;:223 Tak jest jak się człowiek dopiero uczy i nabiera doświadczenia :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu ta fotka z pomarańczową azalią aż parzy....cudna dawka energii i uśmiechu :D
U mnie też wciąż bardzo sucho.....wczoraj przez 3 godziny podlewałam ogród i wszystkiego nie podlałam.....dziś wieczorem będę lać drugą połowę :roll: ....chyba, ze zdarzy sie cud i popada :roll:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O kurczaki, to jednak cos nie za dobrze z tym kolanem :roll:
Netowo nie zamawiam, bo na moje zapotrzebowanie ilosciowe, to koszty przesylki sa nieraz wieksze niz koszt chabazia :wink:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

dołączam się do wyczekujących na deszcz ;:4 , ja chcę tak z 3 dni padania, bo mimo mojego podlewania wszystko marnie wygląda, a tuje normalnie kruszyć się zaczynają ;:145 .
Moje lobelie takie marne, ale ja je późno siałam. Teraz wyniosłam na podwórko i mało ich nie załatwiłam, bo prawie ugotowały się ;:124 . Reanimowane zyją, ale czy zakwitną ?
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No tak piasek buchający przy każdej czynności nie zachęca do pracy :twisted:. Musisz sobie maskę sprawić :;230. Aprilko, jeśli chodzi o pielenie, to aż mnie skręca tyle mam do zrobienia. Trawa od sąsiadów przechodzi na rabatki pod płotem i nie wiem co robić :!:

Życzę deszczyku wieczorem ;:47
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Fajnie, ze do mnie zajrzałaś. Dziękuję ;:196 . A nie tak dawno narzekałaś na małe roślinki u siebie. Ja mam wielkie drzewa a potem dluuuugo dłuuuugo nic tylko wypalona od słońca ziemia. Co byś radziła zrobić z takim terenem?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś dzień gaszenia pożarów, jeden chyba się udało. Dogadałam się z ubezpieczycielem, chyba wyczuł mój bojowy nastrój bo poszło łatwo i bezboleśnie. Będzie aneks do umowy.

Ewo, ja z lobelią uczyłam się 2 lata, zmądrzałam dopiero teraz ;:223 No lepiej późno niż wcale. Ale tak mnie korciło od lutego żecy "coś" już rosło i się działo :;230 . Lilie też w donicach od marca. Niestety część pąków kwiatowych zeżarta przez jakiegoś czerwonego stwora. Ukatrupiłam, zdjęcia nie zdążyłam zrobić a zwłok nie wypadało ;:219 Zresztą i tak nie widać byłoby już co to :;230 Na szczęście więcej nie ma, robiłam oprysk i na razie skutkuje. Co miały zeżreć - zeżarły, reszta może zakwitnie. :tan

Agness, zdradzę Ci tajemnicę, kwiat azali to jedyny kwiat jakim mnie azalia wielokwiatowa obarzyła :;230 To Gibraltar, który poszedł w liście. Reszta azalii kaputt. ;:174 Zostało jedno zdjęcie ku pamięci.
U mnie nawodnienie też po kilka godzin dziennie pracuje, oprócz tego spryskiwacz oraz konewka w bardziej oddalonych miejscach. Nawet winobluszcz zaczyna wygladać smętnie. Też modlę się o cud. Trzeba jakoś wkurzyć aniołki to popłaczą.

Jule, facetowi chyba skończyła się gwarancja bo się strasznie sypie. Do tego syn mi się rozchorował, kicha i prycha i tylko czekam aż mnie zarazi. Słaba jakaś ta męska część społeczeństwa ;:185
Przypomniała mi się rozmowa u Ciebie o białej krzewuszce. Znasz może odmianę która by się nie przebarwiała ale zachowała niewinność do końca? Jakoś róż nie do końca mi pasi za przeproszeniem różowego Mini :oops:

Marzka, może jakieś wspólne zaklinanie deszczu, skoki przez ognisko i takie tam abra kadabra? U mnie też kilka thui padło, może miały za sucho. Co do aranżacji rabat to odpowiedziałam u Ciebie. Ale powtórzę, że duże plamy kolorystyczne i rodzajowe. Sobie też tak planowałam ale jakoś trudno tak. W sklepie budzi się dusza kolekcjonera. A ponieważ kaski nigdy za duzo a chcę i to i tamto, to zrobił się mały misz -masz. ;:223 A i parę drzew żeby już rosły w miejscach gdzie chcesz trochę ocienić. Brzozy rosną szybko i są bardzo wdzięczne. Ja u siebie dosadziłam już chyba z 10sztuk.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magda, sorry, jakoś Cię przegapiłam, taka drobna kobietka jesteś ;:196
Z tą maską to niezły pomysł, ale jeszcze okulary szczelne, może gogle narciarskie :;230
U mnie chwaściory to mam wrażenie że słyszę jak rosną, skąd one biorą tyle siły? A od sąsiadów nie masz zrobionego żadnego podmurowania? To może chociaż wkopać takie obrzeże celgane na niemal równo z ziemią? zawcze ciut ograniczy. Mi przez siatkę wiecznie wystają krzaczory od sąsiadki. Co jakiś czas przelatuję z nożycami do żywopłotów i wyrównuję z siatką. ;:172 a pod ogrodzeniem wkopuję gotowe betonowe elementy. :tan
I oby deszczyk padał całą noc nie tylko wieczorem ;:183
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, jakas plaga tych kontuzji ostatnio, mój M tez ma problemy z kolanem ;:222
U mnie również sucho, deszcz zapowiadają dopiero na piątek, ale w takie odległe prognozy słabo wierzę..chwasty rosną natomiast na potęgę, susza im nie straszna :evil:
Może wstrzymaj prace nad tą rabatą z buczkiem, szkoda zdrowia..poczeksj aż zwilzy ziemię jakiś deszczyk :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiek, przykro mi z powodu Twojego M, sypią się nam staruszkowie, choć widząc Ciebie to Twój jeszcze młody. Mój już siwy i awaryjny :;230
Rabata z buczkiem wymaga bardzo dużo pracy, jakieś dwa tygodnie ciężkich robót. Nie mogę odkładać bo mnie zima zastanie ;:223 Sama nie zrobię wszystkiego na raz bo nie dociągnę do emerytury ;:131 Dopiero ledwie dziubnięty piasek i wyciągnięta masa korzeni i starych karp. Najtrudniej przebić się przez ściółkę która tworzyła się tam przez 50 lat. Twarda jak skała, potem fruwający piaseczek z plątaniną korzeni ;:222
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”