Małgosiu Margo siły jakoś i chęci są tylko z czasem bardzo krucho. Wpadam do ogródka zrobić tylko fotki. Kiedyś jednym wieczorkiem trochę podziałałam. Synuś ma kiepskie spanie a w te upały to na polku wcale nie chce spać tylko w domu. Krysiu dziękuje w imieniu naparstnicy Janczko to tak jest z tymi rodzicami fajnie jak dzieci się bawią z babcią to mama ma spokój Anabuko, Małgosiu Slotys dziękuję za miłe słowa. Małgosiu ja mam 2 synów a ty córeczki to może jakaś mała fuzja
Ślicznie u Ciebie,Iwonka.....a ta pergola różana....wymiata
a komary masz? bo u mnie multum....wyjść się nie da.....spryskałam,ale dwa dni było ok.....potem przyleciały a jak deszcz spadł to od nowa to samo
Ło matko te róże to mnie prześladują...gdzie nie zaglądam to cudne różyce,a zarzekałam się że różanka mnie nie dopadnie
Ale jak się ustrzec przed chorobą jak tu takie cuda że oczu oderwac nie można....
Iwonko cud,miód i....ta pergolka różana A wiesz może jak się ta różyca zwie???
Dziewczyny odpowiem grupowo ta różyczka na pergoli to Pirouette zakupiona w zeszłym sezonie u naszej Eli Rozanki. Polecam wszystkim bo bardzo szybko rośnie i mam nadzieję że w przyszłym roku całą pergolę obsiądzie. Najfajniejsze w niej jest to że powtarza cały czas kwitnienie aż do późnej jesieni a do tego cudownie pachnie. U nas niestety też plaga z komarami ale to chyba teraz wszyscy na nie narzekają. Teraz zaczynają swój festiwal ukochane lilie
Iwonko ten różany łuk......... coś pięknego A jak dużo lilii już u Ciebie kwitnie.... u mnie to dopiero same począteczki....
Przetaczniki..... moje wielkie chciejstwo..... uwielbiam je jako dopełnienie roślin o dużych kwiatach
Pirouette zapisałam na liście chciejstw. Podaj namiary na tę "naszą" Elę
Dużo lilii ci już kwitnie... a u mnie jeszcze wszystkie w pakach ... oprócz martagonki.
Jagusiu pomyliłam imiona to nie Ela a Ewa a lilijki rozkwitają systematycznie coraz to nowe. Niektóre mam jeszcze malutkie i będą później kwitły. Namiary na Ewcie wysłałam na pw. Agness lilijek cały czas przybywa. Jedne już przekwitły prawie a kolejne rozkwitają. Przetaczniki mam 2 ten ciemny jest ładniejszy bo taki karłowy a drugi mama taki wysoki i ma jaśniejsze kłosy.