Kwiatuszki hojki urocze To wielka radość, gdy się taka roślinkę doprowadzi do kwitnienia, bo nie wszystkie hojki są skore to zrobić. Coś o tym wiem.
Pozdrawiam.
Oj dawno nie pokazywałam swoich kwiatuchów. Zaglądam zawsze w biegu ,trochę Was podczytuję ale brak czasu robi swoje.
Więc teraz kilka kwitnących maluchów - na ocieplenie zimowej aury - u mnie rano było -8st.
Ballerina Fully - seminiatura .
Norton's Elaine - chimera ( seminiatura )
LE-Lesnoy Narodec - miniatura
Little Darling - miniaturka.
Śliczne ,w delikatnym różu kwiatki .Maleńkie różyczki słabo wybarwione zimą.
Sinningia Gabriel's Horn pokazała pierwsze kwiatki w tym roku. Na razie jeszcze pączki ,ale za dni kilka już będą w rozkwicie.
Nie jest to fiołek ale również rodzina ostojowatych...
Iwonko śliczne kwitnienia fiołeczków prezentujesz. Kiedyś zupełnie mnie nie interesowały ale teraz forumowicze pokazują tyle pięknych odmian, że trudno się im oprzeć. Szał kolorów, kształtów kwiatów i liści. Coś niezwykłego. Pozdrawiam cieplutko
Czy ty teraz doświetlasz swoje fiołeczki,że w środku zimy obdarowały cię kwiatami?
Moje jeszcze nigdy nie kwitły zimą.
A kwietnik na ścianę rewelacyjny.Widzę,że może pomieścić wiele doniczek z kwiatami.
Możesz zdradzić jaka jest średnica miejsca-obejmy, w której umieszczasz doniczkę.
Kochane ,kwietnik ,który widzicie to nic innego jak pozostałe 3 przęsła ogrodzenia.Przymocowane do ściany ,a uchwyty na doniczki są wygięte z drutu przez mojego M.
Tak ,większość fiołków stoi pod świetlówkami.
Ale w domu mam kilka na północnym parapecie i też mają kwiaty. tylko są troszkę wyciągnięte z powodu małej ilości światła.