Wiosna w ogrodzie Doroty
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wiosna w ogrodzie Doroty
Heidi to nawet deszcz nie zaszkodził. Nadal jest piękna. A James Galway trafia na listę róż pożądanych
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
James Galway z kropelkami róży no fantastycznie wygląda
Chopin 

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Majuś, dziękuję ci za komplementy. Staram się, choć czasem połączenia kolorów wychodzą mi zaskakujące. Niestety wiele róż inaczej wygląda na zdjęciach w katalogach a zupełnie inaczej w realu.
Dla ciebie zdjęcie pierwszych kwiatów Edena. Juz nie dziwię się miłości do tej róży. Jest doskonała!

Aguś, ja tez uległam urokowi angielek. Tym bardziej, że dość dobrze sobie u mnie radzą. James osiągnął juz 1,8m! Deszczowe fotki sa piekne, niestety różoma takie długie opady nie służą
Musiałam już usunąć sporo kwiatów. patrzę, że w waszych ogrodach róże dopiero zaczynaja spektakl, u mnie niektóre juz kończa pierwsze kwitnienie. Gartentraume juz po kwiatach, Leonardo kończy, Baronesse, Clair R. na finiszu
Pastella, jedna już przekwitła, druga wygląda tak

Ale Coral Palace czaruje

Aniu, Summer Song jesienny, ale bardzo ładnie (tfu, tfu... ) rośnie. Bardzo mi się podoba ta róża. Mam nadzieje, ze nie będzie sprawiać kłopotów.
Ma sporo pąków.
Poprzednio prezentowałam ta róże jako Geoff Hamilton, ale tu chyba jednak Heritage. Piękna, porcelanowa i niestety nietrwała. Ale te kwiaty....

Asiu, odgapiaj co chcesz, ale twoich widoków nic nie pobije. Cudny masz ten swój ogród na stoku.
Dla ciebie widok na rabatę pośrodku trawnika. usunęłam z niej lawende i rozsadziłam dookoła czyściec wełnisty. Myslę, że tak będzie znacznie lepiej.

Przepraszam, ale musze lecieć. Reszcie miłych gości odpowiem później
Dla ciebie zdjęcie pierwszych kwiatów Edena. Juz nie dziwię się miłości do tej róży. Jest doskonała!
Aguś, ja tez uległam urokowi angielek. Tym bardziej, że dość dobrze sobie u mnie radzą. James osiągnął juz 1,8m! Deszczowe fotki sa piekne, niestety różoma takie długie opady nie służą

Pastella, jedna już przekwitła, druga wygląda tak
Ale Coral Palace czaruje
Aniu, Summer Song jesienny, ale bardzo ładnie (tfu, tfu... ) rośnie. Bardzo mi się podoba ta róża. Mam nadzieje, ze nie będzie sprawiać kłopotów.
Ma sporo pąków.
Poprzednio prezentowałam ta róże jako Geoff Hamilton, ale tu chyba jednak Heritage. Piękna, porcelanowa i niestety nietrwała. Ale te kwiaty....

Asiu, odgapiaj co chcesz, ale twoich widoków nic nie pobije. Cudny masz ten swój ogród na stoku.
Dla ciebie widok na rabatę pośrodku trawnika. usunęłam z niej lawende i rozsadziłam dookoła czyściec wełnisty. Myslę, że tak będzie znacznie lepiej.
Przepraszam, ale musze lecieć. Reszcie miłych gości odpowiem później

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Dorotko, Twój ogród jak zawsze zachwyca!!
Wszystkie róże piękne- mnie najbardziej sie podoba James Galway
Pozdrawiam Cię serdecznie
Wszystkie róże piękne- mnie najbardziej sie podoba James Galway

Pozdrawiam Cię serdecznie

-
- 200p
- Od: 9 lip 2011, o 18:03
Dorotko na Twoje róże mogę chwalić bez końca.Są cudowne
.Prześliczne masz też lilie.Czy na zimę je okrywasz?

Pozdrawiam!!!
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Kleo, pierisów w ogrodzie mam kilka. Bardzo lubię te rośliny a i one u mnie dobrze się chyba czują.
Ten na zdjęciu to 'Little Heath' - ma ok. metra.
Mam jeszcze takiego nn. Pieknie, obficie kwitnący. Niestety w tym roku troszkę obmarzł ale juz doszedł do siebie. Tu zdjęcie z maja

Po lewej stronie zdjęcia widać malutki, nowo wsadzony kwitnący na różowo (oczywiście nazwa mi w tej chwili uleciała)

Mam jeszcze 'Little Heath Green' ale zdjęcia muszę poszukać.
Grażynko, dziękuję. Niektóre róże rzeczywiście troche lepiej prezentują się na zdjęciach
ale większość to właśnie w realu zachwyca.
Moniko, Heidi dość dobrze sie trzyma w deszczu. Oczywiście nie ulewnym, bo taki to każdej róży zaszkodzi
U mnie aktualnie pierwszy rzut kwiatów już przekwitł, ale następne paki w gotowości.
Jams Galway polecam. Piękna angielka, bardzo zdrowa, żywotna. Tyle, że to bardzo wysoka róża, podchodząca pod pnącą. U mnie już w tej chwili kwitnie na pędach na wysokości ok 1,7-1,9m.
Kolor rozwijających kwiatów -porcelanowy róż-w miarę przekwitania bieleje, jest piekna! Jeszcze jedna odsłona

Aniu, Chopin w tym roku mnie zachwycił. Te wielkie kwiaty, śmietankowu środek, ciemne, olbrzymie liście, bardzo trwałe kwiaty - no po prostu ideał
Pięknie się zapowiada również Kosmos

Moniko, dziękuję ci bardzo
Ja tez mam słabość do James. Lubie róże w takim kolorze.
Zaczyna kwitnąć Larissa - kwiatki niewielkie ale w wielkiej masie! Na razie pojedyncze, ale jak rozkwitnie będzie zjawisko

Myszko, przyznam się, ze bez końca chodze po ogrodzie i aż serce mi rośnie jak patrzę na kwiaty.
Najchetniej nie wychodziłabym z ogrodu
Lilie mam właściwie od zeszłego roku. Część uprawiam w donicach ze względu na glinę (lilie nie przepadają za wilgocią) Niestety zima wykosiła mi kilka odmian, ale już nadrobiłam i rosną następne. Czekam na kwitnienie
Nie przykrywałam lilii, ale chyba trzeba będzie na nie coś narzucić jesienią.
Kilka widoczków ogrodowych
Bonita R. i powojnik prosty

Ascot

Zaczyna Pillu, kwitnie shin-shigyoku

Bonica i Heidietraum i ostróżki z naparstnicami

Ten na zdjęciu to 'Little Heath' - ma ok. metra.
Mam jeszcze takiego nn. Pieknie, obficie kwitnący. Niestety w tym roku troszkę obmarzł ale juz doszedł do siebie. Tu zdjęcie z maja

Po lewej stronie zdjęcia widać malutki, nowo wsadzony kwitnący na różowo (oczywiście nazwa mi w tej chwili uleciała)

Mam jeszcze 'Little Heath Green' ale zdjęcia muszę poszukać.
Grażynko, dziękuję. Niektóre róże rzeczywiście troche lepiej prezentują się na zdjęciach

Moniko, Heidi dość dobrze sie trzyma w deszczu. Oczywiście nie ulewnym, bo taki to każdej róży zaszkodzi

U mnie aktualnie pierwszy rzut kwiatów już przekwitł, ale następne paki w gotowości.
Jams Galway polecam. Piękna angielka, bardzo zdrowa, żywotna. Tyle, że to bardzo wysoka róża, podchodząca pod pnącą. U mnie już w tej chwili kwitnie na pędach na wysokości ok 1,7-1,9m.
Kolor rozwijających kwiatów -porcelanowy róż-w miarę przekwitania bieleje, jest piekna! Jeszcze jedna odsłona
Aniu, Chopin w tym roku mnie zachwycił. Te wielkie kwiaty, śmietankowu środek, ciemne, olbrzymie liście, bardzo trwałe kwiaty - no po prostu ideał

Pięknie się zapowiada również Kosmos
Moniko, dziękuję ci bardzo

Zaczyna kwitnąć Larissa - kwiatki niewielkie ale w wielkiej masie! Na razie pojedyncze, ale jak rozkwitnie będzie zjawisko

Myszko, przyznam się, ze bez końca chodze po ogrodzie i aż serce mi rośnie jak patrzę na kwiaty.
Najchetniej nie wychodziłabym z ogrodu

Lilie mam właściwie od zeszłego roku. Część uprawiam w donicach ze względu na glinę (lilie nie przepadają za wilgocią) Niestety zima wykosiła mi kilka odmian, ale już nadrobiłam i rosną następne. Czekam na kwitnienie

Nie przykrywałam lilii, ale chyba trzeba będzie na nie coś narzucić jesienią.
Kilka widoczków ogrodowych
Bonita R. i powojnik prosty
Ascot
Zaczyna Pillu, kwitnie shin-shigyoku
Bonica i Heidietraum i ostróżki z naparstnicami
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
To zdjęcie rabatki w trawniku jest wręcz modelowe ? pięknie dobrane rośliny według wysokości (o kolorystyce się nie wypowiadam, bo nie czuję się kompetentna ? dla mnie im jarmarczniej tym lepiej ;-) ) W każdym razie podziwiam konsekwencję ? czyściec na obwódce będzie świetnie wyglądał.
James galway ? ech, nie dziwię się, że masz do niego słabość?
James galway ? ech, nie dziwię się, że masz do niego słabość?
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
przyznam się, ze bez końca chodze po ogrodzie i aż serce mi rośnie jak patrzę na kwiaty.
Najchętniej nie wychodziłabym z ogrodu
Dorotko, mam tak samo, z tym, że muszę czekać kiedy tam wreszcie dojadę. Zazdroszczę Ci,
że możesz je podziwiać bez końca.

Masz świetnie dobrane kolory i wszystko co tylko masz w swoim ogrodzie.

Jest niepowtarzalny, niech inni zgapiają.

Śliczny ten pieris z białymi kwiatami, muszę sobie takiego sprawić. Choć w tym roku zakwitł mi pierwszy raz kiścień i miał trochę podobne białe kwiaty, też wyglądał pięknie.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Dorotko fotka Chopina w deszczu wspaniała
Jak się cieszę,że ją mam

Jak się cieszę,że ją mam

- katja
- 500p
- Od: 2 paź 2008, o 13:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Larissa urocza
To prawda, co pisze Majka, takie ogrody trzeba zgapiać
Ja szukając natchnienia, wgapiam się w Twoje cieniste rabaty, moim zdaniem trudniejsze do komponowania

To prawda, co pisze Majka, takie ogrody trzeba zgapiać

Ja szukając natchnienia, wgapiam się w Twoje cieniste rabaty, moim zdaniem trudniejsze do komponowania

Pozdrawiam
Kasia
Kasia
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Dorotko a James kwitnie tylko na górnych częściach pędów czy ma kwiaty rozłożone na całej wysokości ?
Pozdrawiam Monika
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Dorotko - na poprzedniej stronie ta róża to nie Heritage - ona jest półpełna - ma dosłownie taki okółek z płatków - to będzie Geoff Hamilton.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
U Ciebie już niektóe róże przekwitają?
U mnie też. Mary Rose juz pierwsze kwitnienie ma za sobą, lae ma dużo nowych pączków.
Jestem z niej bardzo zadowolona.
Mój eden jeszcze w pąkach.
Ciekawe, czy tez będę podzielała zdanie na jego temat
U mnie też. Mary Rose juz pierwsze kwitnienie ma za sobą, lae ma dużo nowych pączków.
Jestem z niej bardzo zadowolona.
Mój eden jeszcze w pąkach.
Ciekawe, czy tez będę podzielała zdanie na jego temat
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
I co mam napisać ???
Po prostu cudnie

Po prostu cudnie