Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Post »

Małgoś, nie opryskuję tylko floksów, konkretnie na mączniaka... Jadę wiosną z opryskami po całym ogrodzie (Topsin, Amistar) i dzięki temu w miarę panuję nad chorobami grzybowymi przez cały sezon, powtarzając jeszcze przynajmniej raz oprysk... Wiadomo oczywiście, że i tak reaguje się na bieżąco na mszyce czy czarną plamistość...
Julka, jak ja nie cierpię takiej pogody :evil: Głowa Cię nie boli? U nas też ma być od jutra jeszcze cieplej, ale mogłoby kawałek słońca wyjść...
Ewa, u mnie też trawnik do naprawy, do tego stopnia że M. chce zrywać darń i kłaść siatkę przeciw kretom, a na to nowy trawnik... Nie pozwalam mu na to, ale z drugiej strony płakać się chce patrząc jakie szkody wyrządzają te skądinąd sympatyczne mordki...
Kasiu, koniecznie do lekarza... Wiesz, już się nie mogę doczekać tego ciachania!
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj piękny ogród , będę zaglądać i zapraszam do mnie.
bianka1977
100p
100p
Od: 25 sie 2011, o 14:08

Post »

Dzięki za podpowiedzi. Tak uczynię. Jeszcze w marcu na tydzień na narty śmigam jak co roku i mam nadzieję, że po powrocie już wiosna w pełni będzie :D
Pozdrawiam. Bianka
jak powstaje ogród pod starym modrzewiem
Każdy kto kocha rośliny musi byc dobrym człowiekiem...
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Glowa to mnie wczoraj bolala, dzisiaj mnie tylko nieznacznie meczy :wink: Slonca juz mi sie chce ;:3
x-ag-a
---

Post »

Różo, dziękuję za miłe słowa - bywam u Ciebie :)
Bianko, życzę udanego szaleństwa na nartach i miękkich stoków :)
Julka, mnie głowa nie boli, ale nie lubię też tego stanu na pograniczu... Chyba tylko dobra kawa może nas uratować - idę po drugi kubek...
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja wlasnie siedze przy drugiej - pierwsza pije jak sie tylko oporzadze z samego rana. Bez kawy nie ma zycia ;:108 Musiala bym jutro podjechac do Castoramy, bo w zeszlym roku o tej porze zaczeli przeceniac czesc donic, to moze w tym roku tez to zrobia.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Chyba wyłączyło mi się przy czytaniu "rozumienie", bo słowa "czekam na floksy" wzięłam za poczynione zakupy ;:223
a ty kochana po prostu tęsknisz za latem ;:3
Aguś zamówiłam sobie fioletowego floksa, fioletowo-zielonego 'SHERBET BLEND' i 'ALL IN ONE' który również jest fioletowy, ale ma białą lamówkę. Mam nadzieję, że ładnie wpiszą się w mój ogród.
W końcu to i tak, taki kolorowy miszmasz, więc chyba nic już mu nie zaszkodzi :;230
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Aguniu! Na Twoich zdjęciach floksy bardzo ładnie wyglądają. Cały czas mam jednak co do nich mieszane uczucia - posadziłam na próbę i zobaczę co będzie. Tyle pisałyście o tym mączniaku...
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Właśnie Aguś zrobilam sobie druga kawę ..lecz nie wiem , czy poprzestanę tylko na niej , czy nie wypije czegoś na ten ból głowy .

Wariuję przy takiej aurze ...wraz ze słońcem , ciepełkiem odżywam ...już mnie skręca z tej tęsknoty za wiosną ;:224 . Niech wreszcie chociaż to białe zniknie i ;:3 zaświeci , od razu nabiorę chęci do życia ... ;:108 .
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Hej dziewczyny, widzę że kawkujecie od rana ;) :D Ja tez muszę solidną kawę wypić, bo to szalejące od jakiegoś czasu ciśnienie mnie już dobija :evil: Głowa pęka... no ale pocieszam się tym, że niedawno widziałam już nawet czyste błękitne niebo i że słonko świeci coraz częściej i mocniej... co prawda nie dzisiaj, ale jestem dobrej myśli bo zrobiło się jakoś jaśniej niż było z rana ;) :tan
Aga, te Twoje zdjęciowe wspomnienia po części pocieszają w pochmurne dni i poprawiają nastrój, ale z drugiej strony wzmagają tęsknotę za słoneczkiem i tym cudownym ciepełkiem... :wink: :lol: A co do pięknych floksów, to nie wiem czy nie zaprzepaściłam tych od Ciebie, szykując jesienią rabatę na róże... :oops: :oops: :oops:
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

hmmmmm kawusiowo tak? hmmmm ;:224 a jaką pijecie?
czarną, z mlekiem, latte, cappucino, espresso, mochę, rany........wychodzi moje zboczenie zawodowe :shock: :roll: ja co prawdę kawki nie mam tylko herbatę z cytrynką i cukrem.....druga już od ranka - budzi mnie lepiej niż kawa, no chyba, że muszę iść do pracy na 6 i tam jak robię test crema to jak spróbuję podczas niego czy aby espresso nie jest kwaśne to od razu mnie budzi.....to dopiero jest szatan....małe a jakiego ma kopa....a jak ciśnienie podnosi :roll:

floksy cuudne ;:108 ;:196
x-ag-a
---

Post »

Marta, nie lubię kawy, która mnie muli, czyli takich z dużą zawartością spienionego mleka... Najchętniej piję espresso z odrobiną zimnego mleka, a z kaw kombinowanych najbardziej uwielbiam mocchę... Mam też swoją faworytę w Coffee Heaven, podawaną tylko w okresie zimowym - Tiger :) Fajną masz pracę :)
Małgosiu, może będą kolejne siewki floksów, więc w razie czego się nimi z Tobą podzielę... To prawda, trochę się przejaśniło, ale na razie nie wpływa to na zmianę samopoczucia... ciśnienie spadło i leży...
Jagódko, na ból głowy zarzyj jakąś tabletkę - po co się męczyć... Reaguję podobnie jak Ty na pogodę: jest słońce = jestem pełna energii, nie ma go = klapa...
Izo, spróbuj z białymi floksami, opryskując je profilaktycznie... powinno się udać :)
Iwonko, czytanie ze zrozumieniem przy tej pogodzie nie jest łatwą umiejętnoscią ;) nie przejmuj się, ja też tak mam: przelatuję tekst szybko, a potem okazuje się że zrozumiałam go opatrznie... Popatrzę u wujka googla na zamówione przez Ciebie odmiany floksów :)
Jula, ja już walnęłam trzy kawy, które nic nie dały, poza smakiem :) Na razie nie sprawdzam przecen, bo muszę mieć kasę na konkretne upatrzone rzeczy... Daj znać, czy coś wypatrzyłaś w Castoramie...
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

A u mnie nie ma żadnego mączniaka z czego ogromnie siem cieszem bo floksy to ja kocham straszliwie ;:167
Aguś ja też z trzecią kawusia siedzę i wiem ,że jeszcze łyknę...chyba ciśnienie spada.... :roll:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja dzisiaj odpadam :evil: Tez po trzeciej jestem + tabletki, zaraz będę robic nastepna + podlacze sie do pradu ;:108 Kurka a juz dluzszy czas byl spokoj :roll:
Mnie by sie jeszcze pare doniczek przydalo :wink: ale jak nie bedzie nic ciekawego, to na sile tez nie będę kupowac.

- jaki to pociag?
- zielony.
- ale dokad?
- do polowy :wink:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ciśnienie leci na łeb na szyję że ledwo można ustać, nawet kawa nic nie działa. Ale Jula nawet w nie najgorszej formie bo i dowcipami sypie. Odrobina słońca i dużo mniej wiatru i życie będzie piękne.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”