Mój zielony kwadrat.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój zielony kwadrat.

Post »

Dziękuję za miłe słowa:) Tej Twojej rabatki, o której już czytałam nie mogę się doczekać! U mnie na róże nie ma szans... podobno przez pył, który nawiewa z tej naszej hoły. Dostałam kiedyś kilkanaście krzaczków od starszej sąsiadki (niestety już nie żyje), która miała niesamowitą rękę do róż, wszystkie poszły. Jakby kwas zeżarł im listki. Będę podglądać u Ciebie :)
Kochana, całkiem zapomniałam! :oops: ;:14 napisz na priva swój adres, po świętach wykopię Ci te trawki i jakoś spakuję :) jeśli jeszcze chcesz:)
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Kochana, chcę, chcę ;:196
Szkoda różyczek, pierwszy raz słysze o tym, że pył z hołd może szkodzić roślinką :roll:
Widziałam twoje kotki w wątku Agnieszki, piękne ;:167 Czy twoje trawy dają już oznaki życia? Bo u mnie wygląda na to, że trzy takie niskie mi przemarzły, pociągłam za listki i wyszły :( Co do róż, to dopiero z nimi zaczynam, mam nadzieję, że zakwitną i spodoba im się u mnie :D
Spokojnej nocik ;:168 kuruj się, żebyś pom świętach mogła wyjść do ogródka i cosik pokopać :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Renatko kawkę podano Obrazek
dobrego...
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu dziękuję za kawkę, właśnie piję M mi zrobił :wink:
Tobie też miłego!!! ;:196
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

No to i ja się przyłączam do kawki :) oj będzie dziś potrzebna jak nigdy, taki niż!
Renatko, trawki na razie jeszcze uśpione, jedynie ta wydmowa już zaczyna szaleć. Niektóre faktycznie wymarzają, bo i u mnie nie odbiło kilka poprzedniej wiosny (szkoda, bo wydałam na nie sporo kasiory na all), ale nie martw się, ściachaj przy ziemi i poczekaj, powinny puścić od korzeni. A Tobie wykopię te miscanty, za które jestem na 100%pewna, że przezimowały :) są niezawodne! Wiem, że pomimo super okrywy trawa pampasowa, choć bardzo mi się podoba, u mnie ma szans, wymarzła doszczętnie. No trudno, na błędach się człowiek uczy!
Pozdrawiam:)

-- Pt 06 kwi 2012 07:47 --

Ach, a może Ty masz taką odmianę trawek, które trzeba "wyczesywać", może dlatego wyciągałaś całe źdźbełka? ;:oj
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Ja scinam tylko miscanty i rozplenice resztę wyrywam suche tj .wyczesuję Reniu U mnie też troszkę traw odbudujemy Twoje zbiory ;:215
Jest jeszcze kawka ;:131
marzenia się spełniają! Dana
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Reniu, zajrzyj do mnie na stronkę 3. Podobno Ci się marzy.....
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hejka :wit

Ewuś moi rodzice mieszkają na Kilińskiego, przeprowadzili się jakieś 3 lata temu z Żor.
Mi też się podoba na Elwktrowni, czasami tam jeździmy na kajaki.

Kornelio mi taka przemarzła, ta jasna i jeszcze miałam dwie , malutkie prawie czarne i też po nich, z tego co wiem to nie są to odmiany które się wyczesuje :roll:

Obrazek

Danusiu dziękuje ;:196 Dzięki Wam będę miała wiecej trawek, mam nadzieję, że pozostałe się obudzą a szczególnie Red Baron :wink:
Kawcie już wypiłam, ale na herbatkę i serniczek, który właśnie się robi w piekarniku zapraszam ;:108

Wczoraj była u mnie mamusia i zrobiła mi przemiłą niespodzianke, kupiła mi 4 fioletowe sasanki i lawende :tan .
Sasanki mam już 4 białe, są z jednej strony na przodzie rabatki z różami , fioletowe będą po drugiej stronie :tan
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Reniu, ale się świątecznie u Ciebie zrobiło ;:138 Przydało ,by się jeszcze forum z gotowaniem i pieczeniem,może bym bakcyla złapała.Na razie w głowie mam tylko ogród i nasadzenia.Choroba to czy już wariactwo :evil: Przecież jutro już święta.Fajną masz mamuśkę.Moja tylko biadoli, że tyle kasy na kwiatki wydaje-jak mi nie szkoda ;:185
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewcia moja mama też biadoli, że już wystarczy mi tych kwiatków, że już mam dorni więcej nie kopać....dlatego zaskoczyła mnie tymi sasankami, mówiłam jej, że dwie ma mi kupić a tu 4 mam :tan
Mi też tylko ogród w głowie, już bym sasanki do ziemi dawała ....musze czekać do wtorku ;:131

Aaa i nabyłam sobie różyczkw w Biedronce :tan jakąś dwu-kolorową, zobaczymy co z tego wyrośnie 8-)
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

O różyczki były w B .Nie byłam ostatnio.Widzę,że choroba się rozwija :;230 Ja byłam wczoraj w Lidlu.Clematisy były przecenione.Jak można było nie kupić :D
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hihihi, właśnie :D nie umiemy wyjść ze sklepu bez jakiś roślinek.Różyczki pani przy mnie wykładała na regał więc...jak mogłam wyjść bez :;230
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Hahaha! moja mama też pomstuje o kolejne nabytki, na szczęście mieszka daleko i nie wszystko widzi:) ale zawsze mi się obrywa jak wpadnie w odwiedziny. No to ja tylko wtedy grzecznie pytam: Mamuś, ale patrz jak fajnie! i ucinam temat.
Renatko, nie wiem co to za trawka, ekspert ze mnie żaden... ale powtórzę za przedmócą: odbudujemy Twoje zbiory ;:108
A tym serniczkiem to narobiłaś smaka... ;:oj
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochana dla ciebie :D

Obrazek