Kochana, całkiem zapomniałam!
Mój zielony kwadrat.
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój zielony kwadrat.
Dziękuję za miłe słowa:) Tej Twojej rabatki, o której już czytałam nie mogę się doczekać! U mnie na róże nie ma szans... podobno przez pył, który nawiewa z tej naszej hoły. Dostałam kiedyś kilkanaście krzaczków od starszej sąsiadki (niestety już nie żyje), która miała niesamowitą rękę do róż, wszystkie poszły. Jakby kwas zeżarł im listki. Będę podglądać u Ciebie 
napisz na priva swój adres, po świętach wykopię Ci te trawki i jakoś spakuję
jeśli jeszcze chcesz:)
- reniuniek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Kochana, chcę, chcę
Szkoda różyczek, pierwszy raz słysze o tym, że pył z hołd może szkodzić roślinką
Widziałam twoje kotki w wątku Agnieszki, piękne
Czy twoje trawy dają już oznaki życia? Bo u mnie wygląda na to, że trzy takie niskie mi przemarzły, pociągłam za listki i wyszły
Co do róż, to dopiero z nimi zaczynam, mam nadzieję, że zakwitną i spodoba im się u mnie
Spokojnej nocik
kuruj się, żebyś pom świętach mogła wyjść do ogródka i cosik pokopać 
Szkoda różyczek, pierwszy raz słysze o tym, że pył z hołd może szkodzić roślinką
Widziałam twoje kotki w wątku Agnieszki, piękne
Spokojnej nocik
- reniuniek

Marysiu dziękuję za kawkę, właśnie piję M mi zrobił
Tobie też miłego!!!
Tobie też miłego!!!
- Lukrecja
- 1000p

No to i ja się przyłączam do kawki
oj będzie dziś potrzebna jak nigdy, taki niż!
Renatko, trawki na razie jeszcze uśpione, jedynie ta wydmowa już zaczyna szaleć. Niektóre faktycznie wymarzają, bo i u mnie nie odbiło kilka poprzedniej wiosny (szkoda, bo wydałam na nie sporo kasiory na all), ale nie martw się, ściachaj przy ziemi i poczekaj, powinny puścić od korzeni. A Tobie wykopię te miscanty, za które jestem na 100%pewna, że przezimowały
są niezawodne! Wiem, że pomimo super okrywy trawa pampasowa, choć bardzo mi się podoba, u mnie ma szans, wymarzła doszczętnie. No trudno, na błędach się człowiek uczy!
Pozdrawiam:)
-- Pt 06 kwi 2012 07:47 --
Ach, a może Ty masz taką odmianę trawek, które trzeba "wyczesywać", może dlatego wyciągałaś całe źdźbełka?
Renatko, trawki na razie jeszcze uśpione, jedynie ta wydmowa już zaczyna szaleć. Niektóre faktycznie wymarzają, bo i u mnie nie odbiło kilka poprzedniej wiosny (szkoda, bo wydałam na nie sporo kasiory na all), ale nie martw się, ściachaj przy ziemi i poczekaj, powinny puścić od korzeni. A Tobie wykopię te miscanty, za które jestem na 100%pewna, że przezimowały
Pozdrawiam:)
-- Pt 06 kwi 2012 07:47 --
Ach, a może Ty masz taką odmianę trawek, które trzeba "wyczesywać", może dlatego wyciągałaś całe źdźbełka?
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Ja scinam tylko miscanty i rozplenice resztę wyrywam suche tj .wyczesuję Reniu U mnie też troszkę traw odbudujemy Twoje zbiory
Jest jeszcze kawka
Jest jeszcze kawka
marzenia się spełniają! Dana
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Reniu, zajrzyj do mnie na stronkę 3. Podobno Ci się marzy.....
- reniuniek

Hejka
Ewuś moi rodzice mieszkają na Kilińskiego, przeprowadzili się jakieś 3 lata temu z Żor.
Mi też się podoba na Elwktrowni, czasami tam jeździmy na kajaki.
Kornelio mi taka przemarzła, ta jasna i jeszcze miałam dwie , malutkie prawie czarne i też po nich, z tego co wiem to nie są to odmiany które się wyczesuje

Danusiu dziękuje
Dzięki Wam będę miała wiecej trawek, mam nadzieję, że pozostałe się obudzą a szczególnie Red Baron
Kawcie już wypiłam, ale na herbatkę i serniczek, który właśnie się robi w piekarniku zapraszam
Wczoraj była u mnie mamusia i zrobiła mi przemiłą niespodzianke, kupiła mi 4 fioletowe sasanki i lawende
.
Sasanki mam już 4 białe, są z jednej strony na przodzie rabatki z różami , fioletowe będą po drugiej stronie
Ewuś moi rodzice mieszkają na Kilińskiego, przeprowadzili się jakieś 3 lata temu z Żor.
Mi też się podoba na Elwktrowni, czasami tam jeździmy na kajaki.
Kornelio mi taka przemarzła, ta jasna i jeszcze miałam dwie , malutkie prawie czarne i też po nich, z tego co wiem to nie są to odmiany które się wyczesuje

Danusiu dziękuje
Kawcie już wypiłam, ale na herbatkę i serniczek, który właśnie się robi w piekarniku zapraszam
Wczoraj była u mnie mamusia i zrobiła mi przemiłą niespodzianke, kupiła mi 4 fioletowe sasanki i lawende
Sasanki mam już 4 białe, są z jednej strony na przodzie rabatki z różami , fioletowe będą po drugiej stronie
Reniu, ale się świątecznie u Ciebie zrobiło
Przydało ,by się jeszcze forum z gotowaniem i pieczeniem,może bym bakcyla złapała.Na razie w głowie mam tylko ogród i nasadzenia.Choroba to czy już wariactwo
Przecież jutro już święta.Fajną masz mamuśkę.Moja tylko biadoli, że tyle kasy na kwiatki wydaje-jak mi nie szkoda 
- reniuniek

Ewcia moja mama też biadoli, że już wystarczy mi tych kwiatków, że już mam dorni więcej nie kopać....dlatego zaskoczyła mnie tymi sasankami, mówiłam jej, że dwie ma mi kupić a tu 4 mam
Mi też tylko ogród w głowie, już bym sasanki do ziemi dawała ....musze czekać do wtorku
Aaa i nabyłam sobie różyczkw w Biedronce
jakąś dwu-kolorową, zobaczymy co z tego wyrośnie 
Mi też tylko ogród w głowie, już bym sasanki do ziemi dawała ....musze czekać do wtorku
Aaa i nabyłam sobie różyczkw w Biedronce
O różyczki były w B .Nie byłam ostatnio.Widzę,że choroba się rozwija
Ja byłam wczoraj w Lidlu.Clematisy były przecenione.Jak można było nie kupić 
- reniuniek

Hihihi, właśnie
nie umiemy wyjść ze sklepu bez jakiś roślinek.Różyczki pani przy mnie wykładała na regał więc...jak mogłam wyjść bez 
- Lukrecja
- 1000p

Hahaha! moja mama też pomstuje o kolejne nabytki, na szczęście mieszka daleko i nie wszystko widzi:) ale zawsze mi się obrywa jak wpadnie w odwiedziny. No to ja tylko wtedy grzecznie pytam: Mamuś, ale patrz jak fajnie! i ucinam temat.
Renatko, nie wiem co to za trawka, ekspert ze mnie żaden... ale powtórzę za przedmócą: odbudujemy Twoje zbiory
A tym serniczkiem to narobiłaś smaka...
Renatko, nie wiem co to za trawka, ekspert ze mnie żaden... ale powtórzę za przedmócą: odbudujemy Twoje zbiory
A tym serniczkiem to narobiłaś smaka...
Jeden kawałek dla mnie....dla mnie