moje spełnione marzenie Małgocha 1960
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: moje spełnione marzenie Małgocha 1960
MAŁGOSIU ja mam Lidlowego OLeandra taki wypierdek kupiłam ,ale latem stał na dworze a teraz w ogrzewanym pokoju . Fajnie podrosnął ,ale kwiaty miał takie malutkie . Miejmy nadzieję ,że wiosna zasilony pokaże trochę wiecej
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosia trzymam kciuki za Twoje siewy.....spokojnie, pewnie niebawem pokażą łebki

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jadziu,a w jakiej temperaturze go przetrzumujesz,bo moze mój ma za zimno w garażu?

Uploaded with ImageShack.us

- malgocha1960
Dorotko,niech posłuchaja ciebie te moje siewki,bo jak się wypnę na nie to już na amen.

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

mijamy się u innych Forumek, a nigdy do Ciebie nie zajrzałam

Dzisiaj większość dnia gapiłam się w monitor podglądając Twoje wątki, a raczej fotki, bo lektura zbyt długa do czytania

Szalenie mi się podoba ogródek, który stworzyłaś, a szczególnie ostatnie zdjęcie z huśtawką. Co to za cudne drzewko rośnie obok niej?
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Małgosiu spotykamy się często w watku Jagódki, zaglądam do Ciebie cichaczem, ale dziś czytając Twoją wypowiedż na temat wysiewów muszę się wpisać.
Z tym chromoleniem u mnie podobnie, jak coś nie wykiełkuje jednego roku, to przez kilka sezonów nie sieję. Teraz po latach wróciłam do lobelii, czy mi się uda znowu watpię, najwyżej kupię gotowce. U mnie tylko dwa wysiewy ruszyły, reszta też nic.
Twoje podejście do sprawy jest bardzo optymistyczne, grunt to się nie przejmować.
Z tym chromoleniem u mnie podobnie, jak coś nie wykiełkuje jednego roku, to przez kilka sezonów nie sieję. Teraz po latach wróciłam do lobelii, czy mi się uda znowu watpię, najwyżej kupię gotowce. U mnie tylko dwa wysiewy ruszyły, reszta też nic.
Twoje podejście do sprawy jest bardzo optymistyczne, grunt to się nie przejmować.
- malgocha1960
Witam cię Madziu,zaraz pójde do ciebie z rewizyta.Jest mi tym bardziej miło cię gościć,że tu jest tyle pieknych ogrodów,a fizyczna niemożliwością jest je wszystkie zwiedzić, w każdym zostawić swój ślad.
Bujaczka stoi miedzy dwoma orzeczami włoskimi.Drzewa sztuk 4 były sadzone ponad 10 lat temu jak mama moja likwidowała działkę ROD ze wzgledu i na wiek i na zdrowie.Dwa były wycięte,bo za duzo jednak miejsca zajmują,a te 2 zostawiłam,zeby było gdzie schować się przed upałem.M brzęczy cały czas ,ze trzeba je wyciąc,bo za duzo miejsca zajmują,ale on lubi chodzic z siekierą.Bedę musiała kupić mu więcej drewna do kominka,niech tam się wyżyje,a nie na moich drzewach.Już kiedyś wyciął mi 2 letnią wierzbę na pniu.bo stwierdził,że ma korniki, w to miejsce kupiłam 5 innych drzewek,ale orzechów nie dam.

Bujaczka stoi miedzy dwoma orzeczami włoskimi.Drzewa sztuk 4 były sadzone ponad 10 lat temu jak mama moja likwidowała działkę ROD ze wzgledu i na wiek i na zdrowie.Dwa były wycięte,bo za duzo jednak miejsca zajmują,a te 2 zostawiłam,zeby było gdzie schować się przed upałem.M brzęczy cały czas ,ze trzeba je wyciąc,bo za duzo miejsca zajmują,ale on lubi chodzic z siekierą.Bedę musiała kupić mu więcej drewna do kominka,niech tam się wyżyje,a nie na moich drzewach.Już kiedyś wyciął mi 2 letnią wierzbę na pniu.bo stwierdził,że ma korniki, w to miejsce kupiłam 5 innych drzewek,ale orzechów nie dam.

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Dziewczynki spokojnie-najważniejsze jest to,żeby nasionek nie przykrywać grubą warstwą ziemi,niektóre nasionka to wręcz lubią kiełkować w ogóle bez przykrywania: lobelie,selery,petunie,goryczki.Bratki kiełkują koniecznie w ciemności
- malgocha1960
Witam Dorotko,drugi nowy gość, cieszę się bardzo.Wszędzie czytam o wysiewie lobelii,czy to jest to niebieskie zwisające?Ja mam lobelię , ale czerwoną bylinową,nie wykopuje się jej na zimę.

- malgocha1960
Marzenko, to ja juz jestem zupełnie ciemna w wysiewach.2 lata temu miałam cały pokój w doniczkach z siewkami i g......o mi z tego wyszło,zmniejszam co roku,ale jak teraz nic mi nie wykiełkuje chrzanię juz sianie.

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Małgosiu tak jest to zwisająca lobelia, o małych drobnych kwiatuszkach, jest kilka kolorów, odcienie niebieskie są najbardziej popularne. Miałam lobelię bylinową chyba 3 lata, ale po zeszłej zimie mimo mocnego okrycia nie przeżyła.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No zapas drewna dość pokażny ,ale teraz na pewno już go tyle nie ma . Niedługo posiedzisz na krzesełku pod parasolem . Piekny widok ten brzozowy zagajnik
-
ojej tak blisko masz lasek...świetnie Małgosiu ,na grzybki blisko 

- damapi
- 500p
- Od: 15 gru 2008, o 09:13
Małgosiu masz może jakieś zdjęcie tej czerwonej lobelii? nie wiedziałam, że jest też bylinowa lobelia
-
Bylinowe lobelie są w wielu kolorach Danusiu ,są śliczne ,ja choruje na niebieską